Fox News komt met Zweedse veiligheidsadviseur op de proppen, overheid in Zweden weet van niets

© Youtube

Dat Donald Trump naar Fox News kijkt, is al langer geweten. Hij haalde er zelfs zijn mosterd voor een aanval op Zweden. “Je ziet naar wat er gebeurt in Duitsland, in Brussel. Kijk naar wat er gebeurd is in Zweden,” sneerde de Amerikaanse president vorige week. Fox haalde in een opvolging van het verhaal een Zweedse veiligheidsadviseur voor de camera, al wist in Zweden zelf niemand wie de man was...

vtvn

“Ze lieten grote hoeveelheden migranten binnen, ze ondervinden problemen die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden”, zette Trump toen in de verf. Ene Nils Bildt werd tijdens het programma ‘O’Reilly Factor’ voorgeschoteld als adviseur van de Zweedse overheid op het vlak van defensie en veiligheid. Hij kreeg uitgebreid de tijd om de toestand van zijn thuisland te beschrijven en daarmee Trumps uithaal te valideren.

“Er is een probleem met sociaal afwijkend gedrag, met criminaliteit. Deze zaken worden niet open en eerlijk bediscussieerd. Je kan dan ook geen open debat over migratie voeren in Zweden. Want als je niet akkoord gaat met de progressieve kant, word je aan de kant geschoven en niet serieus genomen”, aldus Bildt tegen Fox News.

LEES OOK: Krijgt Donald Trump dan toch nog gelijk over “wat er in Zweden is gebeurd”?

In Zweden trok men grote ogen want niemand had er ooit al gehoord van Nils Bildt, en zeker niet als veiligheidsadviseur. En dus moest de man zich verdedigen. Dat deed hij tegenover de Zweedse krant Dagens Nyheter. “Ik ben een onafhankelijke analist die in de Verenigde Staten woont en het was Fox die mij op die manier wilde voorstellen”, stelt Bildt. “Sorry voor de verwarring, maar ik snap het probleem niet zo goed. Het echte probleem is dat Zweden weigert te praten over sociale problemen.”

De man werd geboren als Nils Tolling maar veranderde zijn achternaam toen hij emigreerde uit Zweden. Hij claimt familie te zijn van ex-premier Carl Bildt, maar die suggereerde onlangs dat Nils Bildt zijn naam veranderde om te profiteren van zijn naamsbekendheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen