DE WERELD NU

De laatste dagen der PvdA -4- Nostalgie

Asielmigranten, apenpokken, racist, Naar een revolutie, Wachtlijst voor verlof?, Stikstofbeleid,boerenprotesten,Pakistan, ,Bankiers, Inflatie, linkse paranoia, Corona, Racisme, Islam, Twitter, Energielabel, Zwarte Piet, Qatar, Asielmigratie, Excuses, Slavernij, Aan het gas, Armoedegrens, Viagra, Schieten, Lintjes, Songfestival, Fiets, Ontstopt, Loeren, woke, Paupers, Onder gelijken

Als regent je familie bevoordelen heet nepotisme. Tenzij je lid van de PvdA bent, is dat in Nederland streng verboden. Vorige week werd het ruig van de Tichel opnieuw betrapt. Wat nu?

Een oude Britse politieke wijsheid wil, dat schandaaltjes met betrapte Conservatieven altijd over seks gaan, en als het om socialisten gaat er geld in het spel is. Tegenwoordig zijn ook de Conservatieven goed geëmancipeerd, en kunnen seksschandalen de Nederlandse journalistiek werkelijk niets schelen (anders was het met Lubbers héél anders afgelopen).

Toch is het moeilijk hieraan niet te denken met de rel rond Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar in het achterhoofd. Deze regent werd indertijd (op basis van een fractievoorzitterschap PvdA in de Tweede Kamer) wegens dreigend hartfalen vlot gepromoveerd tot CdK, waarna de rust van het buitenleven hem een tweede jeugd bezorgde en zijn familie geen goed pensioen bleek te zijn toebedeeld, maar de man zelf een baantje dat zijn capaciteiten te boven ging. Vooral zijn morele capaciteiten. Socialisten zijn heel goed in het wijzen naar anderen, maar hun eigen morele kompas staakt acuut haar werk als het over de eigen plichtplegingen en handlichtingen daarmee gaat.

al in 2013 werd Tichelaar betrapt op bemoeienis met de financiële perikelen die zijn zwager had met de gemeente Coevorden. De zwager verloor van de gemeente, Tichelaar moest po het matje komen en beloofde na wat ontkenningen zich nooit meer te bemoeien met de handel en wandel van zijn familieleden in de omgang met de Drentse overheid.

Tja.

Kun je net denken.

Tichelaar werd vorige week weer genoemd in een dergelijk verhaal. De vrouw van diezelfde zwager had klaarblijkelijk nog enige genoegdoening te goed, en werd door Tichelaar aan een opdracht geholpen die €3100,- waard was. Een opdracht van de provincie voor een monument. De oorspronkelijke ontvangster voor diezelfde opdracht werd er na tussenkomst van Tichelaar afgehaald, maar kreeg wel een excuusbrief en een schadeloosstelling voor €3500,-. Een schadeloosstelling die op voorhand al hoger was dan de opdracht waard was. Als dat niet stinkt!

Woensdag zal Tichelaar zich verantwoorden tegenover de politici van Provinciale Staten. In Drenthe noemt men dat het Drents parlement. 41 mensen die zichzelf als parlement beschouwen, je houdt je hart vast. Het lijkt een van de laatste provincies waarin de PvdA een prominente rol speelt:

PvdA

Dat zou geen rol mogen spelen, maar dat doet het natuurlijk toch. Woensdag is er een lokaal spoeddebat. Maar aangezien Tichelaar al 64 is, is zijn pensioen verder geregeld. Medelijden is dus echt ergens voor nodig. Opruimen graag.

Dat dat ook weer handig is in verband met een aantal te pensioneren PvdA-bobo;’s na de verkiezingen is een toevalligheid die we verder maar niet zullen uitdiepen.

3 reacties

  1. Cynicus schreef:

    Nogal wat geborneerde PVDA-stemmers gaan Groen Links stemmen. Die zijn werkelijk de weg kwijt want die stemmen voor een afschuwelijke uitvoering van wetten die het KLIMAAT SPROOKJE ondersteunen en ons HEEL VEEL VRIJHEDEN AFPAKKEN !!!!!

  2. Cynicus schreef:

    HET KLIMAATSPROOKJE IS EEN SPROOKJE

  3. Bertus Bazuin schreef:

    Echte socialisten stemmen SP en niets anders!