Oproep dierenartsen: "Koop geen honden met platte snuit meer" (hln.be)


Wie een puppy in huis wil nemen, wordt afgeraden om een ras te kiezen met een platte snuit. Rassen als mopshondjes, bulldogs en shih-tzu's lopen immers ernstige gezondheidsrisico's zoals ademhalingsmoeilijkheden, eetproblemen en oogaandoeningen. ...

door Febee in Overig  ·  92 Reacties

  • 0
  • 1166x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wij hebben een Friese stabij. Het is een heel lief beest, erg kindvriendelijk. Hij is dol op kinderen. Vrienden van mijn zoon speelden graag met hem. Sommigen kwamen wel eens langs als het tijd was om hem uit te laten.

0
51 benbenieuwd

@49 Mijn hond is een kruising tussen een rottweiler en een Duitse herder. Twee rassen waarvan men zegt dat het agressieve honden zijn. De dierenarts waarschuwde mij hier ook voor voor het geval dat. Ik merk er niets van, ik zou zelfs zeggen dat ze liever is dan onze labrador die we vroeger hadden. Ze is erg rustig, blaffen doet ze zelden, vraagt nooit om aandacht bij vreemden, luistert erg goed...

Verschil met mijn hond, en die rottweilers van die gekken? Ze zit niet opgesloten achter een hek, krijgt geen agressieve opvoeding, leert niet om naar alles te blaffen, enzovoorts. Het is gewoon een kwestie van opvoeden, het zijn net kinderen.

0
52 Bluth

Het probleem is dat er te vaak honden als modeaccessoire worden aangeschaft.
Momenteel zijn he tdus die platsnuitjes en van die handtashondjes. Hebben niets meer te maken emt de originele hond maar alles met smaak van fokkers, keurmeesters op die tentoonstellingen en shows en de consument die niet nadenkt.
Paar jaar terug al eens een documentaire gezien daarover waarbij een professor van de faculteit diergeneeskunde in Utrecht al waarschuwde voor de doorgeslagen fokdrift bij sommige rasverenigingen, men kruist broer en zus, moeder en zoon, vader en dochter alleen maar om dat ideaalplaatje en helaas ten koste van het beest zelf.
Een poedel is geen schoothond met roze nageltjes maar een jachthond, een teckel is een jachthond net als alle terrier varianten maar men maakt er van die statusbeesten van die amper meer weten wat lopen is, die chronisch ziek zijn, en vaak voortijdig dood gaan.
Helaas vergeten ook veel burgers dat zo'n beest geen kind/pop is, men koopt er kleertjes voor, een wandelwagen, schoentjes etc. Volkomen belachelijk.

0
53 streek

@49 : Dat kan ik wel. Zoals al vaak vermeld ligt het aan de eigenaar en niet de hond. Als je je hond/kind opvoed zonder grenzen te stellen dan kan je nare shit verwachten. Wanneer je dan als eigenaar het dan nog eens cool vindt dat je hond/kind aggressief is en dit aanspoort dan krijg je gevaarlijke honden/mensen.
Als je iets moet verbieden dan is het dat dat soort mensen honden/kinderen mag bezitten.

1
54 solidsteel

@23

Rottweilers is heel weinig mee aan de hand. Het probleem is alleen dat als er iets gebeurt het heftiger is, ook omdat bijvoorbeeld een kindergezicht op ongeveer exacte bijthoogte is. Er zijn zelfs meer bijtincidenten door Labradors en Golden Retrievers. De 'schattige' Jack Russel voert de lijst op eenzame hoogte aan.

2
55 Liwwie

@4

'Net zo zinloos als geiten.'

Laat het die goorlap uit Turkije niet horen......

0
56 Liwwie

@7

Nog steeds....... Een hond is voor een kind bijvoorbeeld een betere socialiseerder dan een jaloers buurkind. Maar er komt bij mij bijvoorbeeld niemand binnen zonder mijn goedkeuring. Honden kunnen nogal veelzijdig zijn.

0
57 Liwwie

@56 question

0
58 Dzzz

@57 Veelzijdig, waaronder veel overlast voor anderen. Ik zie ook wel dat het niet zo zeer aan de hond ligt, maar aan de eigenaar. Maar ja, op een gegeven moment ga je de groep er op aankijken. Zelfde systeem als bij Turken, Marokkanen of asielzoekers.

2
59 Dzzz

@54

Het ligt inderdaad nooit aan de hond, meestal aan de eigenaar maar soms ook aan de fokker. Het is bijvoorbeerd ook niet ongebruikelijk dat de reuen van vechthonden tijdens het dekken half dood worden geslagen om er tijdens het dekken veel negatieve adrenaline rond te pompen. Schijnt betere en agressievere vechthonden voort te brengen

1
60 Liwwie

@60 Ah oké, dat wist ik niet. Ik neem aan dat ik niet de enige ben die dat heel veel kleuren fout vind?

0
61 Dzzz

@61

Ik ben een 'gediplomeerd' kynoloog, de meeste mensen weten bepaalde dingen niet. Heel veel mensen kopen ook een hond alsof het een bakje patat is en het liefst met een hele vreemde saus erover terwijl ze het beter gewoon bij mayonaise konden houden. achteraf moeten ze het weggooien.....

1
62 Liwwie

@62 En veel mensen schaffen een hond aan, en zelf zijn ze de hele dag weg. Zit zo'n dier de hele dag alleen. Mijn buren hebben een hondje, als die 50m van huis uitgelaten word is het al ver. Ze hebben geen van allen tijd voor dat beestje.

0
63 benbenieuwd

@50 Dat hebben huisartsen ook allemaal, een consult is veel hoger dan een huisarts lijkt mij een beetje vreemd of zou het gewoon een melkkoetje zijn?

1
64 Rattocasi

@50 Niesziekte € 46,00 is een druppel in elk neusgat.
Kuurtje prednison 4 pilletjes 25 euro komt consult nog bij.
Wormenkuur 1 pil een 10,00 euro waar het voor mensen € 2.50 kost.
Losse verkoop pijnstillers is er niet voor dieren moet altijd een consult bij ze hebben de macht in handen kan je vragen wat je wil toch!

2
65 Rattocasi

@50 : Ik heb het gevoel dat wanneer ik door de deur loop van een dierenarts ik 50euro kwijt ben.

1
66 solidsteel

@ll probeer eens een veearts

0
67 Grootmoeder

@10 Dat is minder dan wat jij doet met je achterlijke mening!

1
68 dummydum

Best bijzonder. We checken massal of onze baby niet syndroom van down heeft. We gaan echter wel op zoek naar de meest mismaakte dierenrassen want dat is toch zo cute.

0
69 siempie

** gebruiker verwijderd **

Men kan ook serieus de discussie starten of het fokken van dit soort rassen niet gewoon dieren mishandeling is .

70 verwijderd682241

@25
Slaat helemaal nergens op die reactie.
En nee, je kunt mij niet vertrouwen............

1
71 fredgerbeke

@46
Je kunt zelf ook je MUIL houden.
Blijkbaar heb je zelf ook geen opvoeding genoten, lulhannes

1
72 fredgerbeke

@65 dan moet je eens naar een dierenarts in een dorp verderop gaan. Als jouw direnarts zoveel vraagt en je krijgt er weinig voor terug, dan is ie om de verkeerde reden dierenarts geworden. die doet het niet voor de welzijn van een dier, maar voor de centen en status die denkt te krijgen. Daarnaast zoals @67 al stelt, een veearts is vaak goedkoper.

0
73 Merlinswit

@47
Met andere woorden; heel normaal dat Rotties een klein kind zowat verscheuren? Doe ff normaal, joh. Merk al wel dat er wat Tokkies hier op dit draadje zitten, die agressieve honden prima vinden blijkbaar.

3
74 fredgerbeke

@26 En waar denk je dat de gemiddelde raskat voor fokproblemen heeft. daarnaast vallen katten ook kinderen aan hoor. Die kunnen net zo goed agrssief zijn. Naast de vele klachten van niet katenhouders die de kattenstront in hun tiun op moeten ruimen. Beide dieren leveren problemen op. question

1
75 Merlinswit

@73 deze prijzen zijn van de gemiddelde dierenartsen veel goedkoper zijn ze er niet wel duurder., sommige vee artsen behandelen geen huisdieren.

1
76 Rattocasi

Alles wat je over een schutting schopt is geen hond. Alles wat jouw over de schutting kan jagen (en blaft) wel.

1
77 Scholar101

Goede oproep maar ik mis nog wel een belangrijk extra punt.
Laten mensen eens stoppen met het meenemen en opvangen van Roemeense en Spaanse straathonden, dat lijkt de afgelopen 3 jaar steeds meer mode te worden.
Alsof deze beesten zieliger zijn dan al die honden in onze eigen asiels.

Waar ken ik dit toch van....?

0
78 Zwitserlevengevoel

@74 Is het normaal dat een hond een klein kind aanvalt? Nee, natuurlijk niet. Niemand hier zegt dat ook maar op enige wijze, dus hoe u daarbij komt mag Joost weten.

Is het normaal dat een klein kind en hond aan het sarren is? Blijkbaar wel, want toen mijn hond blafte om het kind duidelijk te maken dat het moet stoppen, en nadat ik zei dat het weg moest wezen, kwam de moeder naar mij toe, waarom mijn hond haar kind bang maakte. Nou ja, omdat je kind mijn hond aan het sarren was. Nee dat was niet zo, hij was alleen met mijn hond aan het spelen en wie dacht ik wel niet dat ik was haar kind daarvan te beschuldigen? Ik heb meer tijd besteed aan het opvoeden van mijn hond dan zij aan het opvoeden van haar kind.

Hoeveel mensen zouden er hier rustig blijven zoals mijn hond wanneer er iemand vingers in je ogen probeert te steken? Je in je gezicht slaat?

1
79 Bluth

Ik heb geen hekel aan honden, wel aan het merendeel van de hondenbezitters. Loslopende honden, brrrrrrrr. .

Honden blijven onbetrouwbaar en kunnen nadat zij zich jarenlang prima hebben gedragen opeens de kolder in de kop krijgen (zoals de hond van mijn buurjongen die opeens een huisvriend aanviel. Later bleek; tumor in het hoofd).
Ga heen met je "hij doet niks, hoor".

Fijn dat jij plezier hebt met je hond, maar val mij niet lastig met dat beest. Houd hem aan de riem.

Sorry, was ff off topic.

6
80 karin143

Onze topic: teveel mensen verdienen geld aan het doorfokken. Goed dat dierenartsen deze oproep doen.

1
81 karin143

@80 De meeste hondenbezitters hebben hun hond aangelijnd daar waar het moet. En als u door een park loopt waar honden los mogen lopen moet u niet piepen over dat de honden u lastig vallen.

Er zijn ook mensen die barbaarse dingen doen dankzij een tumor, maar daar kunnen ze dan niks aan doen want, tumor.

2
82 Bluth

@82 , komt u wel eens buiten? Ik kan in mijn woonplaats niet fietsen (gewoon over het fietspad) zonder dat ik losrennende honden tegenkom voor wie ik (blijkbaar) moet uitkijken. Hou je beest bij je.

Op het strand hebben hondenbezitters ook maling aan hoe kleine kinderen het ervaren als er zo'n bakbeest op ze afrent. Alle hondvrije mensen moeten zich die beesten maar laten welgevallen? Om met Rutte te spreken: "pleur op". Laat mij met rust. Ik val jou toch ook niet lastig met mijn hobby's?

Niet alle honden die bijten hebben een tumor. Honden volgen toch altijd hun instinct (dat ik volgens mij ook de situatie geweest met dat peutertje ). Ergo: onbetrouwbaar.

3
83 karin143

@83 Zou handig zijn als er meer losloop gebieden kwamen voor honden zoals kinderen hebben, honden hebben ook ruimte nodig om te rennen en te spelen en dan graag geen fietspad er tussendoor.

1
84 Rattocasi

Prima idee Rattocasi.

0
85 karin143

@79
Niemand die het zegt, maar men verdedigt zijn of haar standpunt zodanig, dat men het doet voorkomen alsof het kind de schuldige van die aanval was. Vervolgens krijg ik allerlei argumenten dat er ook wel wat mensen vermoord mogen worden, dat we mensen moeten afschaffen die andere mensen aanvallen, weet ik veel wat..

Maar dan nog, Bluth. Ik weet ook dat kleine kinderen draken kunnen zijn, maar dan dient de hondeneigenaar zijn hond toch nog onder controle te houden, want je trekt alsnog aan het kortste end als de hond een uitval doet.
En ik ben een hondenliefhebber voor alle duidelijkheid, en kies zeker en vaker voor de ongeveinsde en oprechte liefde die een hond toont aan jou, dan de altijd aan voorwaarden verbonden 'economische' liefde die veel mensen hebben voor een ander. Met andere woorden; niet oprecht dus.

0
86 fredgerbeke

@82 Je hebt een te mooi beeld van hondenbezitters. Ik woon aan een veldje dat vol staat met bordjes (van de gemeente) "Geen honden uitlaten". Maak je geen zorgen, hondenbezitters kunnen niet lezen. Wandelen in het bos met wandelpaden: honden aangelijnd. Blijkbaar zeer ingewikkelde opdracht. Park hier om de hoek: nationale hondenloslaatgebied blijkbaar, ondanks dat de bordjes anders vermelden.

0
87 Dzzz

@84 En er een hek omheen natuurlijk.

0
88 Dzzz

@86 "ongeveinsde en oprechte liefde"

Laat ik voorop stellen dat ik een dierenvriend ben. Heb in mijn echt van alles gehad: paard, hond, katten, duiven, kippen, konijn, parkiet, marmoten, raten enzovoorts.

Het enige wat (groeps)dieren nodig hebben is: verzorging, duidelijke leiding, maar vooral voer en water. En in ruil daarvoor krijg je loyaliteit.

Maar "ongeveinsde en oprecht liefde" is iets wat dieren niet kennen. Dat noemen we projectie. Mensen die dieren als mensen beschouwen en behandelen maken een grote fout.

0
89 Dune

@88 Uit u woorden maak ik op dat u geen honden liefhebber bent, echter zijn er mensen die zeer van honden genieten en er achter komen dat honden steeds minder ruimte krijgen om zich uit te leven, honden op een klein veldje (met hek erom) hun energie mogen kwijt zien te raken wat dan niet lukt, net als kinderen moeten honden hun energie kwijt door lekker te ravotten met andere honden en te rennen doe ze dat niet kunnen het zeer vervelende honden worden net als kinderen die hun energie niet kwijt kunnen.

@86 de fout die mensen maken is dat honden dieren zijn die in roedels leven, laat kinderen nooit alleen met honden, ook niet uit gemakzucht een kind de hond uitlaten, ook geen hond nemen voor het kind, honden hebben leiding nodig en dat kan een kind niet geven en je weet niet wat het kind met een hond doet, ik zou ook bijten als iemand mij pijn doet (opgesloten of aan een riem zit).

Het probleem is dat mensen zich niet verdiepen in een ras die ze aanschaffen, of het wel bij hun gezin past en dan wordt de honden de hond van de rekening en krijgt die de schuld dat die het niet goed doet terwijl het de mensen zijn die ze opvoeden en ze dingen leren en waar hun plek is in dat gezin, echter dat zie je ook bij gezinnen die geen kinderen kunnen opvoeden die dan ontsporen.

Wat mij wel opvalt dat je in Nederland dik belasting mag betalen voor een hond echter de hond steeds minder plek krijgt en er een hoop gezeik over is, wij vallen wel over de hondendrollen (wat kleine moeite is dit op te ruimen) echter de puinzooi die de jeugd op de straat gooit hoor je niemand over.

@88 Mensen die niet van dieren houden, houden ook niet van mensen, komt waarschijnlijk door een slecht ontwikkelde empathie.

0
90 Rattocasi

@89
Ik heb 15 jaar lang een hele lieve Labrador gehad, en wat ik voelde voor hem was liefde, en ik kreeg echt liefde van dat dier terug. Zo voelde ik het in mijn hart. En zo voelen vele mensen het natuurlijk subjectief aan. Ik snap ook dat het dier jou als verzorger ziet, en diegenen die het eten en drinken verzorgd.
Maar of je nu een wilde wolf eten geeft, of een leeuw, of een dier dat 15 jaar huisgenoot was van ons, en met wie onze kinderen opgroeiden. Dat was echt liefde. Nou ja, noem het projectie. Misschien, wellicht. Maar het gevoel is er niet minder om...

0
91 fredgerbeke

@86
1e alinea; Klopt, ook aan de lijn in het bos is niet echt wat je voor ogen hebt voor zo'n dier. Er zijn wel plekken waar alle honden dan los mogen, maar ja, dan heb je ook alle hondeneigenaren er meteen gratis bij... niet echt mijn idee van rustig in het bos lopen...
2e alinea; zeker, wellicht.
3e alinea; mee eens. Veel mensen weten niet waar ze aan beginnen, en dan komt het dier weer bij het asiel uit, of aan een lijn ergens aan een boom.
4e alinea; helemaal mee eens. Kattenliefhebbers mogen ook belasting betalen, vind ik. Ik krijg ze er altijd gratis erbij wanneer de buurvrouw besluit 2 katten te nemen. In mijn tuin wel te verstaan...
5e alinea; ook mee eens. En toch... ik vermijd ook vaak bewust (bepaalde) mensen...

0
92 fredgerbeke

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@7 Huisregels 1. Het is de bedoeling dat er netjes met elkaar wordt gepraat. Het is niet de bedoeling dat een persoon wordt bele...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
The Moody Blues-toetsenist Mike Pinder op 82-jarige leeftijd overleden

R.I.P. Mike Pinder. . . dankjewel voor de geweldig mooie muziek....

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@5 De enige die er altijd over jankt ben jij."Flink" op hun donder krijgen en "enorme" boetes. Jouw natte droom. ...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

spookrijder
Duits megaproces tegen Nederlandse plofkrakers

@5 Alleen de kentekens van de auto's van de bezoekers van het proces waren Nederlands. 😉...

5 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Malinois
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@11Blijf lekker hopen.Wat na Poetin komt zal in vergelijk van hem een watje maken.Dus wees nu nog maar blij met Poetin....

6 minuten geleden geplaatst door Malinois

Bop
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@9 Nee, jij ziet meer in Russische oplossingen. Als je geïnteresseerd bent in andere vormen van hulp moet je je huisarts maar eens vragen....

15 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@32 Tuurlijk wijffie.Wat jij wil....

15 minuten geleden geplaatst door Snorrie

wildersfan
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@8 En hoe ziet adequate psychische hulp er dan uit? Heb je een actie- of stappenplan dat afgewerkt kan worden, opdat er weer een beetje garantie...

20 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Topontwerper Newey staat voor vertrek bij Red Bull Racing van Verstappen

Geen goed nieuws voor Max!...

21 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Milf Fuck HdNude SamusMia Khalifa Official WebsiteTeen Titans Go PornVergen Porn.comFamilly Nude BeachCumpiesSchaturbateShakira DesnudaSnowbunnyemily1Chanel Uzi LeakUnder The Bed Jewelz BluXxxx BabhiHollywood Movie FuckPorn PhotoshootHentaimanga WebsiteContos Eróticos Para LeituraMorena Baccarin NudesAkadanidanielsClassy PornDamnnndezzyyyTrukait ThreesomeFull Ha PornEmber Snow DpFuxcomDsvr-1336Amatuer Nude LadiesBangla Adult ChudachudiHiperdex.comIwantu.appAnna Kendrick Sex SceneBbc BlackedMallu Aunty LeakedWeb Series Full SexPervmom CreampieRomichasePainful Gay PornErika MomotanuShoplyfterIndo SquirtMilf In BoatPorntrex.ocmBeeegCumming TitsXnxx JoniIndia Group SexBest Asian BlowjobManhwa .netHloe SurrealSexo-duroPakistani Adult VideoChubby Black PornSexo Con CaballoFuta R34Bbc For Grandma3d AnimehentaiFingering HardcoreBar6ie6 OnlyfansPegging CartoonHindi Bf Blue VideoSeduction Porn MoviesMasturbating With SisterMallu MistressMmf XxxFacefarting FetishAnime Porn HamesHent Ai ComicMuchi Muchi HentaiOutdoor Indian XxxTrans Ftm PornScream BbcPornographique ArabJerkinchatComics Gays PornFree Porn Hub PicsHidden Cam Mastuکس زیباBest Hd PronPakistani Xvideo ComXxx Sex Xxx XxxsexxxxAunty LickingPassed Out Creampieالسكس صورMermiad PornFoot Worship PornsWww Xxxsex VedioManisha Koirala Ki Sexy FilmVintageerotic ForumSexy NippledXxxwomenNon OhanaIndian College Hd SexLive Black SexSarah Polley NudeXnxx Video Malayalam少妇白洁Porn DeseRandom BlowjobXx Hd BpQuiero Ver SexoLady Fyre PornNude Joanna CassidyRiley KwumsHot Actresses NakedPunjabi Desi Porn VideoMagic Productions XxxMilfnut ComSlim PawgPorn Video RumanticMandingo PenisNathan BronsonRiley Gaines NudeDevilsfillmPron Hub Hd VideoHentahavenToomic GratuitAmature Wife AnalMistress NoirSemale Sex VideoDiamond Jackson Porn VideosAbigaiil Morris And Johnny SinsPorn For DadDouble PenitrationRobertita Franco PornosCuckold PornTeen Snap NudesButt Plugged PornViva GuerraSummer Brooks PornJenflix01 NudesHikari AzusaNiko And Mimi SextapeSouth Mein BfXxx Video Com Xxx Video ComGonzos Porn MoviesPiper Perri GifsDownload Xhamster VidAmateur Blowjob PornNaocontiCammy White PornNaked Man ButtFree PorbKo PornVictoria Cakes StraponNepali Ladki Ki ChudaiXnxx Very HotBlackeroticaXxx MalishXxxx Video BigIndian Sex Full Movie