Alstublieft. Samenvatting RTL Nepdebat (geenstijl.nl)


Op GeenStijl wisselen nieuwsfeiten, schandelijke onthullingen en journalistiek onderzoek elkaar af met luchtige onderwerpen en prettig gestoorde onzin. ...

door Inter in Politiek  ·  173 Reacties

  • 28
  • 1764x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@146 Dan snap ik Roemer nog steeds niet. Het rekeningrijden is ordinair als je geen goed ander alternatief hebt waardoor het een filebelasting zou worden. Maar voor busjes en vrachtwagens zijn geen alternatieven dus is het voor hun aanschuiven in de file met rekeningrijden. Ordinaire belasting dus.

0
151 Rare Rakker

@146 En ik geloof er helemaal niks van dat het woon-werk verkeer gecompenseerd gaat worden. Deze maatregel van de SP levert de staat 4,4 miljard op. Dat staat in de doorrekening door het cpb. Dat ga je echt niet alleen behalen met de mensen die veel prive kilometers rijden

0
152 Rare Rakker

@150 Een belastingverlaging is in jouw ogen niets?

1
153 RobP

Wat is de nederlandse identiteit ? en die wordt bedreigd ? volgens mij houden buitenlanders helemaal niet van spruitjes en al helemaal niet van chagrijnige, scheldende pvv'ers. Dat vinden ze maar niks, en dat verdriet mij want dat zijn momenteel wel de kernwaarden van onze cultuur.

1
154 oculus amet

@138 "Dit deden we al zeer goed in de Gouden Eeuw en dat gaat deze keer ook meer dan goed lukken."
Wat in de Gouden Eeuw goed werkte gaat nu weer werken? Heb je ooit een geschiedenisboek gelezen? Zo goed zijn we niet uit die tijd gekomen, want we waren een klein landje tussen reuzen. Dat was toen zo en nu is dat nog velen malen erger. Een verdeeld Europa stelt niets voor in de wereld en Nederland alleen ook niet. We leven op een klein continent met weinig grondstoffen en een vergrijzende bevolking. Als er een werelddeel is dat een Unie en globalisatie nodig heeft om zich te voorzien van alles wat je momenteel bezit is het Europa wel.

0
155 VaY

@151 , @152 , @Rare Rakker,

Dat jij niet gelooft dat SP en Emile Roemer de meerkosten van rekeningrijden voor woon-werk verkeer daar kan ik verder niets aan doen.
De doorrekenaars van het cpb geloven het kennelijk wel:
In de doorrekening van de CBS staat het volgende te lezen:
"De lastenverzwaring van het invoeren van een kilometerheffing op
personen‐ en bestelauto’s, wordt door de SP volledig gecompenseerd met een
lastenverlichting door het afschaffen van de motorrijtuigenbelasting."

In de doorrekening van de CBS staat het volgende te lezen:
"De lastenverzwaring van het invoeren van een kilometerheffing op
personen‐ en bestelauto’s, wordt door de SP volledig gecompenseerd met een
lastenverlichting door het afschaffen van de motorrijtuigenbelasting."

0
156 Graaier1000

Correctie bij @157 ,

De eerste zin moet luiden:
"Dat jij niet gelooft dat SP en Emile Roemer de meerkosten van rekeningrijden voor woon-werk verkeer compenseert daar kan ik verder niets aan doen.

0
157 Graaier1000

Geen bedreiging, mensen word wakker het word hun met de paplepel ingegeven.( bekijk de link en word wakker ).http://theync.com/isis-children-execute-people.htm

1
158 jbruntink

Vond het een verademing een debat zonder gekrijs het ging over standpunten, overeenkomsten en verschillen tussen partijen. Erg fijn om eraan herinnerd te worden dat het wel degelijk mogelijk is.

1
159 Spandalf

@158

Zo hey, fijne site. Weet ik ook waar en wat jij kijkt.

0
160 Liwwie

Alle partijen die gisteren debatteerden zijn tegen de radicale islam, wat een open deur is dat. Natuurlijk is iedereen tegen moslims met terroristische denkbeelden, alleen: hoe zie je het verschil tussen een goede en een slechte moslim. Niet dus! Dus wat hebben we aan dat gezeik "ik ben tegen de radicale islam". De discussieleiders kunnen beter vragen wat de partijen vinden van massa-immigratie uit niet-westerse landen, met name uit moslimlanden.

0
161 wiseguy

@81

Precies, en zoon van en Kniller. Ik ben met pure Nederlandse vaderlandsliefde opgevoed. Als iemand mij zou zeggen dat ik vanwege het Indo-zijn niet objectief zou zijn, dan kan hij maar beter vrienden bij zich hebben....

0
162 Liwwie

@156 en @157 Correct. De SP wil van een belasting op bezit (motorrijtuigenbelasting) naar een belasting op gebruik (kilometerheffing). De kilometerheffing wordt dus volledig gecompenseerd door het afschaffen van de motorrijtuigenbelasting.

Mijn hoop is dat Rare Rakker nog even reageert want ik denk dat hij dit punt over het hoofd heeft gezien. Bij de SP is de kilometerheffing geen filetax maar een belasting op verbruik in plaats van op bezit van motorvoertuigen.

Daarnaast zet de SP inderdaad in op een uitbreiding van het openbaar vervoer en een verschuiving van het vervoer alleen over de weg naar het vervoer voor een groter deel over de binnenvaart. Dit is het schoonste alternatief gebleken.

Verder is het punt dat Rare Rakker @116 maakt over het ontbrekende OV in het noorden dat hij er onder SP-bewind ook niet ziet komen, vreemd, want het noorden wordt niet geplaagd door files.

Maar goed, ik hoop dat Rare Rakker zelf ook de onzin van zijn betoog inziet, mede doordat de kilometerbelasting van de SP in plaats komt van de Motorrijtuigenbelasting en dus claimt door die afschaffing volledig te worden gecompenseerd bij normaal gebruik.

1
163 Hollander1967

Ik heb het debat gister niet kunnen zien...ik heb een smart tv. Telkens als die kop van Pechtold in een uitzending is...zipt die automatisch over naar een andere zender

2
164 Katte_kop

@164 ...en dat doetie ook bij het in beeld verschijnen van Yassar Al Klavar

1
165 Katte_kop

@164 en @165 Ik heb waarschijnlijk een recenter model dat net iets slimmer is. Bij het detecteren van mogelijke BullShit doet hij een real time fact check. Gisteren was hij alleen actief bij Sybrand Buma's uitspraken.

1
166 Hollander1967

Gezellig hand in hand de Internationale zingen in de rode hoed.

Allemaal braaf de richtlijnen van Soros volgend in het extreem linkse propagandablok.

Zonder ook maar een democratie of uberhaupt een partij die er nog toe doet.

Ik heb het niet gezien. Zoiets ga je toch niet kijken.

2
167 Phiteceen

Geen stijl is een belangrijk gevaar voor de maatschappij, het verheerlijken van de verhuftering van de samenleving is hun hoofdtaak en enige redenen van bestaan, Zij geilen op onbeschoftheid en platvloersheid.

1
168 ben22

@163 op zich een eerlijk verhaal.
Maar hoe gaan we die kilometers berekenen ? kastje in de auto?
Extra kosten? Nog meer controle van de staat?

0
169 Jongens van de Witt

Wat een nare rotstreek heeft ook nu weer RTL uitgehaald door de twee spotjes van CDA en VVD naadloos achter elkaar te zetten tijdens en na de uitzending, waaruit ook nog eens bleek dat de inhoud van het CDA spotje was doorgegeven aan de VVD die het daarop aansluitende spotje ten eigen voordeel plakte.
En dan gaan die debielen ook nog maar eens klagen dat Wilders niet mee wilde werken an de uitzending van dit debat.

1
170 Wil je niet weten

@163 "Bij de SP is de kilometerheffing geen filetax maar een belasting op verbruik in plaats van op bezit van motorvoertuigen."

Elke pollitieke partij die rekeningrijden in wil voeren, schaft de wegenbelasting af. Ze doen het allemaal op dezelfde manier als de SP. Maar de SP noemt het een filetax zodra dit wordt ingevoerd zonder dat mensen een keuze hebben voor een ander type vervoer. Er moeten goede en betaalbare alternatieven zijn. Zijn die er niet dan noemt de Roemer het een ordinaire belasting en filebelasting. Maar voor bestelbusjes en vrachtwagens zijn geen alternatieven en die mensen hebben geen keuze, maar krijgen van de SP wel kilometerheffing. Dat is dus om bij Roemer zijn eigen woorden t blijven ordinair en filebelasting.

En waarom is mijn punt over het Noorden vreemd? Het gaat de SP erom dat mensen een goed alternatief voor de auto moeten hebben voor ze kilometerheffing goed vinden. Maar in het Noorden zijn die alternatieven er bijna niet. En die gaan er vast ook niet komen. Dus dr Noordelingen kunnen stikken en zijn verplicht kilometerheffing te betalen. Ordinair dus volgens Roemer.

Wat de SP ook wil is flexibele snelheden op alle snelwegen. Dat moet via de matrixborden. Maar even grofweg ten noorden van de lijn Amsterdam - Zwolle zijn helemaal geen matrixborden....... :S

1
171 Rare Rakker

"Het gaat de SP erom dat mensen een goed alternatief voor de auto moeten hebben voor ze kilometerheffing goed vinden. Maar in het Noorden zijn die alternatieven er bijna niet. En die gaan er vast ook niet komen. Dus dr Noordelingen kunnen stikken en zijn verplicht kilometerheffing te betalen. Ordinair dus volgens Roemer.

Wat de SP ook wil is flexibele snelheden op alle snelwegen. Dat moet via de matrixborden. Maar even grofweg ten noorden van de lijn Amsterdam - Zwolle zijn helemaal geen matrixborden....... :S

@171 , @Rare Rakker,

De SP/Emile Roemer heeft aangegeven voor de Noorderlingen voor alternatieven/compensatie te zorgen.
Dat kunt u geloven of niet, daar kan ik verder ook niets aan doen.
Zolang de SP niet in de regering zit kan daar per definitie niet het bewijs van geleverd worden.

Met de matrixborden brengt u een nieuw element in de discussie.
Hiervoor geldt hetzelfde als in de vorige alinea.
Als er filieproblemen zijn op de snelwegen in het Noorden dan zullen maxtrixborden alsnog geplaatst gaan worden conform SP standpunt,
Hier kun je aan twijfelen of niet, zolang de SP niet in de regering zit kan hier eveneens niet het bewijs van geleverd worden.

0
172 Graaier1000

@172 Die matrix borden hebben niks met fileproblemen te maken maar met het feit dat de SP het plan heeft om op alle snelwegen flexibele snelheden in te stellen en dat die op de matrixborden komen te staan. Maar het gaat miljarden kosten om alles te noorden van Amsterdam - Zwolle van matrixborden te voorzien. Uit alles blijkt wel weer dat de plannen alleen vanuit de randstad en op de randstad bedacht worden.

En hoe ga je noorderlingen compenseren? Ander tarief? En wat doe je met een noorderling die bijvoorbeeld 1 keer per week naar Rotterdam rijdt? Dat is volgens mij geen reeel en haalbaar systeem.

Maar het is wel duidelijk, omdat ze SP nog nooit in de regering heeft gezet mag je geen vraagtekens zetten bij en twijfels hebben over hun plannen? Dat slaat elke vorm van discussie dood! :S

0
173 Rare Rakker

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

16 minuten geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

16 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

20 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

1 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

3 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

3 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

4 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Hot Massage SceneDiego SansHub PorBlack On Black Crime PornHeccymar XxxXnx VidiyoBrazzers GiftViolabaileyTaboo Porn VideoVibrating Underwear For MenLiseli Turk PornaVidéos Pornos Françaises GratuitesHistoires PornFem Dom JoiAlexis Fawx Porn VideosTop 10 Beautiful PornstarBrazzers Full Length VideoMila Kunnis NakedXxx Video GfMmus-078PovcreampieHalf Asian PornFree Deepfake Porn MakerXxx FotosEscorte PornFatalmodsTeenpics PornMia Khalifa XbideosX Videos Telugu NewXx Video Full Hd NewKristen Stewart Sex SceneZeenat Aman BikiniBallbusting With BootsTeens StrippingPornoincestNerdyfaerySanylion Sex VideoGood PotnNetvideogirls LatinaMulheres Mais Gostosas NuasIndian Desi ChudaiHot Bf Sexy VideoFunny Cartoon XxxJadynn Stone PornBokef IndonesiaBig Cutie ChloeSxypnTop Free Porm Sitesمًواقع سكسYoung Camel ToeBrazers Porn VediosUllu FilmHoliday Sex VideoJem Wolfie PornSkymovies HdOdia Porn VideoPeta Jensen PovEbony Gay SexHuge Tits In PornPornogragia SexoNiecy Nash NudeX VidoJeanine PepperLena The Plug XnxxLeah Gibson NudeQornkOctokuro LeakOral Sex XxxMegan Fox N UdeMassage Rooms ComWife Wants AnalPornotube BlackPorn-gamesBall Sucking PornBbc CrempiPorn NAmarican Saxy VideoPlease Bf VideoSalvcypressImagenes EroticXxx Picture OfXev Belringer PornSexy Xnxx HdWww.pornxxxvideos.comPorn IndienPornobaguetteYouporno FrStacet PooleAubrey Addison NudeGandi Baat SeasonBeach People NakedSexfuckingGravity Falls Mabel PornSasha Foxxx FeetDeborah Kara UngerAlexistexasnudeBlack DeepthroutNaked FilipinaShannon DalonzoFull Sex Movie OldMia Khalifafull VideosSérie PornosPopperbatingNayanthara Sex XnxxNaked Teenagers PicsSarah Shahi NudesLactatating PornThe Bdsm TestTwo Women XxxDfb NetworkLuna Star Double PenetrationOne Punch ManpornStpeachnudeSexy Porn Video HotLesbian Poolside PornNowaplsThai Girl SexSlim Girl Sex VideoSunny Leone Sex Video Hd HdSerie PorniMangas-scantradCecilia LionGay Gloryhole PornCarmelaclutchSquirting LesbinsPorn Video SongTamil Sex Stories In AudioBlack First Timer Bred By White DickCaugth PornMydesi2Top Earners On OnlyfansContos Eroticos XvideosDoor SexswingSaxse BfKate Winslet Hot MoviesMatures PorntubesSexmuvieWonder Woman SexyYoung Mother Full MovieSexbodeoPrison School HentaiAmatuer DeepthroatingAlicia AmiraQizzSauth Indian Xxx VideoNaked Mixed WrestlingMia Khalifa Xxnx ComBlonde Pov PornAnalhornyInfielxxx