Fleur Agema (PVV), Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) en Monica Keijzer (CDA) voor aanvang van het eerste televisiedebat van Omroep WNL met vrouwelijke politici.
Volledig scherm
Fleur Agema (PVV), Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) en Monica Keijzer (CDA) voor aanvang van het eerste televisiedebat van Omroep WNL met vrouwelijke politici. © ANP/Sander Koning

'Er is alleen geld voor ouderen als het economisch goed gaat'

Het budget voor ontwikkelingshulp moet in ouderenzorg gestoken worden. Die stelling onderstreepte PVV-Kamerlid Fleur Agema vandaag tijdens het vrouwendebat van WNL op Zondag. ,,De afgelopen jaren zijn enorm verdrietig geweest voor de ouderenzorg''.

  1. Immigratiedienst gaat azc’s langs vanwege onrust over lange wachttijden: ‘Als het nog langer duurt, stort ik in’
    PREMIUM
    Reportage

    Immigratie­dienst gaat azc’s langs vanwege onrust over lange wachttij­den: ‘Als het nog langer duurt, stort ik in’

    De lange wachttijden voor asielzoekers zorgen voor veel onrust, demonstraties en zelfs hongerstakingen op de meer dan 300 opvanglocaties in Nederland. Immigratiedienst IND gaat langs om uitleg te geven. De ambtenaren vangen er de (spreekwoordelijke) klappen op van recente politieke beslissingen. ,,Zijn we nu weer in een land dat zich niet aan haar eigen regels houdt?”, vraagt een asielzoeker zich af.
    Gouda
  2. Ruim 100 arrestaties na XR-demonstratie op de A10, circa 30 zitten nog vast
    update/met video

    Ruim 100 arresta­ties na XR-demonstra­tie op de A10, circa 30 zitten nog vast

    De politie heeft ruim honderd mensen opgepakt tijdens de demonstratie van Extinction Rebellion (XR) zaterdagmiddag in Amsterdam. Volgens een woordvoerster van de politie zijn zo’n negentig demonstranten direct weer heengezonden. Enkele tientallen mensen moeten langer in de cel blijven. Zij worden verdacht van het opzettelijk veroorzaken van gevaar op de snelweg. Een precies aantal kan de woordvoerster niet geven, maar het zou gaan om ‘om en nabij de dertig mensen’.
    Amsterdam
  3. Bart rijdt met shovel muren omver en redt vijf paarden uit brandende schuur: ‘Was kantje boord’
    PREMIUM
    met video

    Bart rijdt met shovel muren omver en redt vijf paarden uit brandende schuur: ‘Was kantje boord’

    Snel handelen van buurman Bart Kooijman heeft ervoor gezorgd dat donderdagnacht ‘alleen maar’ een schuur volledig is uitgebrand. Vijf paarden zaten gevangen in de brandende schuur aan het Westeinde in Hazerswoude-Dorp. Vanwege de extreme hitte konden de dieren aanvankelijk niet meer bereikt worden. Met zijn shovel heeft Bart de dieren net op tijd kunnen bevrijden.
    Hazerswoude-Dorp