Hoogleraar sociologie Jan Willem Duyvendak: 'Nederland islamiseert niet, moslims vernederlandsen' (volkskrant.nl)


Niet alleen Mark Rutte lijkt geobsedeerd door de vraag wie zich een echte Nederlander mag noemen, stelt hoogleraar sociologie Jan Willem Duyvendak.... ...

door Wheely in Politiek  ·  100 Reacties

  • 5
  • 894x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wat wel mogelijk is, is dat allochtonen zich achter hun "thuisland" scharen vanuit een positie die hen eigenlijk vrijwaart voor de gevolgen van onderwerping aan het systeem aldaar.

De ouderen idealiseren hun herkomst en jeugd, maar zijn wellicht vergeten dat ze niet voor niets zijn geemigreerd.
De 2e en 3e generatie kennen alleen deze geidealiseerde verhalen van ouders en grootouders, maar hebben zelf nooit onder een dergelijk regiem geleefd.
Zij zijn grootgebracht in een tolerante maatschappij, waarbij ze volop genieten van de vrijheden die hen geboden worden en waar zij volop gebruik van maken.
Volgens mij zou het ze vies tegen vallen als zij zich echt aan alle regels en beperkingen moesten houden die "hun" maatschappij zich op zou leggen.

0
51 Mappie

@26
zie
@20

5
52 morandi

@48

"Jonge moslims doen minder aan geloof dan ouders"

Dat kan zo zijn maar ik betwijfel of het ook minder belangrijk voor hun is.
Er zijn voorbeelden te over van jonge moslims die het niet zo nauw nemen met de leer maar waarbij je geen verkeerd woord mag spreken over hun 'profeet', godje of ideologie.
Al doen zij er niet zo veel meer aan, het is en blijft toch iets wat hen verbindt.
De gedachte 'Wij moslims tegen de rest' is nog overduidelijk aanwezig.

Maar dit soort zaken kun je ook zelf heel goed uitzoeken.
Stap maar eens op een groepje jongeren af waarvan je denkt dat ze een islamitische/moslim achtergrond hebben.
Eénmaal voor die groep roep je dat er maar één echte God is en dat is de God van Abraham, Izaak en Jakob (Israël) en dat die geen moordenaar als gezant heeft.
Geheid krijg je na een paar tellen door hoe belangrijk die ideologie voor hun is en of ze wel ze erg seculariseren.

3
53 Malinois

@46
Precies, ik heb het even google opgezocht.
Dit meneertje is de broer van onze terrorist Groen linkser Wijnand Duyvendak.
Nou dan weet je het wel, preken voor je eigen parochie.

4
54 Benzardi

@53 . Helemaal eens. Wie met de gewone moslim omgaat weet heel goed dat als het op het geloof aankomt er niet mee te redeneren valt. Dat geeft niet, want in de Biblebelt is dat ook zo met de christenen, maar laten we niet doen alsof ze aan het seculariseren zijn.

0
55 Vandeprinsgeenkwaad

Doei Duyvendak. Maak dat je moeder maar wijs.

4
56 VVDwegermee

@54

Onzin. We kunnen Paul Wilders ook niet het fascistisch gekwaak van zijn broer aan rekenen.

11
57 WijzeDwaas

Deze hoogleraar is de broer van Wijnand Duyvendak:

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Wijnand_Duyvendak

Anton Johan Wijnand Duyvendak[1] (Markelo, 30 november 1957) is een Nederlands oud-politicus. Van 23 mei 2002 tot 3 september 2008 zat hij namens GroenLinks in de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Daarvoor was hij onder meer directeur van de Vereniging Milieudefensie. Op 14 augustus 2008 trad Duyvendak af als Kamerlid, nadat mededelingen over bedreigingen en brandstichting in zijn tijd als milieuactivist zijn positie in de Tweede Kamer onhoudbaar hadden gemaakt.[2]

4
58 VVDwegermee

Allemaal van de jokkenbrokkenpartij GL.

3
59 JackKropotkin

@58 .

http://www.folia.nl/wetenschap/81290/jan-willem-is-de-wetenschap

"We bellen even met het College voor de Rechten van de Mens. Daar werkt Odile Verhaar. Duyvendak en zij kennen elkaar al sinds de brug­ klas van de middelbare school in Zeist. ‘Toen was Jan Willem al zo ontzaglijk geëngageerd,’ zegt ze. ‘Hij was al op zijn dertiende lid van de VPRO en zat ook al op jonge leeftijd bij de PSP, een partij die later is opgegaan in GroenLinks. Jan Willem komt uit een door en door politiek nest,’ vertelt Verhaar. ‘Zijn broer Wijnand zit bij GroenLinks en zijn ouders studeerden beiden theologie en waren zeer betrokken bij de PvdA. Jan Willem wil zijn wetenschappelijk werk zo goed en objectief mogelijk doen en is daarom niet meer politiek actief, maar het engagement is gebleven."

Dat blijkt wel uit zijn politiek gekleurd artikel dat moslims "vernederlandsen"

3
60 VVDwegermee

@58 Paul Wilders heeft ook een criminele veroordeelde broer, maar dat rekenen we hem toch ook niet aan....?

7
61 Moien

@61 De Wildersjes zijn niet bepaald twee handen op 1 buik, de Duivendakjes daarentegen zijn allebei van de jokkenbrokkenpartij GL.

4
62 JackKropotkin

"En vier je de vrijheid van godsdienst en gun je minderheden hun afwijkende opvattingen. "

Op zich wel grappig want hier verdedigt Duivendak niet de zozeer de vrijheid van religie alswel de vrijheid van meningsuiting.

De VVD heeft verder helemaal geen probleem met afwijkende opvattingen waardoor zo'n Duivendak zich weer compleet laat kennen als linkse framer, wat ie ook is natuurlijk.

2
63 JackKropotkin

Liberalen "vieren dan ook de vrijheid van godsdienst en gunnen minderheden en eigen mening" (dwz vrijheid van meningsuiting). We gaan enkel op de rem staan zodra de wet wordt overtreden of als er pogingen gedaan worden de democratische rechtsstaat om zeep te helpen.

Als je "pleur maar op" zegt (tegen degenen die niets hebben met mensenrechten!) wil dat niet zeggen dat je zelf niet meer in mensenrechten gelooft.

"Vinden we vrouwen- en homorechten belangrijk omdat het mensenrechten zijn? Nee, zegt de VVD, we vinden het belangrijk om dat het Nederlandse waarden zijn."

Dat zegt de VVD helemaal niet. Het zijn zowel mensenrechten als Nederlandse waarden.

"het wordt problematisch als deze rechten worden omarmd omdat het typisch Nederlands is. Ze zijn overal belangrijk."

Ook in Saoedi Arabië, Iran, Afghanistan?

Hij haalt ook selectief onderzoek aan. Uit andere onderzoeken blijkt wel dat moslims conservatiever zijn geworden. Niet voor niets zie je op straat meer hoofddoeken dan in de jaren 70, en zelfs niqabs. Waar ik overigens geen probleem mee heb, moet men zelf weten zolang men mensenrechten (die de VVD de Nederlandse waarden noemt) onderschrijft.

"Populisten raken deze 'moderniseringssnaar' omdat ze in hun strijd tegen de islam liberale waarden op het terrein van gender en seksualiteit zijn gaan omarmen - niet als universele waarden, maar omdat ze Nederlands of Frans zouden zijn."

Eigen schuld. De andere partijen hebben deze waarden links laten liggen dankzij het multiculturalisme waarin alle culturen zouden gelijk zijn. Ook Duivendak komt hier weer mee. Zo universeel zijn deze waarden niet, waar is die gelijkheid in Saoedi Arabië? In Marokko? Hoe is de situatie mbt mensenrechten in islamitische landen?

1
64 Mrs. K

@62 dus familierelaties aanhalen, mag wel als de broers links zijn en het met elkaar eens zijn, maar niet als de broers het niet met elkaar eens zijn en 1 van de broers extreem rechts is. Jullie zouden een nieuwe grondwet moeten schrijven, waardoor wij "onnozelen" jullie hypocriete gedrag beter zouden kunnen gaan begrijpen.

6
65 Moien

** gebruiker verwijderd **

@61 . WIlders werd nooit veroordeeld en of hij vanwege de Kwestie Meer of Minder wordt veroordeeld, dat moeten we nog even afwachten.

DIe broer is een lafaard. Hij zij een voorbeeld aan vele moslims moeten nemen, die verraden elkaar ook niet.

66 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@60 . Oud artikel, 2015.

67 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Maar als je vernederlandst betekent dat toch dat er een Nederlandse identiteit is, dat De Nederlander dus bestaat?

Toch?

68 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@8 . Amsterdam-West, ook wel klein-Marokko genoemd?

69 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Hemel nog an toe, die man is de broer van Wijnand Duyvendak. Van die linkse aanslagen.

70 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@12 . Ja, de kerken lopen leeg, nu de moskeeën nog.

71 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

"Jonge moslim is juist opvallend Nederlands". Eigenlijk is die zin in tegenspraak met zichzelf. Hoe kun je als Nederlander nou moslim zijn?

72 verwijderd924924212

@66 Wilders is toch echt veroordeeld, of u dat nou leuk vind of niet, dat hij hoger beroep heeft aangetekend wil niet zeggen, dat die veroordeling nu niet geldig zou zijn.

6
73 Moien

@72 Door een boerenkiel en klompen te dragen,kaas te eten en te schaatsen op bevroren slootjes ?....

6
74 21st Century Guy

@8 haha je neus groeit een meter

2
75 Eastwood

@20
++

3
76 Hangingmen

@51 is een kenmerk van veel immigranten wereldwijd
Ik zie dat ook bij Nederlanders, men idealiseert het land van herkomst maar vergeet dat zo'n land ook niet stilstaat en veranderd. Dat is ook vaak het probleem. Men is eigenlijk nergens meer thuis.
En als er in het nieuwe land dan ook nog een negatieve stemming heerst ten opzichte van nieuwkomers verneterd dat de situatie niet. Mensen kruipen dan nog meer bij elkaar en het gevaar voor radicalisering wordt alleen maar groter. Wat Wilders doet, en met hem zijn aanhang, is juist contraproductief.

5
77 streek

@77 Deels mee eens, maar het decennialang onder het tapijt moffelen van de negatieve kanten van de multiculturele samenleving en het tot slachtoffers bombarderen van moslims heeft ervoor gezorgd dat men bij elke kritiek nog meer bij elkaar kruipt. Er kan niets meer gezegd worden, men voelt zich altijd slachtoffer. Zelfs jongeren die stenen naar winkelend publiek gooien in Zaanstad noemen zichzelf slachtoffer. Er moet nog wel benoemd kunnen worden.

0
78 Mrs. K

@78 tja dat is niet alleen iets bij allochtonen, maar meer een gedrag wat je ziet bij veel mensen in de onderklassen. Ik ken ook nederlandse jongeren die zo redeneren, het dubbeltje wat nooit een kwartje wordt en de schuld daarvan altijd bij anderen leggen.
En ik denk dat ook de definitie van wat men verwacht bij een multiculturele samenleving heel verschillend wordt uitgelegd. Ik dank dat teveel mensen uitgaan van assimilatie, zo van ja de chinees mag wel een restaurant hebben met zijn eigen gerechten, of de Turk met zijn doner of de Italiaan met zijn pizza maar verder moet hij wel boerenkoolstamppot eten, uitsluitend Nederlands spreken en iedere dag de Nederlandse vlag uithangen, iets wat trouwens die echte Nederlander ook nooit doet, zelfs niet op feestdagen.
Zo werkt het niet, men kan mensen niet dwingen te assimileren. Men kan wel verwachten dat zij zich aan de wetten houden van dit land.
En men kan eens ophouden alleen maar de nadruk te leggen op wat mis gaat en eens wat meer aandacht hebben voor alles wat goed gaat. Beeldvorming speelt ook een grote rol.
En die nuance is totaal weg.

3
79 streek

@67

Niettemin een verhelderend artikel waar gewoon in staat hoe het is.
Net zoals alle rapporten waarin is onderzocht hoeveel islam er zal zijn in de toekomst. Ook dat neemt af. De moslims ontkerkelijken ook, net als de christenen.

1
80 Aufklärung

@72
Ehh, omdat bijna een miljoen Nederlanders dat zijn?
Heb je oogkleppen op en kurk in je oren?

Of ben je minder slim en negeer je dingen gewoon?

2
81 Aufklärung

@8 Tja als je daar niet komt kan je ook niet weten dat er in verschillende steden dit is.

1
82 Rattocasi

De mensen op straat snappen allemaal heel goed, wie wel en niet echte Nederlanders zijn. Alleen de politici snappen het weer niet, en willen een definitie geven waar zorgvuldig Marokkanen ook onder vallen. Nee dus.

6
83 Wendel

Mijn God. Inderdaad deze jan willem is de broer van deze ehhh laat ik netjes blijven, niet zo frisse jongen...groen-links, dat spreekt
https://nl.wikipedia.org/wiki/Wijnand_Duyvendak

1
84 tistochwat

@84 Juist de zogenaamde Groene Armee Fraktion ..
Ook wel AFA of nederland bekent kleur etc genaamd

2
85 charmeur

@84 en @85 : Paul Wilders is de broer van Geert Wilders, maar denkt héél anders.

Zou dat bij de broers Duyvendak dan niet kunnen?

3
86 Wheely

@2 Echte Nederlanders staan met koningsdag echt niet met een Nederlandse vlag te zwaaien hoor. Dat heeft niets met Nederlander zijn te maken.

0
87 PipoDeC

@77 " is een kenmerk van veel immigranten wereldwijd"

Weet ik.
Ben zelf de dochter van geremigreerde ouders .

1
88 Mappie

@83 Berichten waarin "de mensen op straat" één mening toegedaan wordt.... Zucht. Per definitie een duim omlaag. "De mensen op straat" bestaan niet. En anders hoor ik er ook bij, maar ik vermoed dat mijn mening niet vaak klopt bij wat jij de "mensen op straat" als mening toe dicht. Hou op over de mensen op straat. Die laten we er buiten. Die mogen allemaal stemmen, juist zodat we niet meer hoeven te raden wat "de straat" er van vind. Kunnen we het tenminste eindelijk over de inhoud hebben. Vertel eens. Wat vind *jij* er inhoudelijk van? Los van wat je straatgenoten er over te melden hebben? Dan kunnen we verder praten.

1
89 PipoDeC

@68 Natuurlijk. Maar die identiteit kan een mengelmoes zijn, toch? En dat is precies wat "de Nederlandse identiteit bestaat niet" een beetje onhandig uit drukte.

0
90 PipoDeC

** gebruiker verwijderd **

@54
de broer van?

Nou sommige broers moeten niets van elkaar hebben, check Paul Wilders
dus ''dan weet je het al'' gaat niet op.

91 ---deleteduser---

@86 waarom wordt de mening van paul wilders over zin broer dan zo uitermate breed uitgemeten?

2
92 tistochwat

** gebruiker verwijderd **

@83

wie zijn ''de mensen op straat""?

ik weet 1 ding zeker, mensen die het fundament onder onze staat, de grondwet, aan hun laars lappen zijn in ieder geval geen ''echte Nederlander''

93 ---deleteduser---

@81 voornamelijk het laatste, men heeft nou eenmaal iets of iemand nodig om de schuld te kunnen geven van het eigen falen.
Hoorde laatst iemand, met veel levenservaring en bewoner van Den Haag het nog mooi verwoorden, 7 van de 10 Marokkanen doen het prima maar ja het is veel interessanter om naar die 3 te wijzen.
En natuurlijk wijzen naar stadsdelen waar de "islamisering"is toegeslagen en daar bang voor zijn is makkelijk. Toegeven dat het overgrote deel van die inwoners gewoon een normaal leven leiden is toegeven dat het mensen als henzelf en dat kan niet. Vroeger waren het de zwarten die wel anders moesten zijn nu zijn het de moslims.
Ja je ziet vrouwen met een hoofddoek op straat, maar ik herken ook altijd de refro dames op straat en een ander zal weer andere subgroepen herkennen. Is dat erg, nee ik vind van neit. Ik heb er geen last van, ik leef gewoon mijn leven en verbaas mij niet meer zo snel om de uitdossing van een ander.

0
94 streek

@Zolang *jij* zo neerbuigend doet, ga ik helemaal geen gesprek aan.

1
95 Wendel

@89 : dus.

0
96 Wendel

Verder zitten deze 2 toch wel overduidelijk in de linkse hoek, en bovendien heb ik nergens gelezen dat Jan Willem het criminele verleden van zijn broer heeft veroordeeld.

2
97 tistochwat

@86 Deze duyvendak is de partij ideoloog van Groen Links dus ja hij deelt de mening van de politiek van zijn broer, dit in tegenstelling tot de broer van Wilders

0
98 charmeur

@98 ja en daarom kan de man nog wel gelijk hebben.
Als eerder gezegd 3 op de 10 marokkanen leven een normaal leven die houden zich netjes aan de nederlandse wetten en regels.
Net als het overgrote deel van de nederlamderd, turken, en al die andere nationaliteiten in dit land doen. Gaan we voortaan ook alle duitsers verketteren als er een duitser in het gevang beland of welke nationaliteit dan ook?

2
99 streek

@99 3 op de 10 marokkanen houden zich dus netjes aan de nederlandse wetten en regels, om uw eigen woorden te gebruiken. 7 op de 10 dus niet! Daarmee kunnen we dus vaststellen dat een zeer ruime meerderheid -van de marokkanen althans, niet 'vernederlandst'
maar een marokkanenprobleem hebben niet hoor. Ben je gek!

0
100 tistochwat

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@42Als de asielzoekers in de buurt van hun eigen land willen wonen, waarom maken ze dan zo'n lange reis? ...

2 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Hendrianus
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@82 Nu ja, het is een feit dat Frankrijk geen import nodig heeft voor écht grote ongereldheden. https://www.youtube.com/watch?v=VEvHo2OvcFI...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

maarten1234
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@11 ja, misschien krijgen wij ons eigen 'zwarte semptember' conflict hier...

10 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@42 Hoe weet jij dat dat zo is? Waardoor raken zij in shock? Blijkbaar heb je contact met vluchtelingen dan?...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Suriname kan miljarden verdienen aan opvang asielzoekers uit Nederland met wetswijziging

Laten we dit vooral niet gaan doen. . . . We zadelen volgende generaties op met een hoop gezeik en schadeclaims. ...

13 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@38 Natuurlijk lopen er zat Nederlanders bij de deur. En ik gun vluchtelingen echt wel een beter leven door ze op te vangen. Het beste lijkt m...

21 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@36 Het is toch mooi dat je als werkende belasting kunt betalen? Ik betaal liever veel belasting dan dat ik weinig inkomen heb omdat ik niet k...

22 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Iraanse rapper Toomaj Salehi krijgt doodstraf vanwege steun aan protesten

@5 Yep. . . . Rusland is ook opgezadeld met een stelletje enge dictators.En Iran met smerige islamitische ayatolla's. . . ...

27 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@36Dat geldt ook voor de autochtonen, die nog nooit gewerkt hebben....

27 minuten geleden geplaatst door sockknitter

VBOH
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@34 Nou zeg, wou ik op je reageren drukte ik serieus per ongeluk op de min. Mijn telefoon liep vast. Excuses hiervoor. Die ene min heb je niet...

28 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Hindi ZavazaviMom Bully PornPo RnoxoGenshinhentaiIsidora Goreshter Movies And Tv Shows90s PornstarsSistar Ki ChudaiMomsteachteensAutumn Falls NudesMultornPapa Xxx VideoBritney Amber Step MomJapanese Massege XxxJenna Jameson FilmsPagie SteeleWww Telugu Sex ComNude Tamanna BhatiaFacefuckongBeautiful Girl FingeringDad Fucks SonPornographe BlackPorn SearvhSkylar SnowDemi Rose NakwdBubblebratz NakedPornotecavüzDesi Bhabhi Ki Porn VideoZoey Kush XxxItalin PornstarsHot Sexy Romantic MovieNaked In MassageCrazy Girl PornFree Mature Women PornHentai PaizuriKannada Village SexCocktributeAva Adams ShowerDifferent Positions PornDaredevil Sex SceneSexyhindCat House On HboBdsm SroriesHentaibdsmGoddess Feet WorshipCartoon Xxx HotPorn TufosStabbin CaptainYoungest Japan PornXxx Hd DawnlodTiny Evil HentaiSinfuldeeds RmtKate Becksale NudeBrandi Passante TittiesGolshifteh Farahani NudesIndian Desi Xnxx VideosTspussyhuntersCuckold PornoAsian OrgasmeVannsa Del RioBlushymallowAntarvasna ComIndian Teen Girls Fucking VideosXxx Train VideoEbony Nude BeachManu Rios NudeSamantona OnlyfansAnal MomiCreampiepornMiltpornBubba PornHollywood Real Sex VideoGroped PornhubBiancadata NudesMeagan The Stallion PornElla P. Third Times A CharmActrices Porno MexicanasStep Daughter XxxKannada Full Sexy VideoMalu Sex TamilAddyson AnalBlackhairypussyWhat Is FutinariAnime Lesiban PornVidsexHd Teen Sex ComCelina Powell Lil Meech Sex TapeMalayalam Actress Reshma SexTushy.comSexemodel 663dhentaiSexy XxxTeyana TrumpWww Indian Xxxx VideoNude NursPornos BangbrosBlnde PornPorn Video SubtitleLana Del Rey XxxTransex.povCartoonpornvidXvideo CamKira Parez PornYoug Porn VideoTelugu Sex TelegramForbiddenincestSkylar Vox DeepthroatLexie BelleTwinkstubesCutepowerlegs OnlyfansCuming In My PantsBest Porn PhotoPormo AmadorHeidi Lee BoxanegraYoung Sex IndianFighting In The NudeManuel Ferera ComEmily Willis Jane WildeBokep Indo MahasiswiRaven AlexisBangbeosMirror SexNaughty America Hd Video DownloadXxx Sex Videos ComeAlura Jenson AgeMuslim GandBlacked Granny Porn40+ PornstarNaked Oiled MassagePorncomixonlineInterracial Cuck PornXxnx RepRupsa Saha NudeChudi StoryHomemade Wife Sharing PornCowsexDark Knight IngridAdultworkzAnal CrossdressingFitwifejewelsMaya PoprotskayaMaa Ki Chudai VideoShakilahotXxxxindTarzan Sexi MovieMia Halifa AnalBiggest Natural Tits PornstarsHindi Mein Sexy BfRyhndee JamesSex BlogAsian Babes Porn