main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
WNL Opiniemakers - 25 februari 2017 — 20:15

‘Corrupte beveiligers gaan zetelwinst opleveren voor Geert Wilders’

Geert Wilders stevent af op een grote verkiezingsoverwinning en de rel rondom zijn beveiliging zal daarin een rol spelen. Dat zei voormalig VVD-kamerlid Arend Jan Boekestijn vandaag bij WNL Opiniemakers. “Het lek bij de beveiligingsdienst van Wilders gaat natuurlijk de verkiezingen beïnvloeden”, zei Boekensteijn. Later voegde hij daaraan toe dat Wilders “op een grote overwinning afstevende.”

Eerder deze week werd bekend dat één van Wilders beveiligers geheime informatie had gedeeld met onbevoegden. Het bleek niet de eerste keer dat er problemen waren rondom zijn beveiliging.  De PVV-leider gaf eerder vandaag aan dat hij het “onzin” vondt dat het kabinet beweerde dat hij veilig zou zijn.

Een van de mannen op de lijst is al dood

Wilders gaf vandaag aan dat het kabinet de zaak voortvarend oppakt, maar zich te storen aan het feit dat sommige kabinetsleden de indruk leken te willen wekken dat zijn veiligheid niet in het geding was. “Veilig? Als je op dit soort lijstjes staat en je moslimbeveiligers corrupt zijn dan denk je daar wel anders over, heren van het kabinet”, twitterde Wilders vandaag.

De tweet ging vergezeld van een foto van een dodenlijst van Al-Qaida. Één van de mensen op de lijst, de Franse striptekenaar Stephane Charbonnier, bekend van Charlie Hebdo, is inmiddels overleden.

Volgens Boekestijn is het laatste nog niet gezegd over de Dienst Bewaken en Beveiligen, die voor de veiligheid van Wilders verantwoordelijk is.. “Ik sluit niet uit dat er nog veel meer naar buiten komt. Er is gedonder met de leiding. Ze krijgen te weinig betaald en zijn dus gevoelig voor geld”, zei Boekestijn.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Zorgden paragnosten ooit voor een doorbraak in een onopgeloste zaak?

Bij een raadselachtige moord of vermissing duiken ze vroeg of laat op: paragnosten die zeggen dat ze informatie hebben doorgekregen waarmee ze de zaak kunnen oplossen. Heeft een tip van een paragnost ooit iets opgeleverd? Of leidt het vooral tot valse hoop bij wanhopige families? En hoe gaan politie en andere organisaties ermee om?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met criminoloog Jasper van der Kemp van VU Amsterdam en Hennie van Selst van Stichting Signi Zoekhonden. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel sprak met paragnosten en families die zoeken naar antwoorden.

Vrijdag tussen 19.00 en 20.00 uur

De magie van de kunstwereld

De kunstwereld is soms een ‘ver-van-je-bed-show’, omdat wij niet altijd weten waar wij naar kijken. Want wat is nou kunst en wanneer is het veel geld waard? En hoe kan je je als kunstenaar onderscheiden om een goed bestaan op te bouwen?

Presentator Tanja Kok gaat voor Stand van Nederland: Generatie Next op onderzoek uit.

Zaterdag 22.00 uur
Transavia-topman ontkracht schrappen 20.000 stoelen voor de zomer: ‘Een slot is geen vlucht’

Het nieuws over Transavia dat 20.000 stoelen zijn geschrapt aankomende zomer, wordt ontkracht door topman Marcel de Nooijer. “Daar is helemaal geen sprake van. Ze…

Lees meer

Kabinet laat onderzoek doen naar grenzen demonstratierecht

Het kabinet laat onafhankelijk onderzoek doen naar het demonstratierecht, heeft het vrijdag besloten. Directe aanleiding is het groeiend aantal demonstraties, waarbij actievoerders vaak bewust de…

Lees meer

Hoe overleef je als kunstenaar in de harde kunstwereld? ‘Maak gebruik van social media’

Kunst is een booming business, maar hoe breng je als jonge kunstenaar je werk aan de man? De één zweert bij social media, waar de…

Lees meer

Transavia schrapt meerdere vluchten om problemen met vliegtuigen

Transavia zag zich donderdag genoodzaakt om meerdere vluchten te schrappen om problemen met zijn vloot. Volgens de maatschappij konden zes vliegtuigen om uiteenlopende redenen niet…

Lees meer

KLM hervat vrijdag vluchten naar Tel Aviv

KLM vliegt vanaf vrijdag weer dagelijks naar de Israëlische stad Tel Aviv. De luchtvaartmaatschappij staakte die vluchten onlangs omdat Iran tientallen drones afvuurde op Israël….

Lees meer

VS spreken veto uit over volwaardig VN-lidmaatschap Palestina

De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad van de VN hun veto uit over het Palestijnse verzoek als volwaardig lid van de VN te…

Lees meer