'Zorgelijk zoals Trump de pers de mond snoert' (nos.nl)


Volgens deskundigen is het een slechte zaak dat president Trump bepaalde journalisten weigert op persconferenties. ...

door Havermout in Buitenland  ·  28 Reacties

  • 2
  • 315x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Top en Trump heeft helemaal gelijk met al dat negatieve nep nieuws die ze verspreiden.

14
1 corretje

We weten wel dat deze zenders liever de Hysterische Hillary hadden gehad op die plek.

14
2 corretje

(deskundigen) proest ! hahaha stelletje jouranalisten bij de nosssssst zeker ...omfg
go trumpie ! je doet niet alles goed ,,maar pak die corporate criminal media maar goed aan lol..

13
3 nujijvrij

Natuurlijk is dit heel zorgelijk...dit niet zorgelijk vinden zou betekenen dat men wegkijkt. Maar hier kan men niet omheen.
Het is sowieso belachelijk dat Trump die als president in een maand zoveel bijelkaar heeft gelogen nog durft te spreken van oneerlijke pers. Als er pers in America oneerlijk is moet hij Breitbart aanpakken maar dat durft hij niet want waarschijnlijk wordt hij juist door dat soort nieuwssites volledig op het verkeerde spoor gebracht gezien die nieuwssites werkelijk feiten verdraaien en zelfs verzinnen.
Het is tot op heden voor mij de meest slechte president ooit en hij zit er nog maar net een maand.

7
4 Marc Anthony

De miljarden kostende mainstream media hebben hun beste tijd gehad, ze zijn niet neutraal en gaan ten onder aan hun eigen arrogantie.

De nieuwe generatie is slimmer en weet dat ieder verhaal twee kanten heeft, ze zoeken de waarheid zelf wel op. Echt nieuws kan tegenwoordig van de mensen zelf komeni, die ultra dure studio's zijn achterhaald.

Dat ze nu "fake news" willen gaan bestrijden zegt genoeg.

11
5 slaafzonderketting

@5
Proest, De nieuwe generatie is slimmer en weet dat ieder verhaal twee kanten heeft, ze zoeken de waarheid zelf wel op, ja op Facebook zeker. ha ha

7
6 corretje

@6 Facebook is geen journalistieke site maar een willekeurig dump kanaal. Ik heb het over zelfstandige journalisten die hun werk wel serieus nemen.

2
7 slaafzonderketting

Zorgelijk zoals het zwakzinnigen nieuws van de nos nog steeds denkt geloofwaardig te zijn.
Het word tijd dat de subsidie aan die propagandakliek word opgeschort ..

8
8 neo

@3 je hoeft geen deskundige te zijn om te beweren dat een vorm van censuur door een president de democratische rechtsstaat ondermijnd, net als het schofferen van de rechterlijke macht. Iedereen met gezond verstand erkend dit. Tenzij je graag een dictatoriaal regime steunt met Trump aan het roer.

4
9 Sparkplug

Er is geen enkel bewijs dat de normale media en journalistiek vooringenomen is of bewust het publiek proberen te misleiden. Dat bijvoorbeeld de NOS of CNN leugens verspreiden hoor je steeds vaker, maar het is nepnieuws. Prove me wrong!

3
10 Conclusius

@10 dat is het probleem ook niet. Trump kan gewoon niet tegen kritiek. Hij wil critici de mond snoeren. En de Trump aanhangers vinden dat allemaal geweldig, dat zie je hier op dit forum ook. Vorig jaar toen Erdogan iets soortgelijks deed schreeuwde men moord en brand. En nu praten diezelfde reageerders dit allemaal goed, puur om het feit dat ze Trumps beleid steunen. Trump aanhangers willen dat Trump zijn plannen koste wat kost doorvoert, niks mag Trump in de weg staan. Geen grondwet, geen kritische pers, geen democraten in het congres en senaat, geen rechterlijke macht, helemaal niks. Daarom wordt het schofferen van de rechter en het bedreigen van de rechter die het inreisverbod opschortte goedgepraat. Evenals de vorm van censuur op de pers van nu. Het liefst zouden de Trump aanhangers zien dat Trump voor vier jaar als dictator van de VS was gekozen, die zonder tussenkomst van rechters, senaat en huis afgevaardigden al zijn plannen probleemloos kon doorvoeren.

3
11 Sparkplug

@10 weapons of mass distruction..

5
12 neo

@3 Kijk als je een tekst als deze gebruikt "corporate criminal media" dan weet ik al dat je vaak infowars of andere in mijn ogen onzinnige websites bezoekt. Dat mag natuurlijk ook. Persoonlijk vind ik het jammer dat er van die websites zijn die misbruik maken van mensen die niet heel sterk in hun schoenen staan en ze van alles wijs maken. Desondanks ben ik niet voor een verbod.
Ik merk van jou dat je Trumps actie geweldig vindt. Dat is een kernmerk van mensen die alleen hun eigen waarheid willen horen net als Trump of Erdogan bijvoorbeeld. Het is niet genoeg dat iedereen zijn media kan kiezen en dat er persvrijheid is. Nee, anders denkende moeten worden buitengesloten. Alleen extreem egoistische en zielige mensen juichen dit soort praktijken toe.

3
13 VaY

@12 Dat was de Amerikaanse overheid die loog. Weapons of mass destruction. Er zijn trouwens wel degelijk WMDs gevonden, maar de VS had het over een wapen programma en dat was er niet.

3
14 VaY

@10 lees eens wat bias betekend ,, je hebt niet eens door dat je gemanipuleerd wordt ..
de media behoren geen mening te geven ,, maar koude feiten te geven ,, zorgelijk en ,, de mond snoert , dat is mening in het nieuws opdringen dat noemen ze bias .. ze horen te zeggen ,, Trump heeft verschillende media niet toegelaten. wat we daarvan vinden bepalen we zelf ,, dat hoeft het nos niet te bepalen daar horen zij neutraal in te zijn .. het is nog steeds zo dat iedereen meebetaald aan de subsidie die het nos ontvangt en zij behoren niet allen voor de linkse groep mensen te schrijven .. aangezien het niet een links maar een algemeen nieuwsprogramma is ,, of althans zo profileren zij zich ,, voor alle nederlanders ,,dus zonder bias..

5
15 neo

@12 en daar geef je de media de schuld van?

Wat kan de media eraan doen dat de Bush administration die leugens verspreidde? Als de Bush administration beweert dat Saddam over WMD beschikt, dan de media dat over.

3
16 Sparkplug

@15 onzin, het is niet de NOS die haar mening geeft, maar de deskundige die geïnterviewd wordt. Iemand die door de NOS wordt geïnterviewd mag zijn / haar mening geven.

2
17 Sparkplug

@8
https://www.nieuwskoerier.nl/news/80332-trump-in-verlegenheid-als-zijn-publiek-met-russische-vlaggetjes-begint-te-zwaaien

Dat was een bericht over vlaggetjes en dat was gewoon waar, maar jij komt daar langs om nepnieuws te schreeuwen. Je was een tijdje terug ook met Chat over die massshooting bezig dat ze nep zouden zijn. Iemand zoals u die moedwillig de realiteit probeert te ontkennen zou echt niet anderen moeten uitmaken voor zwakzinnig.

2
18 VaY

@13 weet ook niet wat bias is ,, en dat dat niet hoort ,, in een algemeen nieuwsprogramma hoor je niet met retorische trucs een mening in de tekst terug te vinden .. neutraal moet een programma als het nos zijn .. als het nieuws een mening verkondigt zijn ze nep .. vandaar dat mensen dan roepen ,,NEPNIEUWS .. voor cnn geld hetzelfde ,, uit elk bericht ,zelfs elke zin,over trump valt hun mening te filteren, dan ben je niet goed bezig en ben je NEPNIEUWS .. maar veel mensen zijn niet zo oplettend of hebben dat nog niet zo door ,, omdat het nieuws altijd met hun denkbeeld meetettert lijkt voor hun niet dat er iets kwalijks aan de hand is ,, terwijl dat wel degelijk is ,, ,, het is inspelen op psychologie .. als het nieuws jou wereldbeeld (status quo) bevestigt ga jij met gerust hart slapen .. als het nieuws vervolgens verontwaardiging opzweept omdat het van mening is dat jij je moet gaan weren tegen iets ,, dan wordt het gevaarlijk ,,
Jaren was het nieuws druk aan het bevestigen ,nu lijkt het dat het nieuws steeds meer verontwaardiging aan het mobiliseren is ,, dat voorspeld niet veel goeds, dat is gevaarlijk ..
en veel mensen hebben dat niet in de gaten,,

5
19 neo

Zodra de mensen die in die industrie werken zich eindelijk gaan gedragen als journalisten dan kunnen ze weer terugkomen. Intussen kunnen ze misschien beter een heropvoeding op basis van journalistieke ethiek volgen.

Trump zou moeten proberen een onafhankelijke organisatie moeten creëren die de MSM beoordeeld op basis van hun publicaties en de beoordelingen publiek te maken. Nu is het lezen van een krant of het kijken naar een programma niets anders dan je re onderwerpen aan indoctrinatie.

4
20 niet-alles-geloven

@19 roepende in de woestijn ...helaas

5
21 nujijvrij

@20

Hij zou Kim Jong-Un moeten inhuren als consultant. Die weet hoe dat moet.

2
22 zeikenderechter

Gelukkig dat er ook nog mensen zijn die niet onder de massa hypnose zitten .. en die in de gaten hebben dat De media collectief met doordachte taalkundige trucs meningen rondzenden in plaats van dat ze informeert ,wat in eerste instantie hun taak is ,,
mensen als vaY en sparplug hebben daar zo gewoon nog niet over nagedacht omdat ze geloven in de status quo .. dat maakt hun eigenlijk niet uitzonderlijk maar vrij gemiddeld omdat het gemiddelde mens dat niet in de gaten heeft . en de gemiddelde mens ook niet zo intelligent is..
Het nos en het grootste gedeelte van de media is ook niet voor de intellectuelen maar voor de gemiddelde mens .. die laten zich onder het mom van nieuws een mening inprenten zonder dat ze de onderliggende taalkundige trucs,, ("Ars Rhetorica") herkennen,

4
23 neo

Hee zeikend rechtertje , ook voort van de oneliners ..

4
24 neo

@23

En de Ars van Trump is helemaal toppie zeker?

3
25 zeikenderechter

@24

Meer energie heb ik niet voor jullie slappe gedwaas. En m'n Pringles zijn op.

3
26 zeikenderechter

@26 Pringles, bah ook al aan de nep chips ,, Vanmiddag zeker ook naar mac donalds geweest
of bij de supermarkt vleeswaar gekocht ,, slaap lekker door rechtertje ,,

4
27 neo

@19 Bias en biased ook wel vooroordeel en bevooroordeeld iedereen weet wel wat dat is. Dat jij pas sinds kort weet wat het inhoud is wel te merken aan het feit dat je het nederlandse woord er niet voor gebruikt. De NOS of CNN kunnen iets vanuit een bepaalde hoek bekijken en dat zal zeker beinvloed zijn door een mening, maar zolang ze de feiten niet verdraaien of verzinnen is het geen nepnieuws. Dat jij alles waar je het niet mee eens bent afdoet als nepnieuws moet je zelf weten.

"maar veel mensen zijn niet zo oplettend of hebben dat nog niet zo door ,, omdat het nieuws altijd met hun denkbeeld meetettert lijkt voor hun niet dat er iets kwalijks aan de hand is"
De meeste mensen weten dat gewoon zo werkt het nu eenmaal overal. Dat jij denkt dat je het wiel uitgevonden hebt is best grappig.

"dat voorspeld niet veel goeds, dat is gevaarlijk ..
en veel mensen hebben dat niet in de gaten"
Knul verontwaardiging over Trump is dan ook terecht. De man liegt over de meest onzinnige zaken en sommige media zal dat dan ook uitvergroten. Dat mag dan volgens jou niet, want het zou biased zijn. Zo worden er in steeds meer landen bepaalde media buitengesloten, want de man aan de top of de regering heeft liever alleen media om zich heen die positief is. Dat is juist gevaarlijk, want in dit geval kan Trump het niet winnen met feiten dus moet bijvoorbeeld CNN weg. Trump is al vanaf het begin een klimaat aan het creëren waar media die negatief is over Trump weggezet wordt als fakenewsmedia en mensen als jij trappen erin.

2
28 VaY

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@12 👋...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

VBOH
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@10 Werkelijk waar. Ik heb voor jou bijna geen woorden meer. Behalve, verzwelg gezellig in je weet niets wereldje. Dag Prik, fijne dag verde...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bob Sleebaan
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Wat vooral opvalt is het woordje: MOET...

2 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@9 "ze hebben GSM straling nodig om te kunnen functioneren" Ach, ook weer zo'n pareltje ... Oekräine gebruikt FPV (First ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Nederhamasland...

3 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ongelovenloos
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Haal nog meer van dat onkruid binnen dan weet je zeker dat Hamas de vrije weg krijgt .Ze zouden wel gek zijn als ze die kans niet benutten.H...

6 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Wedergeboren
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@8 Ja, dat ze maar rap weer volledig aan gort worden geschoten!Hoe meer en hoe sneller, des te beter dat is. ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@9 "Tja die site doet het bij mij niet met archive.ph." Het heeft NIETS met archive.ph te maken. N I E T S. Is dan ook helemaal ge...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

ongelovenloos
Femke Halsema over geplande actie XR: ’Blokkade A10 levensgevaarlijk en onverantwoord’

Door wegen te blokkeren werk je de mensen tegen je in het harnas die , als XR op de plaatsen die er wel toedoen gaan demonstreren , ze voor zich...

15 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Muziekdraadje

A Taste Of Honey - Boogie Oogie Oogiehttps://youtu.be/OODQLTJmArs?si=ebqkZWLYyK5NvSjd...

17 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Riley Reid SexLoni LegendCreepy PornFree Pron.comFind PornvideoBadgirllhrDigital Playground Fly GirlsBokep Jepang SelingkuhRonis PardiseSophie Skelton NudeNudemale CelebritiesJohn Holmes AnalAsian Mom And Son PornBlack Threesome's PornBoafoda XomIndian Granny Sex VideosMoms UndressingXxx In PicsSexy Hot MlfSuccubus JoiAishwarya Rai PornScxyprnPorn GamasEbony CrepieX TapesAlana Soares NudeNvg PornEnglish Sex OldBrandi Love Keiran LeeKira Fox Porn3d Porn ConicsIagefapReese Wtherspoon NudeNaked Nadia AliLandingstrip PussySophia SantiPorn Videos Of Mia KhalifaViolet Myers Full VideoFast BlowjobsStephanie Mcmahon In PornLylli HallPorn Star Name GeneratorLesbain Anime PornUnhentai.vomOmegle EntrarTitfuck GifLove In Porn - Part 2 : Scarlits First AnalBongkoj KhongmalaiGelborruPornograficosBlach Xxxلنا پاولPorn Free TsTeenage Casting CouchMatuer Tube ComCousin SexMommies Huge TitsCherry The Mistress NudeSelena Gomez DesnudaXnxx HealthyHot Romantic Video SexKutti SexJessienudeIndian Actors SexPissing XxxSanileon XxPussy Eating LebiansHardx.comMeg Donnelly NudeAdelaide Kane NudeSpunkbangIndian Muslim Sex MovieJapanese Big PornPornhublive EbonyNude Actrees16pornMarilyn ChambersKendall Jenner LeakedTana Mongeau Leaked NudesTamanna NudeChinese KamasutraLesbian.porno.hdSleeping Brother And Sister SexXxx Com DfPamela Anderson Sex Tape PornMotherless WebsiteSexe Francaise Amateur3d PornolarFotos De Mulher Peladas AmadorasLucie WieldSexybbw PornMerudomuBoys Sex ImagesVirginity NudeLinaredBritish LesbianpornViolet Summers.pornoWww Xhamter ComMarwadi Aunty Sex VideoBbc Cuckold StoriesIndian Xxx BhabhiHardcpre Gay PornKentuckypornHot Mom BlowjobCastingcouchxTop TwinksPulloutcumshotCollege PawgHentai 3dStylish SexShemale BbcBen 10 Gwen NakedSpitroastEsbianas Teniendo SexoMoriah Mills SexValerie Leon NudeWoh TeacherNaked Men TumNastyanassCathouse HboMarnie PornAdult Friend FienderTik Tok LeaksDeep ThoartJapanese Forced XvideosHd Long Sex VideosPrison GaysexShakira PornIndian Porna VideoOn Bus XxxFuta IncestPornoxo ComSexy Bf JapanTeamstee PornMaturesexvideosYifferSyprnYespornplease.comPiggysexMrsidedudeXxx VrXtubneLesbian Boob SuckingBangladeshi Aunty Sex VideoNaked Women BathingSexy Stepsis PornAlexander MoniqueFreeporn Movies HdVr Strip ChatGretchen Mol Nude