Biden stopt financiering en bouw van Trumps grensmuur

Foto: Shutterstock. Biden stopt financiering en bouw van Trumps grensmuur

Uncategorized

Biden stopt financiering en bouw van Trumps grensmuur

/

Amerikaans president Joe Biden stopt met het bouwen van de muur aan de grens met Mexico, wat één van de verkiezingsbeloftes was van zijn voorganger Donald Trump. Biden trekt nu het nationale noodbevel daarvoor in en zegt geen geld meer te zullen steken in de bouw van de grensmuur.

Het is het paradepaardje van voormalig president Donald Trump: de muur aan de grens met Mexico om de grote stroom van illegale migranten richting de VS droog te leggen. Trump vaardigde tijdens zijn ambtstermijn een nationaal noodbevel uit om militaire fondsen te kunnen gebruiken voor de bouw van de muur en tussen 2016 en 2020 werden daarmee honderden kilometers grensmuur gebouwd. Maar daar wil Biden nu mee stoppen.

Geen muur

Biden schreef een brief naar het Amerikaanse Congres waarin hij aangaf dat het zogenaamde noodbevel “ongegrond” was en hij de bouw van de grensmuur onmiddellijk zal stopzetten. Hij benadrukte daarbij dat er geen dollar belastinggeld meer naar de bouw van de muur zal gaan, en dat alle middelen die daarvoor gebruikt werden de voorbije jaren teruggedraaid zullen worden.

De Democraten reageren tevreden.“De nationale noodsituatie van Trump ging nooit over veiligheid”, schreef Democratisch Congreslid Raul Grivalva van Arizona op Twitter na Bidens aankondiging. “Nu moeten we de contracten opzeggen en ervoor zorgen dat er niet alsnog een grensmuur wordt gebouwd.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen