Belangenorganisaties komen met plan om een miljoen woningen te bouwen (nu.nl)


Een grote club van belanghebbenden uit de bouw- en woningsector, het bankwezen, verzekeraars en ook ouderenorganisatie Actiz, de ggz en gemeenten en provincies hebben woensdag een actieplan gepresenteerd om de komende tien jaar een miljoen huizen te bouwen. ...

door Havermout in Economie  ·  15 Reacties

  • 3
  • 181x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Niet bedoeld voor blanke starters hoor. Maar voor nog 5 miljoen allochtonen (1 miljoen huizen = minstens 5 miljoen extra migranten erbij).

1
1 hanswedel

De titel is een zware overdrijving. Ten eerste gaat het al om een miljoen in 10 jaar. Maar als je dan verder leest, dan staat er dat het tempo opgevoerd wordt van 71.000 naar 100.000 p/j. Dat houdt dus in dat er zonder dit plan ook al 71.000 woningen gebouwd zouden worden. Dus over 10 jaar heb je dan slechts 290.000 extra woningen. Oftewel 29.000 p/j extra. Klinkt toch net even wat anders dan wanneer je alleen de titel leest.

En dan laat ik maar even buiten beschouwing ten koste van wat dit allemaal moet gaan.

0
2 Cyrax

Cyrax schreef: "De titel is een zware overdrijving. Ten eerste gaat het al om een miljoen in 10 jaar. Maar als je dan verder leest, dan staat er dat het tempo opgevoerd wordt van 71.000 naar 100.000 p/j. Dat houdt dus in dat er zonder dit plan ook al 71.000 woningen gebouwd zouden worden. Dus over 10 jaar heb je dan slechts 290.000 extra woningen. Oftewel 29.000 p/j extra. Klinkt toch net even wat anders dan wanneer je alleen de titel leest.

En dan laat ik maar even buiten beschouwing ten koste van wat dit allemaal moet gaan."

Cyrax 29k vs 71k is wel een stijging van de productie met 40%. Dat is niet mis, zeker wanneer je bedenkt dat de bouw een tekort aan werknemers zegt te hebben. Er zal dus anders, waarschijnlijk meer fabrieksmatig (prefab), moeten worden gebouwd.

0

Myth63    
meer dan 3 jaar geleden door Myth63

Myth63 schreef: "29k vs 71k is wel een stijging van de productie met 40%. Dat is niet mis, zeker wanneer je bedenkt dat de bouw een tekort aan werknemers zegt te hebben. Er zal dus anders, waarschijnlijk meer fabrieksmatig (prefab), moeten worden gebouwd."

Myth63 Het is zeker nog een behoorlijke stijging. Dat ben ik absoluut met je eens. Maar het klinkt toch een stuk anders dan wanneer je zegt dat er 1 miljoen gebouwd gaan worden (veel mensen zullen dat interpreteren als 1 miljoen extra en niet als 1 miljoen totaal).

Maar los daarvan denk ik dat dit veel andere grote problemen gaat veroorzaken die niet genoemd worden. Eentje die bijv. wel in het artikel genoemd wordt is dat de banken hiervoor een versoepeling van de kapitaalregels willen. Dat zal er dus waarschijnlijk op neer komen dat of de banken of degenen met de hypotheek een groter risico gaan lopen. Beiden lijkt me niet gewenst.

Dan heb je verder nog bijv. het klimaat. Wordt niet genoemd, maar we kunnen nu al niet meer bouwen vanwege alle extra eisen die gesteld worden i.v.m. de klimaatverandering. De enige manier waarop je dat dan toch kan realiseren is die eisen ter zijde schuiven. Oftewel dan gaan we dus niet aan de klimaatdoelen voldoen. Of gaan we dan zeggen dat helemaal niemand in NL meer verwarming in z'n huis mag hebben omdat we anders het doel van de extra woningen niet gaan halen?

Of wat te denken van bestemmingsplannen. Zoveel woningen kan je niet zomaar kwijt. Gaan we hiervoor boeren verder wegpesten om te zorgen dat er grond vrij komt zodat we toch kunnen bouwen?

En zo zullen er vast nog wel heel wat haken en ogen aan zitten die ik zo snel nog even niet bedacht heb.

0

Cyrax    
meer dan 3 jaar geleden door Cyrax

Dit soort berichten lezen we al jaren, echter komt er nooit iets van terecht !!!!

2
3 Een hardwerkende ZZPer

En daarom moeten de boeren dus eerst weggejaagd worden met valse leugens over stikstof en zo.
In die huizen moeten de immigranten wonen die Rutte vrolijk binnenhaalt.

Bedenk je dus goed als je mag stemmen. NIET op immigratie-kampioen Rutte!

1
4 xtremy

xtremy schreef: "En daarom moeten de boeren dus eerst weggejaagd worden met valse leugens over stikstof en zo.
In die huizen moeten de immigranten wonen die Rutte vrolijk binnenhaalt.

Bedenk je dus goed als je mag stemmen. NIET op immigratie-kampioen Rutte!"

xtremy Rutte is er één van maar wat dacht u van GL, PvdA en D66. Volgens deze partijen moet de bevolking van Nederland groeien naar 20 miljoen vanwege de vergruizing in 2040.(zeggen ze) Hierbij rekent met een noodzaak van 1,7 miljoen migranten i.v.m de geboorteafname in Nederland.

0

Pluten1    
meer dan 3 jaar geleden door Pluten1

Pluten1 schreef: "Rutte is er één van maar wat dacht u van GL, PvdA en D66. Volgens deze partijen moet de bevolking van Nederland groeien naar 20 miljoen vanwege de vergruizing in 2040.(zeggen ze) Hierbij rekent met een noodzaak van 1,7 miljoen migranten i.v.m de geboorteafname in Nederland."

Pluten1 Toch is Rutte verantwoordelijk voor het record aantal immigranten van afgelopen 10 jaar.
By far is hij de immigratie kampioen, met alle desastreuze gevolgen van dien.
Huizentekort.
Leerachterstanden op scholen (waardoor de rest ook minder aandacht krijgt).
Criminaliteit.
Uitkeringen.
Extra druk op de zorg.
We worden onterecht beschuldigd van racisme.
Het straatbeeld veranderd.
enz enz enz.
allemaal de schuld van Rutte, die het zo leuk vond al die mensen hierheen te halen.

Stem NIET meer op Rutte.

1

xtremy    
meer dan 3 jaar geleden door xtremy

xtremy schreef: "Toch is Rutte verantwoordelijk voor het record aantal immigranten van afgelopen 10 jaar.
By far is hij de immigratie kampioen, met alle desastreuze gevolgen van dien.
Huizentekort.
Leerachterstanden op scholen (waardoor de rest ook minder aandacht krijgt).
Criminaliteit.
Uitkeringen.
Extra druk op de zorg.
We worden onterecht beschuldigd van racisme.
Het straatbeeld veranderd.
enz enz enz.
allemaal de schuld van Rutte, die het zo leuk vond al die mensen hierheen te halen.

Stem NIET meer op Rutte."

xtremy Het is voor mij niet alleen Rutte. Maar alle partijen in zijn kabinetten, maar ook de oppositiepartijen hebben hierin een groot aandeel. Alle partijen hadden op de rem kunnen trappen door het kabinet naar huis te sturen maar daar waren ze te laf voor.

0

Pluten1    
meer dan 3 jaar geleden door Pluten1

Pluten1 schreef: "Het is voor mij niet alleen Rutte. Maar alle partijen in zijn kabinetten, maar ook de oppositiepartijen hebben hierin een groot aandeel. Alle partijen hadden op de rem kunnen trappen door het kabinet naar huis te sturen maar daar waren ze te laf voor."

Pluten1 Rutte is eindverantwoordelijke.
Als hij zich aan zijn eigen verkiezingsbeloftes had gehouden was het nooit zo uit de klauwen gelopen.

1

xtremy    
meer dan 3 jaar geleden door xtremy

xtremy schreef: "Rutte is eindverantwoordelijke.
Als hij zich aan zijn eigen verkiezingsbeloftes had gehouden was het nooit zo uit de klauwen gelopen."

xtremy Het is vaak zo makkelijk om de eindverantwoordelijke alleen de schuld, maar je functioneert als een team en als delen van een team niet wil meewerken dan gaat het fout.
Kijk naar de voetballerij. De coach is altijd de sigaar maar de over het paard getilde voetballer nooit, toch horen ze goed samen te werken als team.

Onze politiek werkt niet als een team voor Nederland, maar denken alleen aan hun eigen partij.

0

Pluten1    
meer dan 3 jaar geleden door Pluten1

Pluten1 schreef: "Het is vaak zo makkelijk om de eindverantwoordelijke alleen de schuld, maar je functioneert als een team en als delen van een team niet wil meewerken dan gaat het fout.
Kijk naar de voetballerij. De coach is altijd de sigaar maar de over het paard getilde voetballer nooit, toch horen ze goed samen te werken als team.

Onze politiek werkt niet als een team voor Nederland, maar denken alleen aan hun eigen partij."

Pluten1 Als Rutte had gezegd: Ik wil het niet.
Dan was het niet gebeurd.

0

xtremy    
meer dan 3 jaar geleden door xtremy

“Komen met een plan”? Wat ik vanmorgen las zijn de handtekeningen al gezet.
Wat mij opviel dat het getal past in het PvdA partijprogramma, mevr Ploumen heeft het ook over 100.000 woningen per jaar.

Het staat mij ook bij dat het bouwen van huizen een probleem zou zijn i.v.m de milieu- en klimaatverdragen, zoals CO2, stikstof en Pfas. Anders waren er vorig jaar wel meer woningen gebouwd en had de snelheid niet omlaag gehoeven.

Laten we eerst de overbevolking en migratie op lossen en goed kijken naar milieu en klimaat want zoals het er nu naar uit ziet, hoeveelheid windmolen- en zonnepaneelparken wat ons weer door de strot geduwd wordt, gaan veel ruimte in beslag nemen.

0
5 Pluten1

Deze plannen zullen Nederland een keer opbreken. Men kan niet oneindig doorgaan met de natuur te vernietigen om die vol te bouwen. Ook het binnenhalen van mensen uit andere landen kunnen niet oneindig doorgaan. Er is grond zat op deze aardbol als iedereen zijn/haar eigen land helpt door ze op te bouwen. De elite moeten een halt toegeroepen worden, macht en geld moet verbroken worden. En in plaats daarvan samenwerken om iedereen een zo goed mogelijk leven te geven. Dát is wat prioriteit moet hebben, wereldwijd.

0
6 lizzy

Dat betekent dat de import van derdewereldvolk door moet gaan. Ze zijn niet goed bij hun plaat.

1
7 gin-tonic

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
icnivad
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Volgende maand laat hij er 100000 versneld door het coa heenwalsen en heeft dan de melding dat er 100000 woningen tekort zijn....

4 minuten geleden geplaatst door icnivad

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

@1 ScholZ...

4 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

RobP
Achterstandswijken willen rem op werklozen en asielzoekers: ‘Problemen stapelen zich op’

De betere wijken hebben meestal betere prijzen....

5 minuten geleden geplaatst door RobP

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

Poetin heeft de regie. Schols en Biden zijn een stelletje slapjanussen terwijl Macron is teruggefloten.We hebben een historische kans om een...

8 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

LoydMorris
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

Menig Nederlandse ondernemer wordt inmiddels schatrijk door deze asiel-industrie. . . De belastingbetalende burger, dokt toch wel. . . ...

18 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@2 Dat lijkt me een strak plan. :-)...

23 minuten geleden geplaatst door RobP

MARCUSAURELIUS
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

Verbeteren helpt niet, dat trekt alleen maar nog meer parasieten....

24 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@1Ze kunnen toch naar de Zuidpool gaan daar schijnt nu de hele dag de zon niet. :D...

27 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

Leve de Lol....

28 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@8Ook in het HBO werkte dat zo.De bedenkers dachten dat de scholen zich dan maximaal zouden inzetten, maar in plaats daarvan liet men het ...

31 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

NK. App
Sex Making VideosPornô Gay LegendadoXxx Sexy Video EnglishChennai College Sex VideoSexually Full MovieGordibuenascogiendoXxx Videos FreeSneaky CreampieReal Hookup SitesFirst Orgasm From PenetrationGoblin No Suana HentaiBlue Sex SexHd Porn TeluguAmatuer AllureFree Milf VideoChatrandowBreastspornPublic Porn VideosSexy YoutubersDredd Jessie Rogers Tommy KingMalayalam Sex Whatsapp GroupGay Bath House PornErotica HandjobLavaxgrl NudeBbygshai LeakedBumika Sex VideosAunty Bf PicturePipper Perri PornWorlds Biggest ClitAsain Takes BbcCallescortPost_rion Onlyfans LeakGay MuvidsterSophia Loren NideCojiendo A Mi ComadreGianna Michaels 2022Xnxx BoosZorrasxxxDani Danils PornHotwifing VideosCherrytvGay Redneck PornBanana FeverLily Dior PornCelina Smith Only Fans LeakedGrandmother PornPornopuerto RicoAnirexic PornFuzzy Socks PornBigasssss한국ㅇㄷTwitch Streamer NudesFappening LeaksMota Land Xxx VideoXxx Bangali ComWww Sexy Vedeo ComMom And Daugther Lesbian PornSexy HentauBadpenelopeCatoon MilfPari XxxViolet MayerEmily Willis Hd PornTaboofamilyNikki ElliotPornos De AnimeMatire TubeFapzone95Glory Hole SwllowMommyblowsbestLelu LovrAsian Pornstar BestRaghunathpur CollegeGay Twins Gay PornSevipornoBhojpuri Pron VideoBrandi Love New Porn VideosXxx Hot Porn VediosTeensdopornAsunahentaiRealincestBig JapanesetitsYour AmateurpornTara Tainton BlowjobAnastasia KnightBellesq FilmsFap VideosTracey De SantaMia Cheers AnalGrup PornosuEscort 80 MaxSunneleone PornRound AsspornMegan Escort DeluxeGoliathdildoAlex Mack XxxXxx CzMallu Masala PornLarkin Love BreastfeedingTransformershentaiMinka Kelly HotTelegram Porn Group LinkAlekssecretSex Porn TubeMuslim Teen Sex VideoHidden Camera MassagesFemboyhentaiD4swinfLala Koi PornCeleb Camel ToePorn XmxxJxh 33Teenage HentiAsian Sxe VideoAnime NsfwKaley Cuovo NakedRedxxxvelvetR/ GirlsfinishingthejobPornos ChinoisesBeurettes Film XNude Terri HatcherHindi Ki ChutBig RoundassHottesr PornstarSpooning Sex PositionPuffynipples PornMorgan Rose MoroneyKerala Sexx VideosReal Sex In Web SeriesLindsey Love PornM.hqpornersFilmes De Sexo CompletoFamily Sex Video TamilPuls Size PornReddit Cuckold StoriesCeleb Porn LeaksXnx PornJayclin TaylorSunny Leone Ki Sexy FilmStarmi DanielsXx Sexy Video Sunny LeoneXnxx Tamil MaidPornxxxNickie Minaj SextapeNude Woman AnimationLiveyasminGrupos De Incestos TelegramMulheres Nuas NovinhasBeeg ComcomEbony Deepthroat