Opinie

Bonusquote: VARA-cabaretier die beroemd is geworden met schelden vindt ‘dobberneger’ stom

25-02-2017 12:58

 

 

Aldus Theo Maassen, die als verschillig VARA-cabaretier succes oogstte met onder andere de verschillige uitspraak ‘Ik neuk nog liever een seropositieve dwerg dan Yvonne Kroonenberg’ en ooit in live in het verschillige programma DWDD, heel verschillig, Patricia Paay kapotmaakte omdat ze naakt in de Playboy stond door te zeggen dat hij ‘wel een vriend kent die dit mooi vindt want hij is necrofiel’.

Een verschillig cabaretier kortom die rijk en beroemd is geworden met schelden, beledigen, vernederen, demoniseren en afzeiken. Een beetje wat u gewend bent van de verschillige VARA zeg maar.

Kijk vijf minuten naar Theo Maassen op een podium en besef: dit is nou iemand die zichzelf superieur waant. En dan lekker zeiken over de superioriteit van anderen. Nogmaals: verschillig!

Laf, hypocriet, bescheten, ‘geëngageerd’ moralisme. Wel op een podium vieze dingen durven doen met een Jezus-beeld maar na het afslachten van de Charlie Hebdo-redactie niet verder komen dan een ingezonden briefje in de courant, pas nadat Hans Teeuwen in een video zijn nek had uitgestoken voor de vrije mening.

Ingezonden brief uit de Volkskrant.