Avondklok blijft van kracht, hof schort vonnis rechter op

VIDEODe avondklok blijft voorlopig van kracht. Het gerechtshof in Den Haag heeft vanavond het vonnis van de rechter in een kort geding over het opheffen ervan voorlopig opgeschort. Het hof deed dat op verzoek van de Staat, die hoger beroep heeft aangetekend tegen het vonnis. Viruswaarheid-voorman Willem Engel en jurist Jeroen Pols verlieten woest de rechtbank. ,,U heeft de geloofwaardigheid van de rechtspraak definitief om zeep geholpen. De rechtspraak zal zich moeten verantwoorden.”

45 reacties

  • Geert Stuiver

    3 jaar geleden
    Overigens wordt in de procedure vanaf vrijdag niet bepaald, of de avondklok al dan niet nuttig en/of noodzakelijk is. Daar gáát het Hof helemaal niet over (gelukkig !). Er wordt gekeken, of de uitspraak van de lagere rechtbank procedureel en juridisch juist was. En dat zal wel, want de juridische basis aan de avondklok ontbrak. Dat is een minpuntje, maar het staat het kabinet/de regering vrij daarvoor een betere juridische basis te zoeken. Dat is geen machtsmisbruik, maar democratie!
  • Geert Stuiver

    3 jaar geleden
    Vrijwel iedereen heeft blijkbaar - niet gehinderd door enige rechtenstudie - een vrij stellige mening. De zaak is, dat het Gerechtshof in een spoedprocedure het belang om per direct de avondklok af te schaffen heeft afgewogen tegen het belang van de Staat om een zgn. “Jojo-effect” tegen te gaan. Het Hof heeft geen uitspraak gedaan over de eerdere uitspraak van de rechter, maar het belang van de Staat groter beoordeeld. Klaar ! Vrijdag gaan we verder. Blij, dat Erdogan hier niet over gaat!
  • Rob Hogenes

    3 jaar geleden
    Waarom lees ik maar weinig kritische geluiden tov de maatregelen? Vraagt niemand zich dan af of het überhaupt werkt? Mensen, het is een virus. En virussen bewegen zich al duizenden jaren over deze wereld. Dat krijg je er niet onder. Dus: de maatregelen moeten niet strenger, nee, der maatregelen moeten ánders! En nee, ik ben geen "wappie" die Corona ontkent. Ik ben wel van mening dat de maatregelen erger zijn (worden) dan de kwaal. En met mij vele vooraanstaande medici. Rob Hogenes.
  • Juan Punsola Cabani

    3 jaar geleden
    Ik geloof totaal niet meer in de cijfers die wij voorgeschoteld krijgen...avondklok en lockkdown zsm opheffen!!
  • Martin Harder

    3 jaar geleden
    Alleen het kabinet kan een genomen beslissing van een rechter terugdraaien. Is dit een rechtsstaat. De heer Erdogan kan dit soort dingen doen in zijn land. Waarom kan dit in Nederland. Zou de avondklok niet opgeschort moeten worden tot het hoger beroep dient? Zo werkt het toch volgens de wet? Los van mijn mening over de avondklok, maak ik mij grote zorgen over ons rechtssysteem. Hans weijers.