Direct naar artikelinhoud
Onderzoek

Turkse hoofdaanklager kondigt onderzoek tegen Wilders aan

Geert Wilders (PVV) tijdens een Kamerdebat.Beeld ANP

De Turkse hoofdaanklager in Ankara start een onderzoek naar PVV-leider Geert Wilders. Dat heeft te maken met een Twitterbericht van de Nederlandse politicus, bericht het Turkse staatspersbureau Anadolu.

Het zou gaan om een tweet met een foto die op 15 februari is geplaatst. Wilders deelde toen een illustratie van Erdogan met de mededeling “terrorist”. Hij noemde de Turkse president in een ander bericht een “levensgevaarlijke islamist die aanzet tot haat en terreur ook hier in Nederland.”

Twitter bericht wordt geladen...

Erdogan deed vorig jaar nog aangifte tegen Wilders wegens belediging. Ook daar blikte de PVV-leider deze week op terug. “Erdogan heeft zelfs aangifte tegen me gedaan in Turkije en wil me daar achter de tralies. Het wordt tijd dat Rutte lef toont en de terrorist Erdogan aanpakt, zijn invloed in NL stopt, Turkije uit de NAVO zet en de Turkse ambassadeur uitwijst!”

Lees ook:

Bedreigingen tegen Wilders toegenomen met filmpje als nieuw dieptepunt. ‘Strafbare bedreiging’

Wilders wordt al vijftien jaar bedreigd en streng bewaakt, maar een filmpje waarbij zijn foto met kogels wordt doorzeefd is een nieuw dieptepunt.