‘Kan ik de kraamhulp vragen haar hoofddoek af te doen?’ (trouw.nl)


Beste Beatrijs, Gisteren is mijn vrouw bevallen van onze dochter. Alles gaat goed en we zijn in de wolken. Vanmorgen kwam de kraamhulp. Ik schrok e... ...

door Carol Fenijn in Binnenland  ·  678 Reacties

  • 31
  • 2158x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

@650 Joden weten zich ook aardig te manifesteren, al zijn ze maar met weinig..

651 plusminus314

** gebruiker verwijderd **

Mag ik de nationaal-socialistische kraamhulp vragen haar stormfront camouflage kleding thuis te laten en te stoppen met het continu toespelingen maken op het idee dat alles in Nederland verkeerd gaat door de aanwezigheid van buitenlanders terwijl we feitelijk in een van de rijkste en veiligste landen ter wereld wonen..

652 plusminus314

@651 Dat wist ik niet.

2
653 lieveschat

** gebruiker verwijderd **

@653 Bij deze..

Ik zie nu ruim veertig jaar lang al het nieuws voorbij komen, er gaat geen week voorbij zonder gezeur over Israel of antisemitisme..

654 plusminus314

...kraamhulp..? Ja, mijn pasgeboren baby mag niet dan al geïndoctrineerd worden door hoofddoekjes.

4
655 Bart Boudewijn

@655 dat is een onzin rede, maar het is onbeleefd en ongepast om in een huis hoofdbedekking te dragen.
onze normen en waarden we doen in huis hoed pet muts en doek af.
moslims moeten zich steeds onder scheiden en afwijken van onze normen en waarden
telkens benadrukken dat deze een andere status hebben en verwachten eisen dat het schuift ook steeds verder op en we moeten maar accepteren wat steeds meer begint tegen te staan.

1
656 Gratiebarmhart

Helemaal ziek wordt ik van fascistische trutten die zogezegd een beetje sociaal gaan doen, enkel om hun doel te bereiken. Of ze hier al of niet een hoofddoek dragen is echt wel een eigen keuze.

3
657 leefvandaag

Vragen mag....moet niet.

2
658 von Bribbentrop

Vragen staat iedereen vrij het staat iemand ook vrij om 'nee die doe ik niet af' te antwoorden.

6
659 Spandalf

Verzuiling een oplossing?

1
660 Ookmaareenduit

Die vraag moet men niet aan de moslima stellen maar aan haar onderdrukkende,jaloerse echtgenoot
Het heeft namelijk niets met religie te maken,maar puur met het minderwaardig zijn van de vrouw binnen de islamitische cultuur

1
661 Hangingmen

" Ik wil mijn dochter opvoeden met een vrije geest, " Daar begint het al. In die zin wil het zeggen dat je anderen in zijn eigen waarde moet laten, want die hebben ook een vrije geest. Zolang die hoofddoek geen belemmering is voor het werk dat ze moet doen heb je dat te respecteren. Onze nonnen hadden hun hoofden ook allemaal met een sluier bedekt. Wees blij dat je kraamhulp hebt.
Hou toch op met hoofddoekjes onzin. Voor hetzelfde geld krijg je een homo als kraamhulp. Of heb je daar geen enkel probleem mee maar een hoofd doekje wel. Dit is geen vrije geest maar discriminatie. Als christen heb ik niets tegen moslims. De cultuur verschillen zijn nu nog groot maar dat lost zichzelf in de toekomst wel op.

6
662 Verwonderd

@644
Uw redenatie volgend zou A.H. vrijpleiten van misdaden tegen de menselijkheid.......

2
663 von Bribbentrop

Ik erger me al jaren dood aan allerlei idiote gebruiken die gebaseerd zijn op het geloof of beter gezegd het geloof in sprookjesfiguren uit sprookjesboeken. En of het nu hoofddoeken, keppeltjes oversized gedragen kruizen of wat dan ook, het is in mijn beleving een erg irritante uiting van de gelovers om te laten zien "kijk mij eens geloven". Opzouten en geloven doe je maar thuis. Ik neem gelovigen in ieder geval niet serieus en respect op voorhand hebben uitsluitend en alleen omdat er geloofd wordt, heb ik al helemaal niet.

1
664 nostradamus666

. Net als een niet moslim mag weigeren om een hoofddoekje te moeten dragen bij een moslim. Ze zou haar opdracht kunnen overdragen aan een moslim met hoofddoek die dat wel wil. Ik vind dat je als klant gewoon moet kunnen aangeven wat je wilt. En dat de werknemer moet kunnen kiezen of diegene dat wilt of niet.

0
665 xativa

Het is vooral op latere leeftijd dat een kind over levensbeschouwelijke zaken leert en ouders hebben daar een zeer grote invloed op. Met hoeveel mensen met hoofddoekjes het op jonge leeftijd in aanraking komt zal daar waarschijnlijk weinig invloed op hebben.

Dat mensen tegen hoofddoekjes zijn omdat zij vinden dat het een uitdrukking is van vrouwonderdrukkende patriarchale samenlevingen is wel te begrijpen. Dat mensen ervoor zijn omdat ze vinden dat iedereen zelf moet kunnen bepalen wat hij of zij draagt is ook goed te volgen.

Vragen of een kraamhulp haar hoofddoek af wil doen zal weinig effect scoren, er zal waarschijnlijk uitleg volgen waarom men dit niet wil doen en dat resulteert dan al gauw in een discussie over religie, waar de briefschrijver mogelijk niet in geinteresseerd is.

0
666 Carol Fenijn

@648 Er zit een groot verschil in de opvatting wat er met de joden moest gebeuren tussen de SS en de rest van de nazi's. Net zoals er een groot verschil zit tussen wat de IS soldaat vind dat er moet gebeuren met iemand die de koran verbrand en de eerste de beste moslim. Vrijwel alle moslims vinden echter dat wij niet het recht hebben om de koran te verbranden terwijl dat toch redelijk indruist tegen de gedachte dat we vrij zijn en zelf mogen bepalen welke symbolen we willen verbranden. Dat er verschillende stromingen zijn binnen de islam betekend niet dat er heel verschillend wordt gedacht over verschillende zaken. De consequentie is misschien wat anders. De meeste moslims zullen je niet willen doden als je een koran verbrand maar een groot deel zou wel willen dat er een vorm van straf op zou staan.

@666 De grote vraag is natuurlijk wat er gebeurd als de eigenaar van de woning eist dat de kraamhulp zonder religieuze symbolen komt en de kraamhulp weigert haar hoofddoek af te doen. Krijg je dan een andere kraamhulp aangeboden of niet? Laten we er vanuit gaan dat je recht hebt op die kraamhulp. De vraag is natuurlijk dan ook hoe er in andere situaties zou worden gereageerd waarbij een kraamhulp andere symbolen zou dragen zoals een pvv petje. We weten allemaal dat er artikel 1 van de Nederlandse grondwet staat dat iedereen die zich in Nederland bevind gelijk behandeld moet worden. Toch lijkt het er op dat een hoofddoek niet geweigerd kan worden terwijl een PVV petje wel geweigerd kan worden. Ja je hebt het recht om iemand met een hoofddoek te weigeren in je privéwoning als het om een kraamhulp gaat, maar heb je dat zelfde recht ook als het om een noodsituatie gaat. Stel er heeft iemand in jouw woning een hartaanval en de hulpverleners dragen een hoofddoek en jij weigert hun de toegang tot de woning tenzij ze de hoofddoek afdoen. Wie is er dan fout als ze dat weigeren?

0
667 RazorBlade

@667 Als er een rechter aan te pas zou komen omdat de patient bijv. is overleden, zal degene die de hulpverlener met hoofddoek weigerde waarschijnlijk schuldig worden bevonden. Een hulpverlener in geval van nood toegang weigeren op grond van uiterlijke kenmerken lijkt me strafbaar.

0
668 Carol Fenijn

Mag ik een kraamhulp weigeren met zichtbare tatoeages/ kleding met hakenkruizen/ white supremacy leuzen op staan?

0
669 Lias

@603
De swastika, ook wel bekend als het hakenkruis, is een symbool in de vorm van een kruis met aan alle uiteinden een haak. Het is een in de loop van de geschiedenis vaak gebruikt symbool. Zo is het het heiligste teken uit het hindoeïsme en jaïnisme en wordt het ook gebruikt in het boeddhisme.

0
670 Lias

"Kraamhulp is geen publieke functie" Waar ligt de grens bij degenen die hier geen moeite mee hebben? Laten jullie ook iemand binnen die volledig gesluierd is met niqab? Is immers ook "geen enkele beperking voor de functie"...

0
671 Mrs. K

Mag een kraamverzorgster zich dan ook in een pro-Israël t-shirt of een t-shirt met atheïstische tekst melden bij een islamitische familie?

0
672 Mrs. K

@492 En juist daarom moet vrijheid van religie geschrapt worden. Religie is ook maar een mening. Verschilt niets met atheïsme, communisme, etc. Waarom zouden religieuzen meer rechten moeten hebben dan deze groepen?

2
673 Mrs. K

@662 Serieus? Jij vergelijkt een man die op mannen valt, met iemand die WILLEKEURIG een hoofddoekjes opzet? Jezus, wat zijn sommige mensen toch vreemd.

0
674 etymologie

@671 Als ik zeg geen probleem te hebben met snorfietsers op het fietspad, vraagt u dan ook of ik motorfietsen ook accepteer?

Maar goed, ik zou zelf, denk ik, wel even mijn wenkbrauwen fronsen bij een kraamhulp in niqaab, maar haar wel toelaten. Ik snap ook dat anderen daar wel moeite mee hebben. Een gewone hoofddoek, waar je het hele gezicht kunt zien, daar begrijp ik echt het probleem niet van. Als het erom gaat dat mevrouw toont dat ze moslim is: ze blijft heus ook moslim als ze die hoofddoek niet zou dragen. Ik vind het mal om te zeggen dat iets prima is, zolang je het maar niet merkt. Dan vind je het dus niet prima, en moet je eerlijk zeggen dat je geen moslim in huis wilt.

0
675 Smiling

@647

Je suggereert hier dat lidmaatschap van de NSDAP net zo verplicht was als deelname aan de Wehrmacht. Dat is onzin. Niet zo vreemd verder helaas dat een stel idioten je toch een + meende te moeten geven, het barst hier werkelijk van de halve zolen, lijkt epidemisch te zijn.

1
676 MK2000

@674 Je hebt bijna 30 reactie's op dit lijntje en niet een keer inhoudelijk gereageerd. Waarom zoveel vragen aan reageerders die op op dit bericht hun mening geven? Meer vragen ik niet van je. Anders ga je op de wijze dwaas en Doortje lijken!

0
677 Verwonderd

@64
Ik mag hopen dat wanneer je ooit bedlegerig wordt, of hulp nodig bent van een arts, het een Moslim is die je moet helpen, en je dan ook zegt... nee geen Moslim aan mijn lijf.
Wat een kortzichtigheid en haat tav mensen die je niets doen of hebben gedaan.

0
678 wereldburger

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bram brabant
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

En wederom krijgen die extra.En de mensen die een klein beetje meer verdienen dan hen kunnen weer fluiten naar wat extra:'s.👎👎...

4 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Bram brabant
GeenStijl: Hé, ff opletten Eric van der Burg: Polen gaat Kiev wél helpen dienstplichtigen terug te sturen

Maar terug naar Oekraïne op vakantie gaan kunnen die deserteurs wel.😡...

7 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Strongoli
Offtopic

@2685 en @2687Jeetje, dat is wèl erg lang. Dat kan toch niet? Of zou dat ook weer één van de "pesterijtjes" zijn richting één bepaald per...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bob Sleebaan
GeenStijl: Hé, ff opletten Eric van der Burg: Polen gaat Kiev wél helpen dienstplichtigen terug te sturen

Slappeling die vd Burg. Ook dienstplichtige Eriteers geeft hij onderdak. Rutte vindt het allemaal best en laat hem zijn gang gaan. 🤔...

20 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

elsemiek
Offtopic

@2685 Idioterie een maand al , wat zou je hier moeten doen om je account verwijderd te krijgen ?dreigen met een bom ?Ze zijn t bovendien ver...

23 minuten geleden geplaatst door elsemiek

maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@11 het is een probleem van de winkel, niet de normaalgedragende klant - nu moet de normaalgedragende klant het bekopen met een potentiele schen...

25 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
Offtopic

@2684 Ik was op kraamvisite , laat thuis , smorgens vroeg de deur al uit , dus was blij dat ik zat heerlijk joh met een malibu 😛...

28 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Snorrie
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@9De baas van de Nato is niet ondergeschikt aan een mp...

30 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8En dat zal in ieder pand met beveiligingscamera's hetzelfde zijn.Zodra het maar vermeld wordt voordat je het pand binnen ga.Als je dan...

32 minuten geleden geplaatst door Snorrie

maarten1234
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

modaal+ moet dus minder uitgeven... slecht voor de economie ;)...

40 minuten geleden geplaatst door maarten1234

NK. App
Mummy FuckYoungcuntBegfuckReddit Korean NsfwPhoto AcomlanhantesSister Xxx IndianXxx Indian GrilJackie Hoff DreddRough Cnc PornYesjules SextapeOutinpublic Gay PornLeaking CreampiesAmeture ThreesomePorn NubiesMia Khalifa Ki Sexy PictureJapanesexxxvideosXxxxx BlueSwap Body PornTube Porn StarsHustler PornvideosPorn Dude IndianPeliculas Deporno GratisAnime HentauKaitlyn Dever NakedNeeve Campbell NudeXnxx HostalXnxx Con HdTeenage Models NakedReiponMature Women Porn VideosLeah Gotti Behind The ScenesVeronica Leal YogaSpankbang SpankedVideo Porn JapanesseBest Porn CreampiesMegan Fox PornografiaIcarly PornNikkbenzHanime. T한국섹스Molly Burnett NudeNangi Nangi LadkiyanBed PornAunty GangbangMomcumAlex Tanner PornstarParty Babes NudeReddit MasturbationFree Adult Video ChatsMeilleurhentaiJameliz PornSaxse BfBrazzers Free TrialNora Fawn NudeAugustamesSofia Bevarly Onlyfans LeakedMallu Mms VideosJapanesetrainsexBacherolette Party PornPornczJessica Robbinsشات سكسBest Anal HentaiSites PormosAnime Gurl PornJasmine_lotusIndian Homemade XnxxTamil Pussy LickingSapphire PornXvedios9Jessi EmperaMilitary Women PornSex Chat.Angel Youngs TwitterFataodelJulianna GuillKatee Sackhoff NudeBrianna Beah PornReverse Cowgirl MilfsXxnxx HdXnx123Mood X VideosTamil Aunty Sex Video AudioAbby Elizabeth MillerXvideos DoggystyleXxxx Desi SexCurby PornViolet Myers BangbrosFree Movile Porn VideosBig Booty White AnalMeagan Hall Sex VideoKylie Jenner SextapeTatti PhotoLivvalittle LeakedVer Peliculas Pornos GratisMassage PornolarHorror XvideoBrazzers VedyoEbony Tube GaloreFinal Feliz MasajeXn PronStars-145Bdsm TubeFuck ComicsIndian Doctor FuckPorn Hard PunishmentDesi Sixey VideoScreamimg PornSvs ComicsMulherespeladasvipXx Video Bhabi4th Night SexVoovi Web SeriesEnglish Sex Video Full MovieOsa LovleyпежняRevistas E Quadrinhos HentaiHorror Sex MovieHd Porn FullTik.xxxLexi Luna BbcEbony MasturbateResident Evil SexsKatee Davis NudeTamil 18 SexMrlucky PovQuero Foto De Mulher PeladaSites Pornograficos GaysPor AnalAnna De CilleTamil Sex Video MmsAngelina Jolie XxxSaleep XnxxSite Porn DownloadNeubie NudesGoth Big TitShit SexBengali Sex Video InBbc Black PornElastigirl NakedKeylani LeiSusy GalaSasur Bahu Sex StoryNude Girls Porn VideosSquirtingqueenNude Public ShowerNudeebonywomenAsmrtist LeaksAnushka Bf VideoHd Hindi Sex Com