Binnenland

GroenLinks: onterechte dominantie auto moet stoppen – bouw huizen op A10

15-02-2021 13:04

GroenLinks-leider Jesse Klaver in de Tweede Kamer. (Screenshot Tweede Kamer)

Het is anno 2021 niet altijd makkelijk om GroenLinks te zijn. Dankzij de wildgroei aan splinterpartijen is de club niet langer meer vanzelfsprekend de meest inclusieve of zelfs meest diervriendelijke keuze in het land.

Om toch in beeld te blijven bij de kiezer stelt GroenLinks steeds vaker onrealistische verbouwplannen voor die vooral het eigen radicale imago moeten ondersteunen. Zo wilde Jesse Klaver onlangs nog Rotterdam Airport verbouwen tot een woonwijk. Niet dat er momenteel gebrek is aan bouwruimte daar in de buurt, maar het bekt wel lekker stoer en bewogen.

In Amsterdam hebben ze goed opgelet, want de afdeling daar wil nu onderzoeken of er niet woningen gebouwd kunnen worden op de A10-West. De partij vindt idem dito dat er radicale keuzes gemaakt moeten worden om de woningnood op te lossen. Daarnaast is de ring maar een herinnering aan de ‘onterechte dominantie van de auto’.

“Bovendien wordt door juist hier te bouwen een oneigenlijke scheidslijn opgeheven en wordt de stad hier eindelijk één geheel”

Aldus fractievoorzitter Zeeger Ernsting tegen AT5. Het verkeer kan volgens GroenLinks prima worden overgenomen door de A5, de A9 en zoom.