Warmtepomp staat zijn mannetje tijdens stevige vorstperiode (vakbladwarmtepompen.nl)


De koudegolf waar Nederland afgelopen week mee te maken kreeg was een goede test voor warmtepompen. Zouden ze de huizen voldoende warm kunnen krijgen? En wat gebeurt er met het energiegebruik? Een rondgang leert dat warmtepompen de test goed hebben doorstaan. Ook het NOS Journaal trok die ...

door marcmarc in Technologie  ·  37 Reacties

  • 2
  • 611x gelezen
Reageer met een Emoji
12
7

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Right, daarom zien we ook zoveel berichten van mensen die in de kou zitten met hun warmtepomp. Oh nee dat ligt niet aan de warmtepomp maar aan de afstelling , natuurlijk, aldus 'vakblad warmtepompen'-eend (/s)

6
1 Seconda

Seconda schreef: "Right, daarom zien we ook zoveel berichten van mensen die in de kou zitten met hun warmtepomp. Oh nee dat ligt niet aan de warmtepomp maar aan de afstelling , natuurlijk, aldus 'vakblad warmtepompen'-eend (/s)"

Seconda Volgens het CBS stonden er eind 2019 529.528 lucht water warmtepompen in Nederland. Hoeveel daarvan hadden er volgens jou een probleem en hoeveel niet?

3

marcmarc    
meer dan 3 jaar geleden door marcmarc

marcmarc schreef: "Volgens het CBS stonden er eind 2019 529.528 lucht water warmtepompen in Nederland. Hoeveel daarvan hadden er volgens jou een probleem en hoeveel niet?"

marcmarc Hoeveel van de miljoenen cv-ketel hebben het opgegeven mag jij dan even gaan uitzoeken, met je opdrachtje.

Er hebben genoeg warmtepompen gefaald om de krant te halen.

https://www.gelderlander.nl/nijmegen/bewoners-gasloze-woningen-meijhorst-in-de-kou-we-voelen-ons-proefkonijnen~a5d49aef/?referrer=https://www.google.com/

3

Seconda    
meer dan 3 jaar geleden door Seconda

Seconda schreef: "Hoeveel van de miljoenen cv-ketel hebben het opgegeven mag jij dan even gaan uitzoeken, met je opdrachtje.

Er hebben genoeg warmtepompen gefaald om de krant te halen.

https://www.gelderlander.nl/nijmegen/bewoners-gasloze-woningen-meijhorst-in-de-kou-we-voelen-ons-proefkonijnen~a5d49aef/?referrer=https://www.google.com/"

Seconda Meijhorst is een proeftuin van 132 woningen waar bij de proef mislukt is. Ze werken daar ook niet met zeer lage temperatuurverwarming maar met ventilo's. Zie ook https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2399297/Boosheid-na-verbouwing-woningcorporatie-Dit-kan-niet

Maar je snapt het punt niet. Warmtepompen zijn een goede oplossing MITS goed gedimensioneerd. Als het dan mis gaat dan ligt het niet aan de techniek maar aan de berekeningen. Simpele bouwfysica, warmteverliesberekeningen, afgifteberekeningen en dimensioneren maar.

5

marcmarc    
meer dan 3 jaar geleden door marcmarc

marcmarc schreef: "Meijhorst is een proeftuin van 132 woningen waar bij de proef mislukt is. Ze werken daar ook niet met zeer lage temperatuurverwarming maar met ventilo's. Zie ook https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2399297/Boosheid-na-verbouwing-woningcorporatie-Dit-kan-niet

Maar je snapt het punt niet. Warmtepompen zijn een goede oplossing MITS goed gedimensioneerd. Als het dan mis gaat dan ligt het niet aan de techniek maar aan de berekeningen. Simpele bouwfysica, warmteverliesberekeningen, afgifteberekeningen en dimensioneren maar."

marcmarc Ik snap het punt wel degelijk; ik heb niets met warmtepompen en zie het niet als de oplossing voor de toekomst. Als zelfs de professionals de mist in gaan met de simpele bouwfysica, dan zegt me dat meer dan genoeg. Desalniettemin ben ik blij voor u dat het in uw huis perfect werkt, geniet er van!

2

Seconda    
meer dan 3 jaar geleden door Seconda

** gebruiker verwijderd **

1 bericht.
nounou

Het werkt uitstekend, lekker warm in huis en betaal maar 33 per maand.
Op dit moment ben ik toch echt de lachende derde tegenover alle zeurkousen en negatievelingen

verwijderd234324    
meer dan 3 jaar geleden door ** gebruiker verwijderd **

Seconda schreef: "Ik snap het punt wel degelijk; ik heb niets met warmtepompen en zie het niet als de oplossing voor de toekomst. Als zelfs de professionals de mist in gaan met de simpele bouwfysica, dan zegt me dat meer dan genoeg. Desalniettemin ben ik blij voor u dat het in uw huis perfect werkt, geniet er van!"

Seconda Laten we het zo zeggen, er ligt nog een opgave in de installatiebranche om de kennis te verbreden en wellicht zijn de normen te krap waarmee gerekend wordt. Nieuwbouw wordt volgens mij gedimensioneerd op -8 graden buiten en 19 graden binnen en dan is het niet verwonderlijk dat bewoners daar hinder van hebben als ze het liever 21 graden binnen hebben terwijl het -10 graden vriest. Bij een CV ketel heb je zo goed als standaard overcapaciteit, bij een warmtepomp niet en zie daar waarom krappe berekeningen zich uiten in berichten als bewoners zitten in de kou.

Dank dat je blij bent dat het bij mij wel werkt.

1

marcmarc    
meer dan 3 jaar geleden door marcmarc

Hetzalwel schreef: "1 bericht.
nounou

Het werkt uitstekend, lekker warm in huis en betaal maar 33 per maand.
Op dit moment ben ik toch echt de lachende derde tegenover alle zeurkousen en negatievelingen"

Hetzalwel 1 bericht, nou nou...

ehm, ik wilde zojuist niet al te flauw zijn en heb het lijstje weer verwijderd, maar doe voor de grap eens een zoektocht naar 'in de kou door warmtepomp' en tel het aantal berichten op de eerste 2 pagina's zoekresultaten.

Er zijn er nogal wat - uw dooddoener gaat dus niet op.

Wellicht ligt het aan de te krap gekozen overcapaciteit, zoals Marcmarc hieronder stelt maar het feit dat er vele mensen zijn die in de kou zitten geeft toch wel te denken, maar ja, dat zijn allemaal zeurkousen en negatievelingen; gelukkig zit u er als lachende derde warmpjes bij.

Ere wie ere toekomt; heb je het geld of bouw je een nieuw huis; be my guest maar houd rekening met de capaciteit, ook voor koude dagen!

In mijn (huur) huisje (klasse E) is een warmtepomp onbegonnen werk en zou ik zéker in de kkou hebben gezeten met een warmtepomp.

2

Seconda    
meer dan 3 jaar geleden door Seconda

** gebruiker verwijderd **

Weet niet hoe oud je lijstje was, ik zit in een jaren 80 (huur)woning met ook niet de beste isolatie.
Wat in het verleden vaak niet goed ging was dat het systeem niet klopte.
B.v de CV leidingen werden niet vervangen, verschil is maar een paar millimeter geloof ik.
Er zijn heel veel huizen hier in de buurt gedaan, met verschillende pompen.
Er zit niemand in de kou.
Als je CV oud is of een probleem heeft kan je huis ook koud zijn.
Feit is gewoon dat het bijna overal goed werkt.

verwijderd234324    
meer dan 3 jaar geleden door ** gebruiker verwijderd **

Hetzalwel schreef: "Weet niet hoe oud je lijstje was, ik zit in een jaren 80 (huur)woning met ook niet de beste isolatie.
Wat in het verleden vaak niet goed ging was dat het systeem niet klopte.
B.v de CV leidingen werden niet vervangen, verschil is maar een paar millimeter geloof ik.
Er zijn heel veel huizen hier in de buurt gedaan, met verschillende pompen.
Er zit niemand in de kou.
Als je CV oud is of een probleem heeft kan je huis ook koud zijn.
Feit is gewoon dat het bijna overal goed werkt."

Hetzalwel Meeste berichten van 2019/2020, daarom ook expliciet vermeld te kijken op de eerste 2 pagina's resultaten.
tja, lokaal kan het er allemaal goed uitzien maar op nationaal niveau is er toch wel het een en ander aan rottigheid met die warmtepompen. Op het moment dat je in de kou zit maakt een semantische discussie over aanleg, berekenfouten of wat dan ook even niet zo veel uit, zo is het dan ook weer.

Persoonlijk lijken infrarood-panelen met (helemaal gecombineerd met zonnepanelen) een mooie oplossing/aanvulling en een goede kandidaat in een transitie.

2

Seconda    
meer dan 3 jaar geleden door Seconda

** gebruiker verwijderd **

infrarood-panel ( type met dat ook omgeving verwarmd) heb ik in de badkamer. de convector kan daar niet met ventilatoren erin.
Maar goed het werkt bij en omgeving uitstekend.
Ik ben er erg content mee.

verwijderd234324    
meer dan 3 jaar geleden door ** gebruiker verwijderd **

Mijn cv ketel doet het ook prima; voor minder geld en maakt minder geluid. Ideaal question

3
2 Scrow

Scrow schreef: "Mijn cv ketel doet het ook prima; voor minder geld en maakt minder geluid. Ideaal question"

Scrow idd precies zoals ik er over denk en vooral met die kou van afgelopen week. totaal geen probleem en heerlijk warm

3

Roomboterbabbelaar    
meer dan 3 jaar geleden door Roomboterbabbelaar

Ik kan als warmtepompbezitter het verhaal bevestigen. Ook hier afgelopen week met een COP van meer dan 3 gedraaid en constant 21 graden binnen. Aangezien ik mijn afgiftesysteem gedimensioneerd heb op 30 graden toevoertemperatuur was afgelopen periode spannend. Klopt theorie met de praktijk?
Ja dus, met 30 graden toevoer door de wandverwarming bleef mijn jaren 30 tussenwoning heerlijk 21 graden. Omdat de allerkleinste warmtepomp die ik in 2018 geïnstalleerd kon krijgen 4,4 kW was en mijn warmteverliesberekening aangaf dat ik maar 3 kW nodig zou hebben bij -10 graden buiten kan ik zeggen dat de warmtepomp met het grootste gemak gefunctioneerd heeft en constant in deellast gedraaid heeft. Mijn totale elektraverbruik is nog steeds laag. In februari heb ik t/m 13 februari 200 kWh verbruikt en dat is inclusief regulier verbruik.

1
3 marcmarc

marcmarc schreef: "Ik kan als warmtepompbezitter het verhaal bevestigen. Ook hier afgelopen week met een COP van meer dan 3 gedraaid en constant 21 graden binnen. Aangezien ik mijn afgiftesysteem gedimensioneerd heb op 30 graden toevoertemperatuur was afgelopen periode spannend. Klopt theorie met de praktijk?
Ja dus, met 30 graden toevoer door de wandverwarming bleef mijn jaren 30 tussenwoning heerlijk 21 graden. Omdat de allerkleinste warmtepomp die ik in 2018 geïnstalleerd kon krijgen 4,4 kW was en mijn warmteverliesberekening aangaf dat ik maar 3 kW nodig zou hebben bij -10 graden buiten kan ik zeggen dat de warmtepomp met het grootste gemak gefunctioneerd heeft en constant in deellast gedraaid heeft. Mijn totale elektraverbruik is nog steeds laag. In februari heb ik t/m 13 februari 200 kWh verbruikt en dat is inclusief regulier verbruik."

marcmarc En qua geluid?

2

Scrow    
meer dan 3 jaar geleden door Scrow

Scrow schreef: "En qua geluid?"

Scrow Bijna onhoorbaar omdat de warmtepomp continue in deellast van 20% - 50% draait. Bij 100% vermogen zou volgens de specs er 40 dB op 5m afstand aan geluid geven.

Het scheelt ook dat de buitenunit 5m verderop in de tuin staat en ik tripple glas heb.

NB, mijn installatie is natuurlijk niet de referentie voor geluid. Er zijn oudere installaties die te veel lawaai maken. Voor nieuwe installaties wordt er dit jaar een geluidsnorm van kracht die excessen van geluidsoverlast moet voorkomen.

2

marcmarc    
meer dan 3 jaar geleden door marcmarc

marcmarc schreef: "Bijna onhoorbaar omdat de warmtepomp continue in deellast van 20% - 50% draait. Bij 100% vermogen zou volgens de specs er 40 dB op 5m afstand aan geluid geven.

Het scheelt ook dat de buitenunit 5m verderop in de tuin staat en ik tripple glas heb.

NB, mijn installatie is natuurlijk niet de referentie voor geluid. Er zijn oudere installaties die te veel lawaai maken. Voor nieuwe installaties wordt er dit jaar een geluidsnorm van kracht die excessen van geluidsoverlast moet voorkomen."

marcmarc Nou, laten ze ze eerst maar geluidstil krijgen voordat ik er aan begin dan. Dank.

2

Scrow    
meer dan 3 jaar geleden door Scrow

Scrow schreef: "Nou, laten ze ze eerst maar geluidstil krijgen voordat ik er aan begin dan. Dank."

Scrow Net zoals uw cv-ketel?

3

RationeelRechts    
meer dan 3 jaar geleden door RationeelRechts

RationeelRechts schreef: "Net zoals uw cv-ketel?"

RationeelRechts Die maakt nauwelijks geluid.

1

Scrow    
meer dan 3 jaar geleden door Scrow

Scrow schreef: "Die maakt nauwelijks geluid."

Scrow Als dat een HR-ketel is met een aanjager, dan is die niet compleet stil te noemen.

2

Scholar008    
meer dan 3 jaar geleden door Scholar008

Scholar008 schreef: "Als dat een HR-ketel is met een aanjager, dan is die niet compleet stil te noemen."

Scholar008 Dat zal... maar ik weet zelf best hoeveel geluid mijn cv ketel maakt question en dat is te verwaarlozen.

1

Scrow    
meer dan 3 jaar geleden door Scrow

Scrow schreef: "Dat zal... maar ik weet zelf best hoeveel geluid mijn cv ketel maakt question en dat is te verwaarlozen."

Scrow Goed maar dat is dus jouw eigen ervaring. Als mensen dat willen toetsen moeten ze zelf naar jouw cv luisteren en naar warmtepompen om dat vergelijk te maken.

0

Scholar008    
meer dan 3 jaar geleden door Scholar008

Scholar008 schreef: "Goed maar dat is dus jouw eigen ervaring. Als mensen dat willen toetsen moeten ze zelf naar jouw cv luisteren en naar warmtepompen om dat vergelijk te maken."

Scholar008 Ja, maar mij gaat het ook om mijn eigen ervaring; ik breng geen advies uit naar anderen. Ik wil het gewoon zo stil mogelijk hebben en ben nu tevreden met die cv ketel.

1

Scrow    
meer dan 3 jaar geleden door Scrow

Je komt hier nergens tegen hoeveel (getallen) warmtepompen of cv niet functioneerden.
Daarnaast heb ik er niets aan als alleen de maandlast wordt gegeven.
Wat zijn de kosten voor aanleg, afschrijving/maand, spouwmuur-, vloerisolatie, 3 laags glas, aanpassing meterkast etc. etc. Bouwjaar huis.
Als een rijtje huizen allemaal een warmtepomp aan de muur hebben hangen dan is het geluid, langtongig gebrom, niet te harden.

Ik betaal maandelijks misschien iets meer met een cv ketel, maar de afschrijving is laag en aanschaf bij nieuwbouw een stuk goedkoper, zelfs met een ouder huis.

2
4 Pluten1

Pluten1 schreef: "Je komt hier nergens tegen hoeveel (getallen) warmtepompen of cv niet functioneerden.
Daarnaast heb ik er niets aan als alleen de maandlast wordt gegeven.
Wat zijn de kosten voor aanleg, afschrijving/maand, spouwmuur-, vloerisolatie, 3 laags glas, aanpassing meterkast etc. etc. Bouwjaar huis.
Als een rijtje huizen allemaal een warmtepomp aan de muur hebben hangen dan is het geluid, langtongig gebrom, niet te harden.

Ik betaal maandelijks misschien iets meer met een cv ketel, maar de afschrijving is laag en aanschaf bij nieuwbouw een stuk goedkoper, zelfs met een ouder huis."

Pluten1 Systeem werkte hier niet , moet het dag en nacht laten werken en ventileren is er niet bij
Zet je hem snachts uit of laag en de ramen opem met een lage temperatuur buiten dan krijg je het gewoon niet meer warm binnen
Gas kregen we niet meer maar hebben er nu een olie ketel naast draaien om smorgens de boel op temperatuur te krijgen

1

eoghanfeehily    
meer dan 3 jaar geleden door eoghanfeehily

Je mannetje staan is wel een heel erg seksistische uitspraak hoor! Typische uitspraak uit de witte mannenhoek van Ed en Willem Bever! Meer over witte mannen en hun rol in de maatschappij: "Het nut van de man" (/end sarcasm)

7
5 Ness

Ness schreef: "Je mannetje staan is wel een heel erg seksistische uitspraak hoor! Typische uitspraak uit de witte mannenhoek van Ed en Willem Bever! Meer over witte mannen en hun rol in de maatschappij: "Het nut van de man" (/end sarcasm)
https://www.youtube.com/watch?v=tibePsoQXOk"

Ness Oooh... was het jou ook opgevallen hoe discriminerend het artikel is.

2

smurf    
meer dan 3 jaar geleden door smurf

smurf schreef: "Oooh... was het jou ook opgevallen hoe discriminerend het artikel is."

smurf Al is het sarcastisch bedoeld, maar het aangeven alleen al laat zien dat we steeds zieliger worden.

0

Pluten1    
meer dan 3 jaar geleden door Pluten1

Pluten1 schreef: "Al is het sarcastisch bedoeld, maar het aangeven alleen al laat zien dat we steeds zieliger worden."

Pluten1 Niks sarcastisch.

1

smurf    
meer dan 3 jaar geleden door smurf

smurf schreef: "Niks sarcastisch."

smurf Waarom dan op het eind van uw mening (/end sarcasm)?
Als we het continue de Nederlandse uitspraken verbeteren komen we er nooit van af.
Ik zal bijvoorbeeld de uitspraken doen zoals ik dat gewend ben. Dus een negerzoen is een negerzoen, een blanke is gewoon een blanke enz. Als ze me willen verbeteren, prima, maar ik zal me er niets van aantrekken.

0

Pluten1    
meer dan 3 jaar geleden door Pluten1

Pluten1 schreef: "Waarom dan op het eind van uw mening (/end sarcasm)?
Als we het continue de Nederlandse uitspraken verbeteren komen we er nooit van af.
Ik zal bijvoorbeeld de uitspraken doen zoals ik dat gewend ben. Dus een negerzoen is een negerzoen, een blanke is gewoon een blanke enz. Als ze me willen verbeteren, prima, maar ik zal me er niets van aantrekken."

Pluten1 Oooh... daar had ik over heen gelezen. Ik was wel serieus in tegenstelling tot Ness... Sorry...

0

smurf    
meer dan 3 jaar geleden door smurf

Ontzettend discriminerend artikeltje... Waarom moet dat nou weer? Staat zijn mannetje... Mag het ook een keer staat haar vrouwtje zijn????

6
6 smurf

smurf schreef: "Ontzettend discriminerend artikeltje... Waarom moet dat nou weer? Staat zijn mannetje... Mag het ook een keer staat haar vrouwtje zijn????"

smurf Ik vind dat alle spreekwoorden en gezegden moeten worden aangepast en de woorden "man" en "vrouw" vervangen moeten worden door "smurf".

0

Bop    
meer dan 3 jaar geleden door Bop

Bop schreef: "Ik vind dat alle spreekwoorden en gezegden moeten worden aangepast en de woorden "man" en "vrouw" vervangen moeten worden door "smurf"."

Bop Yep Bop... helemaal mee eens. 👍 👍 👍

1

smurf    
meer dan 3 jaar geleden door smurf

smurf schreef: "Yep Bop... helemaal mee eens. 👍 👍 👍"

smurf Maar ook smurf is niet genderneutraal. 🤪

0

Pluten1    
meer dan 3 jaar geleden door Pluten1

Dit is een "Wij van WC eend" artikel.
Waardeloos dus.

3
7 Mappie

Je bedoelt "staat zijn vrouwtje", seksist.
Gelijk heel Nieuwskoerier aanklagen wegen seksisme.
Zo gaat dat in 2021.

3
8 hanswedel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

Zwakbegaafden met extreme religieuze opvattingen en wapens, zijn een plaag voor de mensheid.En in Iran spant daarbij de kroon.Uit het artike...

5 minuten geleden geplaatst door Marrie1

DWZ
Wilders: Geen kabinet als er geen stevig pakket komt op gebied van asiel

Ik geef Wilders groot gelijk !Dan komt er maar een ultra (schijnheilig) links kabinet.Die zo begaan is met het klimaat-milieu, maar ondert...

5 minuten geleden geplaatst door DWZ

DWZ
GeenStijl: Stroomnet overvol, Utrecht grijpt terug op gas

Niet alleen het stroomnet is overvol, maar ook het land......

9 minuten geleden geplaatst door DWZ

Wedergeboren
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Kabinet neemt maatregelen tegen vol elektriciteitsnet https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/kabinet-neemt-maatregel...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

DWZ
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

"De rek is eruit"Ik denk dat bij de meeste burgers de rek er ook uit is, maar dan voornamelijk in de portemonnee......

12 minuten geleden geplaatst door DWZ

eh
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

nog wat uitgebreider:https://www.hiphopinjesmoel.com/rapper-toomaj-de-stem-tegen-het-iraanse-regime-krijgt-doodstraf/...

14 minuten geleden geplaatst door eh

Querido not
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

@4 Netbeheerders willen het elektriciteitsnet best wel aanpassen - dat is immers hun werk.Maar ze krijgen vaak geen vergunningen om de infra...

15 minuten geleden geplaatst door Querido not

Marrie1
Duits megaproces tegen Nederlandse plofkrakers

Houd ze maar, jullie schaffen das wel.😇Wij niet, wij zitten momenteel met de gebakken peren van Angela Merkel....

16 minuten geleden geplaatst door Marrie1

wildersfan
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@6 Wat voor hulp had je in gedachten? Als ze haar aan het werk zetten in een werkkamp, dan is er niks aan de hand....

17 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Sexy Nude LesboFortyfivefiftyfiveKoreaxxxPorn99GinasavagexGetting Flashed On OmegleGirls Gone Wild RedditNaked Biggest TitsPornxvideosPron Xxx Hd VideoXxx Video Hd 720자막 야동Xxx Kichan VideoLiterotica.conmNaina Ganguly NudeSex Telugu Videos NewYouthpornBlack Rough Gay PornVagina GifMia Kilifa NakedFnaf FutanariPorn HomlessAshemaletube PornGay Black Chubby PornArab PornokAmy Acker NudeLisalippsAishwarya Rai Chudai VideoTiny Texie FuckHollywood NudesEva Amurri NakedHands On Your Knees Angelina JolieAsspointAttack On Titan XxxGirlfriend FistingJapanese Bigg TitsLosing Virginity XxxSunny Leone Xxx Video SexySex Beautiful SisterSunny Leone New Sexy MoviePorn InthevipCuckolding HypnoBlack GirlsexStormy Daniels Gangصور طي زStrapon GuyEscorte 69 MarseilleSkylarxraeeSexy ButtHq ProneIndica Monroe GloryholeNaked Belle DelphinePoonam Pandey Nude VideosMaturw AlbumDrunken Step FatherVanna WhitenudeJulia Roberts NudesKarishma Kapoor Sex VideoMimi Boliviana PornDesi Hot Sexy PornAccidental Creampies PornBang.comNsfwmonsteePornô HetaiGay Hypno PornAthena RayneTawny RobertsManila ShawSweetpussy1311Anber LynnSexgirl 18Amsterdam Red Light District PornhubPerfect Titties RedditIndia NuasSabrina Nichole NudeHottest XvideosDouble Penetration TeensZtod ComRomantic Hollywood Sex MoviesAmaerican Dad PornAngela White Sophie DeePrinzzess LesbianGirlcamKupid.aiJapanes EpornMilf CamIndian Savita BhabhiMassage XxxRamba HotFast Night Sexy VideoSunny Leone Sexy SareeTopporn MoviesShort Hair Latina PornMost Popular Porn StarsCodigos HentaisBusty Sex ComZoeydigiacomo PornColig PornCortana R34Telegram PornolarArbiya XxxNatalie BomkeDesi Bhai Bahan Sex VideoPorn ViThe Minion PornHenti FoundryPooping NakedReddit HomemadeKavita Bhabhi Part 3Delhi Ki Sexy BfHindi English SexLesbo Pussy SuckDesi Bhabi XxPorn Games Free OnlineEs.stripchat.comBarrariovipsA.j. Michalka NudeGay Drunken PornBig Boobs StripXxx HjJada Stevens CreampiedValentines Chaperone Kate DaliaRed Light Green Light PornFap_nationUrindianbae LeakedBig Blk Booty PornTamil Secret Sex VideosJapanese Armpit LickingCowgirl Position VideoPornstar DoctorSexe ModelcomPornographisme GratuitNude AsmrtistsNonnudeBollywood ActressesxxxBlue Film Videos TeluguFree Barazzers PornJordi New PornTitanic Naked VideoCfnm GamesBbw Bj PovSexooo XxxMy Senpai Is Annoying HentaiBar Paly NudeRiley SteelSrilankansex VideoKathleen Heigl NudeXxx Video GujaratOld Daddy Gay PornWett Melons Porn