Ploumen en Baudet niet bij lijsttrekkersdebat RTL Nieuws

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het lijsttrekkersdebat van RTL Nieuws op zondag 28 februari zal gehouden worden met zes lijsttrekkers. PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen ontbreekt, net als partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie.

De partij van Baudet was twee jaar geleden nog de grootste partij bij de provinciale verkiezingen, ondanks dat krijgt hij geen uitnodiging.

Om alle lijsttrekkers voldoende aan bod te laten komen is gekozen is voor een opzet met zes deelnemers. Die zijn geselecteerd op basis van het huidige aantal Kamerzetels en het aantal zetels waarop de partijen nu in de peilingen staan.

“Dat er partijen afvallen is altijd vervelend, maar het is niet anders”, zegt hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws. “In het verleden viel het CDA een keer buiten de boot, nu de PvdA.” De selectiecriteria staan volgens hem al geruime tijd vast.

Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV), Wopke Hoekstra (CDA), Sigrid Kaag (D66), Lilian Marijnissen (SP) en Jesse Klaver (GroenLinks) gaan in het debat de strijd met elkaar aan over thema’s als klimaat, diversiteit, economie en corona. Frits Wester moet het debat in goede banen leiden.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck