Commercieel coronalab mag testmateriaal niet zelf analyseren

Nieuws
Het commerciële coronatestbedrijf PCR Test Nederland dat onlangs zijn laboratorium moest sluiten, mag niet zelf meer de testen analyseren. Dit wordt nu gedaan door een geaccrediteerd laboratorium, waarmee een contract is afgesloten. Dat maakte de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vrijdag bekend.
anp
vrijdag 12 februari 2021 om 21:28
Afbeelding
beeld anp

Het lab van PCR Test Nederland moest begin deze week dicht op bevel van de IGJ wegens ‘acute en ernstige risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de testen”. De pcr-testen voor Covid-19 die in dit laboratorium werden gedaan, waren daarom niet betrouwbaar, aldus de IGJ. De zestien teststraten van het bedrijf mochten wel openblijven.

Het is volgens de inspectie niet vast te stellen of de problemen bij het lab hebben geleid tot verkeerde diagnoses.

PCR Test Nederland heeft teststraten in onder meer Amsterdam, Den Haag, Groningen, Eindhoven, Breda, Lelystad en Maastricht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

NY Post: Man die zichzelf in brand stak in New York overleden

De man die zichzelf vrijdag op straat in New York in brand stak, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de New York Post.

Afbeelding

Leden GroenLinks en PvdA buigen zich over verdere samenwerking

De leden van GroenLinks en PvdA kunnen elkaar zaterdag weer beter leren kennen. Op een dubbel congres in Apeldoorn buigen ze zich over de vraag op welke manier hun partijen de samenwerking kunnen voortzetten, die in 2021 langzaam in gang is gezet.

Afbeelding

Halvering bitcoin voltooid

De zogeheten 'halving' van cryptomunt bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag voltooid. Deze halvering, die eens in de vier jaar plaatsvindt, moet inflatie van bitcoin tegengaan door de munt schaarser te maken.

Afbeelding

Cabaretier Sjaak Bral maakt expositie over Haagse Harry

De Haagse cabaretier Sjaak Bral heeft een tentoonstelling gemaakt over zijn door wijlen stripmaker Marnix Rueb verzonnen stadgenoot Haagse Harry. Die expositie is vanaf zaterdag te bezoeken in het Haags Historisch Museum aan de Hofvijver.

Afbeelding

Onderzoekers presenteren rapport over neutraliteit van UNRWA

Een groep onafhankelijke onderzoekers presenteert een eindrapport over de neutraliteit van de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA).

Afbeelding

Openbaar vervoer staat 3 minuten stil uit protest tegen geweld

Treinen, stads- en streekbussen, metro's en trams staan zaterdagavond om 22.30 uur drie minuten stil. Winkels op stations houden dan de deuren dicht. Het is een protest tegen het geweld waar ov-personeel geregeld mee te maken krijgt.