Sylvana Simons woest op media: ‘Waar is mijn talkshowuitnodiging?’

Sylvana Simons ergert zich er ongelooflijk aan dat ze zo weinig media-aandacht krijgt in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Ze wil dat er meer aandacht komt voor haar inclusieve partij BIJ1.

Sylvana Simons © M

De tijd dat Sylvana Simons om ieder wissewasje in een talkshow zat, ligt al een tijdje achter ons. Haar momentum lijkt een beetje voorbij en dat steekt de voormalig RTL-presentatrice behoorlijk. Ze wil meer aandacht van de media en vraagt zich af waar haar talkshowuitnodiging blijft.

Wel Eerdmans, geen Syl

Sylvana deelt op haar Twitter-pagina de mening van opiniemaker Jaap Stronks. Hij begrijpt niet dat nieuwe partijen rechts van de VVD zo veel airtime krijgen, terwijl BIJ1 nauwelijks ergens te zien is. “Het lijkt me onwaarschijnlijk dat interviews met bijvoorbeeld Sylvana of Quinsy Gario zouden kunnen rekenen op ondermaatse kijk- en luistercijfers”, zegt hij.

Ze verdienen het om gehoord te worden, aldus Jaap. “Ze zijn overwegend politiek issue-owner op thema’s als antiracisme en vaandeldragers van nieuw links activisme. Hoevaak is Joost Eerdmans wel niet bij Jinek geweest de afgelopen maanden?”

Gehinderd

Sylvana deelt het Twitter-draadje en schrijft erbij dat ze zich gehinderd voelt door de media. “Twijfelde even om dit uitstekende draadje te delen. Don’t blow your own horn enzo. Maar nah: we hebben zetels binnen te halen en onderstaande geeft goed aan hoe we daarin gehinderd worden.”

Ze vervolgt: “Ik blijf het een dubieuze prestatie vinden dat kranten en andere ‘nieuwsmakers’ bij onderwerpen als diversiteit, antiracisme en -discriminatie (en net zo goed bij klimaat en economische hervorming, maar enfin) het voor elkaar krijgen om ons te negeren.”

Negeren media Syl?

Seada Nourhussen, de hoofdredacteur van OneWorld, sluit zich aan bij Sylvana. “Negeren media Sylvana Simons en BIJ1? Kan maar één interview vinden, zie haar niet aan talkshowtafels; vlak voor de verkiezingen. Nieuwe partijen als JA21 zijn wel overal'”, twittert ze.

“Dat we ondertussen worden gebombardeerd met evengoed marginale partijen als FvD en zelfs afsplitsing JA21, en alles op rechts is iets waar mediamakers met zichzelf over in gesprek moeten gaan: is dit Nederland, of zijn media geobsedeerd door extreem-rechts, waardoor Nederland dat ook wordt?”

Twitter-post

De boze Twitter-post van Sylvana:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen