Boa's in Capelle aan den IJssel krijgen maandag een wapenstok (rijnmond.nl)


Een deel van de Capelse handhavers draagt vanaf maandag een wapenstok. Ze doen mee aan een landelijke proef van het ministerie van Justitie en Veiligheid waarvoor tien gemeenten zijn geselecteerd. Het wapen mag alleen gebruikt worden als de boa's fys ...
Lees verder op rijnmond.nl

1 jaar geleden door Oeps112 in Binnenland | 9 Reacties | 150


Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Reacties (9)

Ik denk dat ze met een pistool zich beter kunnen verdedigen tegen het tuig waar ze mee te maken hebben.

2
niet-alles-geloven    
1 jaar geleden door niet-alles-geloven

niet-alles-geloven schreef: "Ik denk dat ze met een pistool zich beter kunnen verdedigen tegen het tuig waar ze mee te maken hebben. "

niet-alles-geloven Daar moeten ze wel voor worden getraind, en dan hadden ze net zo goed politieagent kunnen worden maar daar zijn de meeste niet geschikt voor bevonden. question

1

Bluth    
1 jaar geleden door Bluth

Bluth schreef: "Daar moeten ze wel voor worden getraind, en dan hadden ze net zo goed politieagent kunnen worden maar daar zijn de meeste niet geschikt voor bevonden. question"

Bluth Boa's die een wapenstok of ander geweldsmiddel tot hun beschikking krijgen, moeten altijd een geweldstraining volgen hoe en wanneer ze dat middel mogen gebruiken.

0

Belazerd    
1 jaar geleden door Belazerd

Belazerd schreef: "Boa's die een wapenstok of ander geweldsmiddel tot hun beschikking krijgen, moeten altijd een geweldstraining volgen hoe en wanneer ze dat middel mogen gebruiken."

Belazerd Dat zal vast het streven zijn. Maar "zelfs"(ook) bij de politie schiet die training in aardig wat gevallen nogal tekort. Het is in de praktijk wat training op dummy's, wat theorie, en meer omvat het eigenlijk niet. Gooi ze dan in een situatie waarin de adrenaline door het lijf giert, waar ze niet mee om weten te gaan omdat er nooit op getraind is, tsja...

Ik ben in principe geen tegenstander van het bewapenen van BOA's, alleen ben ik bang dat de training schromelijk tekort gaat schieten en er nogal wat misstanden plaats zullen vinden. Het is niet zo dat dat nu al niet voorkomt bij BOA's...

0

Bluth    
1 jaar geleden door Bluth

Nog meer geweld...... waar de echte politieagent weer voor op mag komen draven.....

2
LoydMorris    
1 jaar geleden door LoydMorris

Nou , da kunnen Boa's net als de Politie op onschuldige burgers inslagen met en knuppel zonder dat te door het OM vervolgt worden. Wij wet nou al dat en Rechtstaat niet meer bestaat waar Rechters niet meer achter de Nederlandse burgers staat.

3
Gunther    
1 jaar geleden door Gunther

Boa's zijn niet eens in staat om in te schatten wanneer een wapen wel of niet gebruikt mag worden en dan ga je ze een wapenstok geven. Boa een opleiding dat ver van de politieopleiding afstaat en altijd bedoelt was om als opzichter te functioneren en bij ongeregeldheden de politiek inschakelt. De geschiedenis van de boa is nog idioter dat voortgekomen is uit de stadswacht die het overzicht bewaarde dat bestond uit luie mensen die geen zin hadden om te werken. Nu zal dat zeker verbeterd zijn maar het zullen nooit agenten kunnen zijn omdat ze er incapabel voor zijn omdat de politieschool veel zwaarder is.

Ze mogen al meer dan ze eigenlijk mochten maar dit soort mensen een wapen geven is net zoiets als burgers vragen om voor politie te spelen in de wijk.

1
Diederik    
1 jaar geleden door Diederik

Diederik schreef: "Boa's zijn niet eens in staat om in te schatten wanneer een wapen wel of niet gebruikt mag worden en dan ga je ze een wapenstok geven. Boa een opleiding dat ver van de politieopleiding afstaat en altijd bedoelt was om als opzichter te functioneren en bij ongeregeldheden de politiek inschakelt. De geschiedenis van de boa is nog idioter dat voortgekomen is uit de stadswacht die het overzicht bewaarde dat bestond uit luie mensen die geen zin hadden om te werken. Nu zal dat zeker verbeterd zijn maar het zullen nooit agenten kunnen zijn omdat ze er incapabel voor zijn omdat de politieschool veel zwaarder is.

Ze mogen al meer dan ze eigenlijk mochten maar dit soort mensen een wapen geven is net zoiets als burgers vragen om voor politie te spelen in de wijk."

Diederik Het is voornamelijk bedoeld om zichzelf te beschermen tegen "burgers" die geweld gebruiken. Voordat een BOA een wapenstok krijgt, moet hij eerst een training volgen wanneer en hoe hij de wapenstok mag gebruiken.

Je doet net alsof alle BOA's niet goed snik zijn, maar dat valt over het algemeen wel mee. Daarentegen zijn er nog veel meer "burgers" die menen een BOA of een andere publieke dienstverlener fysiek te mogen bedreigen omdat ze zich betrapt voelen of zich gaan bemoeien met dingen waar ze totaal geen verstand van hebben.

0

Belazerd    
1 jaar geleden door Belazerd

Belazerd schreef: "Het is voornamelijk bedoeld om zichzelf te beschermen tegen "burgers" die geweld gebruiken. Voordat een BOA een wapenstok krijgt, moet hij eerst een training volgen wanneer en hoe hij de wapenstok mag gebruiken.

Je doet net alsof alle BOA's niet goed snik zijn, maar dat valt over het algemeen wel mee. Daarentegen zijn er nog veel meer "burgers" die menen een BOA of een andere publieke dienstverlener fysiek te mogen bedreigen omdat ze zich betrapt voelen of zich gaan bemoeien met dingen waar ze totaal geen verstand van hebben."

Belazerd Mensen mogen boa's niet bedreigen maar dat komt ook omdat boa's nooit een gezagsfunctie bekleed hebben enkel dienen als toezichthouders en meer niet. Door de jaren heen hebben ze onterecht taken bijgekregen die eigenlijk uitgevoerd dienen te worden door politie.

Dat geweld waar jij het over hebt zoals afgelopen zomer met jongeren die boa's aanvielen op het strand is natuurlijk deels eigen schuld. Als boa moet jij de politie inschakelen als je ongeregeldheden ziet en mag jij niet op eigen houtje opereren. Dat zijn ze verplicht als boa.

Die trainingen zijn verwaarloosbaar want met zo'n 2 daagse cursus kom je nergens.

2

Diederik    
1 jaar geleden door Diederik

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Zoeken
Nieuw op Nieuwskoerier?
Registreer nu en krijg je eigen gepersonaliseerde tijdlijn!
Aanmelden bij Google Registreren met een e-mailadres
Trends voor jou
Wie te volgen
Laatste reacties
Reagurius
Cees Engel, voormalig beheerder van probleemcamping Fort Oranje, overleden

Cees Bengel de krottenkoning van Rotjeknor....

2 uur geleden geplaatst door Reagurius

smurf
NYT: geheime documenten waren volgens team Trump al overhandigd

Dat is zeker zo. Maar ik moet nu beginnen met werk. Tot laters......

2 uur geleden geplaatst door smurf

zeikenderechter
NYT: geheime documenten waren volgens team Trump al overhandigd

Ja ik heb ook filmpjes gezien waar die thermo-bommen gebruikt zouden zijn. Gruwelijk wapen... maar da's kennelijk geen 'rode lijn'.Het blijft ...

4 uur geleden geplaatst door zeikenderechter

Mijn waarheid
Natuurmonumenten weigert in gesprek met Remkes aan stikstofdoelen te sleutelen

Wie zorgt er voor dat jij te vreten krijgt sukkel?...

4 uur geleden geplaatst door Mijn waarheid

Mijn waarheid
Opstootjes voor poorten van aanmeldcentrum Ter Apel

Tja, dat was echt niet nodig geweest als men de instroom had stopgezet om orde op zaken te stellen....

4 uur geleden geplaatst door Mijn waarheid