'Drentse Commissaris van de Koning schendt opnieuw integriteitscode' (nu.nl)


Jacques Tichelaar, de Commissaris van de Koning (CvdK) in Drenthe, is in opspraak geraakt. Tichelaar zou zijn schoonzus hebben bevoordeeld bij een aanbesteding van de provincie Drenthe.  ...

door Havermout in Politiek  ·  42 Reacties

  • 8
  • 1053x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Onmiddelijk oppakken, vastzetten en kaalplukken!!

1
1 Topperz

En weer een bestuurder met integriteitsprobkemen. Dit keer een pvda-er die niet voor het eerst zijn positie misbruikt. Feitelijk gaat het dus om corruptie maar hier krijgt zo iemand eindeloos het voordeel van de twijfel zolang hij maar 'sorry' zegt. En maar verbaasd blijven vragen waar die groeiende afkeer van het establishment toch vandaan komen.

0
2 Hu.ib

Aha daar hebben we weer eens een PvdA graaiert.

0
3 Doordenker

"Zuiver en integer", noemen deze figuren zichzelf.
Juist ja...

0
4 Dieke

Pluk ze wet op deze gasten toepassen totaal leeg plukken.

0
5 Gratiebarmhart

"Jacques Tichelaar (Heerenveen, 2 januari 1953) is een Nederlandse politicus. Hij werd op 1 mei 2009 commissaris van de Koningin in Drenthe. Van 2002 tot 2009 was hij namens de Partij van de Arbeid lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, onder meer als fractievoorzitter van zijn partij."

Op naar de 0 zetels voor deze volksverlakkers partij PvdA.

0
6 VVDwegermee

Is hij de enige frauderende hotemetoot of zijn die anderen te slim om zich te laten pakken?

0
7 Bart Boudewijn

Hoe kan zoiets commissaris van de koning worden als je al niet geschikt bent als partij voorzitter.
Ik ben benieuwd waar Samson als ongeschikte terecht komt. Raad van Staten net als Teeven is misschien een optie. Hoezo geen vertrouwen in den Haag? Waarop zou dat vertrouwen gebaseerd moeten zijn dan.

0
8 Verwonderd

Van de week heeft de Kamer gedebatteerd over falende zorg-bestuurders. Die willen ze kunnen weren. Blijkbaar kan dat nu dus niet. Zoiets zal voor dit soort functies ook wel gelden. Afgeschreven politici móéten ergens één of andere bestuursfunctie krijgen. Geschikt of ongeschikt maakt niet uit.

Laat de Kamer hier dan ook maar over debatteren. Niet alleen bestuurders voor de zorg, maar voor alle bestuursfuncties zou de mogelijkheid moeten bestaan iemand te kunnen weigeren of te ontslaan.

Echt bizar dat het nu (blijkbaar) niet mogelijk is.

0
9 xtremy

Bestuurders die niet voldoen, niet integer en fraude plegen moeten ontslagen worden.

0
10 Dissident

De Ruyters zeggen: "En ook dit gaat maar door en door. Het komt ook omdat het één grote kliek van vriendjes en vriendinnetjes van elkaar zijn die elkaar allemaal leuke goedverdiendende baantjes toestoppen. Daarom is er zo'n weerstand tegen de veranderende orde in Europa, niet alleen op Europees, maar ook op lokaal niveau. Want als de nieuwe orde aan de macht komt weten deze lieden dat de bezem erdoor gaat en komen ze in hetzelfde schuitje te zitten bij de jarenlang genegeerde gewone bevolking en daar voelt men zich te goed voor. Dus zal men er alles aan doen om mensen als Marine Le Pen, Geert Wilders en Donald Trump in een kwaad daglicht te krijgen.

Trap er met zijn allen NIET in, we zijn jarenlang leeggezogen door het politieke establishment. Stem ze weg op 15 Maart voor een nieuwe kans in ons land

0
11 De Ruyters van Michiel

@7 . Ik denk dat dit maar een topje van de ijsberg is.

0
12 VVDwegermee

Verder kent de PvdA ook nog twee anderen met een "staat van dienst":
- Lodewijk Asscher, met zijn illegale AOW-uitkeringen aan de illegaal wonende Joodse kolonisten in van Palestina gepikt land.
- Wilma Mansveld, die rentederivaten in Groningse havens wegmoffelde en die de rijke rederij Doeksen bevoorrechte zodat de Terschellinger kleine veerdienstreder het exploiteren van hun veerdienst onmogelijk werd gemaakt.

Het zijn onze "geachte", maar vooral "verachtelijke" en dubieuze bestuurders. Aangevoerd, maar blijkbaar niet slechts voorbehouden aan de VVD.

17
13 Barbapapa-7,5

@11 . +++++++++++++++++++++++++++++++++

0
14 VVDwegermee

Wat toch weer een "integere" CvK hebben ze in Drente, maar je verwacht het niet hè... of toch wel?
Horen nu echt thuis in "het bestuursbeleid" van de BVNL, trouwens niet alleen in de BVNL.

0
15 Widaan

En dan hebben we ook nog eens de VVD burgemeester van Den Haag, mevrouw Krikke met haar drugsdeal verleden. Corrupt zooitje in bij deze partijen. Stem ze weg op 15 maart.

0
16 VVDwegermee

Vreemd uit een ander artikel (van de NOS) blijkt dat deze schoonzus,de vrouw is van zijn 'zwager' die hij eerder al eens bevooroordeeld had

"Tichelaar kwam in 2013 in opspraak toen hij als commissaris van de koning had bemiddeld in een conflict tussen de gemeente Coevorden en zijn zwager Jos Nijland; horeca-ondernemer en echtgenoot van Klinkenberg. "

Dus zijn schoonzus is met zijn zwager getrouwd!?

http://nos.nl/artikel/2159928-commissaris-jacques-tichelaar-hielp-schoonzus-aan-opdracht.html

Ergens klopt er iets niet,of het is nog te vroeg voor mij question

1
17 Hangingmen

@16 : U beschuldigt mevrouw Krikke wéér van een drugsverleden, maar hebt daar géén enkel bewijs voor! Ook op internet is er niets over te vinden!

Tot nu toe alleen een leugen uwerzijds.

8
18 Wheely

@17
Het gisteren laat geworden,ik heb me zelf al gemind....

0
19 Hangingmen

Uit het artikel : "Tichelaar zou zijn schoonzus hebben bevoordeeld bij een aanbesteding"

Was er in heet verleden ook niet zoiets met mevrouw Faber van de PVV??

"PVV-politica Marjolein Faber huurde bedrijf van haar zoon in".

https://www.nrc.nl/nieuws/2015/02/28/pvv-politica-marjolein-faber-huurde-bedrijf-van-haar-zoon-in-a1418263

6
20 Wheely

Tja politici bewijzen keer op keer maar weer dat ze niet betrouwbaar zijn.

0
21 FonTok
22 Hangingmen

De elite doet waar het zin in heeft en trekt zich van niets of niemand wat aan, wen er maar aan. Was niet alleen dit akkefietjes maar één van de de vele, die gasten zijn volstrekt onbetrouwbaar. Als je nog even geaarzeld zou hebben om toch maar pvda te stemmen is die twijfel nu geheel weg. Bij mij wel tenminste, doek die oplichterspartij maar snel op.

0
23 oculus amet

In 2013 raakte Tichelaar al een keer in opspraak toen hij zich als bemiddelaar bemoeide met een conflict tussen zijn zwager en de gemeente Coevorden. Zijn zwager eiste toen 1,5 miljoen euro van de gemeente.

Tichelaar gaf later toe dat hij zich beter niet had kunnen mengen in het conflict maar dat hij "zuiver en integer" te werk was gegaan. Hij beloofde toen aan de Provinciale Staten zich niet meer te bemoeien met zaken waar mogelijk een familielid bij betrokken was.

Dat lukt hem dus kennelijk niet.....


De opdracht voor het herinrichtingsadvies was eerst aan een ander toegekend, totdat Tichelaar intervenieerde.

"Pas later in het traject, bij het maken van de afspraken voor de eerste presentatie, werd ambtelijk duidelijk dat het om familie ging", aldus Tichelaar.

Maak dat de kat toch wijs. Daar geloof ik en velen met mij geen zak van.

0
24 FonTok

@24 liegen en bedriegen zit in het DNA van PVDA

0
25 oculus amet

@18 Dan moet je eens leren hoe je Google gebruikt.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/02/oh-oh-den-haag-verbijstering-over-benoeming-van-vvd-faalbestuurder-pauline-krikke-als-nieuwe-burgemeester/

{Quote} "Krikke heeft een zeer omstreden verleden en werd ontslagen wegens intimidatie, directief gedrag en luiheid. Daarnaast werd ze verdacht van betrokkenheid bij drugshandel."

{Nog een quote} "Tien uur na haar ontslag schreef ze zich al in als zzp’er bij de Kamer van Koophandel. De dag erna kon ze meteen beginnen aan een groot project (iets met touringcardrama’s in Amsterdam), dat ze van haar VVD-collega Eric Wiebes toegeschoven had gekregen."

{En nog één} "En weet VVD-wethouder Boudewijn Revis ook werkelijk niets van Krikkes verleden? Heeft hij onderzocht voor hij toestemde in haar benoeming wat de waarheid is achter Krikke-gate, waarbij zij en haar toenmalige partner werden beschuldigd of verdacht van betrokkenheid bij drugshandel? Nooit boven water gekomen."

Dus op z'n minst een verdachte in een drugszaak.
En een hoop ander gerommel.

0
26 xtremy

Uiteraard ontkent ie dat en hij zal ondertussen wel al contact hebben opgenomen met zijn advocaat en begonnen zijn om alle mogelijke bewijzen te wissen...

0
27 Topperz

Jacques Tichelaar.
De PvdA-er die Nederland het tweede referendum over de Europese Grondwet ontnam in 2005.
Daar komt het gezegde vandaan: "u bent de sjaak".

0
28 knuter

Als je zo'n functie bekleedt dan moet je ervoor zorgen dat er nooit ook maar iemand in jouw familie of vriendenkring een aanbesteding doet. Het gaat gewoon niet samen en dat is dan voor je 'bekende' misschien jammer, maar het zij zo! Er is anders altijd belangenverstrengeling of iig de schijn van... dus gewoon niet doen.

1
29 Bleke Betty

Het is ook wel herl lastig.
Als je familie een bedrijf heeft , moet die altijd opdrachten aan de concurrentie laten omdat een familielid in de politiek zit ?
Dat lijkt me ook onredelijk.
En geeft de commissaris van de koningin in zijn eentje opdrachten weg?
Dat lijkt me toch niet.
Dat moetvtoch zo te regelen zijn dat het doorzochtig wordt en iedereen bij aan besteding gelijke kans heeft.
Je mag niet bevoordelen maar ook niet benadelen .

6
30 No newstoday

@29

Jij vindt dat vanwege een familielid of in de vriendenkring in de politiek een bedrijf maar failliet moet gaan en mensen werkloos moeten worden ?
Wat hebben zij met de beroepskeuze van vriend of familielid te maken ?
Wat dacht je van beter toezicht houden.
Jij gooit zo maar met het grootste gemak mensen in de goot . Lekker.
Jij hebt ze zeker niet in je familie?

6
31 No newstoday

@8
De eerste kamer, het Europarlement en burgemeester en provincie functies zijn allemaal plekjes om de falende politici met een old-boys netwerk aan een lucratieve baan te helpen. Zo'n baan waarbij de enige eeltplek een plekje op de wijsvinger van het vasthouden van het glas gevuld met drank naar keuze en wellicht nog een plekje vd vork waarmee de culinaire heerlijkheden mee naar binnen worden geschoven! De eerste kamer is een aanfluiting, de provincie besturen kunnen ook wel naar huis en de rest van de baantjes carrousel moet eens gaan draaien voor gewone mensen, mensen die zelfs diploma's en werkelijke ervaring hebben i.pv. mislukte bestuurders en politici die vaak ook nog 'bevlekt' zijn als de Bonte Hond!

1
32 Bleke Betty

@25 . Ja. Maar liegen en bedriegen zit OOK in het DNA van VVD.

0
33 VVDwegermee

@31
Overdrijf niet zo man! En toevallig heb ik wel vrienden en familie die een bedrijf runnen en gelukkig zijn die niet afhankelijk van alleen maar een aanbesteding van de overheid. Zou niet best wezen als dat je enige potentiële marktaandeel is. Dan kan je wel stoppen!

2
34 Bleke Betty
35 VVDwegermee

@18 . Hier een citaat uit het artikel vermeld bij @35 .

"Krikke heeft een zeer omstreden verleden en werd ontslagen wegens intimidatie, directief gedrag en luiheid. Daarnaast werd ze verdacht van betrokkenheid bij drugshandel."

0
36 VVDwegermee

** gebruiker verwijderd **

@11 Inderdaad. Kijk maar naar Duitsland en Brussel. Brussel wil graag dat Merkel aan de macht blijft en dus zijn ze een onderzoek begonnen naar Schulz.

37 verwijderd5929219

Ik vind de vraag belangrijker waarom bestuurders er mee weg komen want in de vrije sector waren deze mensen al lang vervolgd en ontslagen.
Mensen bij het OM doen hun werk dus niet goed.
Mij is vroeger gebleken bij rechtszaken dat openbare bestuurders onder en boven de wet staan en samenwerken om te voorkomen dat de waarheid boven komt.
En dat is pure machtsmisbruik en strafbaar.

0
38 WHuls

@30 wat een onzin en slaat nergens op. Google maar eens dan kom je er wel achter hoe dit zaakje stinkt. Vanmiddag spoedoverleg in provinciehuis, hij wou eerst maandag de club daar bijpraten, denkend dat het een sisser afloopt zoals vaker in de politiek (ons kent ons) maar namen ze nu geen genoegen mee. Hoop dat er vanmiddag knopen worden doorgehakt en Tichelaar zijn koffers moet pakken, wat hier gebeurt is kan absoluut niet en ondermijn ieder vertrouwen in dat kleine beetje vertrouwen wat nog resteert in de politiek.

0
39 oculus amet

hoe kun je deze code nu schenden als je er geen weet van hebt ????

de intelecten zitten echt niet in de politiek, de kontelikkers wel

0
40 metoo

@39 volgende regeerperiode zie je hem wel weer terug in de politiek (1e kamer, het rusthuis voor uitgerangeerden. zoals robin van linschoten [geen pvda-er, maar een vvd-er], maar de burgemeester-portefeuilles zijn op)

0
41 metoo

Ja, het blijft zo vreselijk verleidelijk er zijn en zullen nog velen in deze valkuil vallen.

Jacques Tichelaar, zelfs Friesen, na vele Brabanders en Limburgers trappen in deze valkuil.

0
42 corretje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@43 Je houd het aardig bij snor,Hebben ze je tot de orde geroepen, laat mij raden mijn beste mede reaguurder, je moest je toon als trol matige...

2 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Zie Hier
GeenStijl: LIVE. Timmerfrans spreekt z'n PvdAGroenLinks-congres toe

Je moet toch wel een enorm bord voor je kop hebben als je denkt zoals die linkse idioten van de Timmermansclub!Er is geen mens met gezond ve...

2 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Ronin
Offtopic

Het zou mooi zijn dat Elsemiek ook weer terug komt.Een lief mens met een goed hart. Heeft zich ook weg laten jagen door dat groepje van Pr...

5 minuten geleden geplaatst door Ronin

Bop
Zo kom je van die verschrikkelijke knoflookadem af: ‘99 procent van de geur verdwijnt’

@33 Wees jij maar trots op jezelf. Je zult verder niemand hebben die dat is.Oh ja, en blijf mij gerust corrigeren. Ik moet daar werkelijk eno...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Offtopic

Nou dit had ik niet verwacht mijn dank voor jullie reacties.Maakt mijn besluit om te blijven makkelijker....

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

wildersfan
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@30 Ja juist, de grote de-escalator. 👍...

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

spookrijder
Offtopic

@2354 Verstandig besluit, Baba! 👍...

11 minuten geleden geplaatst door spookrijder

VBOH
Offtopic

@2354 Welkom terug. Ik lees altijd met veel plezier jouw bijdragen. Dat wist je misschien nog niet, maar dan weet je het nu.Nou was het van ...

11 minuten geleden geplaatst door VBOH

baba jaga
Offtopic

@2357 Als je nou even de nick van dat h*lmaatje er bij zet, nu krijg ik het idee dat je mij bedoelt.Maar ik ben keihard hetero dus ik vergis ...

13 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Ronin
Offtopic

@2354Goed om te horen, Baba Jaga.Laat je niets wijsmaken door die Prikkelbeens, door die viezerik zijn hier al meerdere gerespecteerde reag...

13 minuten geleden geplaatst door Ronin

NK. App
X Videos ReshmaSix Pack SexTopxxxcoupleIndian Hot SaxWhorecamsMollie CavilliPornos De MaduritasPornos Videos CalientesTamil Hot Sex ComBf Sexy JapanHotteen Nude91poenEroticstories OnlineBest Beautiful Sex VideosNhentai.ntPorn HunsPoran Hub ComChut Ke PhotosSchool Madam XxxSybil Stallone Porn VideosPics Of Nude TitsOxlemonDane Jones Sex VideoAlly Lotti Only Fans LeaksScandal PlanettBig Hip Sex VideoXxnx Six VideoHazel Moore OnlyfansCardo B PussyXxx AloneMezzo ForteNaked Pizza DeliveryBhoomika HotTeen Lesbian StraponSvcomicsNudify.aiCoreanos PornHeidi LavonDai Kyochuu RettouBig Boobs DoggyKitty KatzuGay Porn TwFree Sex Games OnlineBeaytiful PornPuzzy LickingKannada Blue MovieSexy Aunty Fucking VideosGest PornBollywood Deepfake VideoPriscope PornNude CompetitionA.j. Applegate PregnantDolly Parton ToplessLois Griffin R34Mature EacortsCodi Vore VideosZepe 23Josaphene JacksonKerala Chechi Sex VideosTourist PornHot X SceneAva OnlyfansXxx.gaypornoSalazzle PornItalyian PornPorna HardMisshijabhyperAveragepenis RedditJacquie Est MichelNala NovaIndianbhabisexGay Porn With PoppersHookers At PointAiden AsleySunny Leone SexCrystal ThayerAnal Virging3 Gp King ComPirn Video DownloadInside Out PornDidi HairypussyWhimper PornVideo Pornô Em PortuguêsLaynaboo NudeSunnylion XnxxAaliyah Banu PornFreeepornBabe NudeJacqueline XxxLupeandmicha259luxuTinytayaPorn Sarah BlakeHarin MinZooemoore NudePablitos Horny Aunt . Jessica SodiDoctor Sex BpTeen Xxx Full HdDesicouplesexChanssonPorn LezEgg Laying KinkBrutally FistingPorn From NetflixHot New Porn StarletsXhams LiveSite De Sexo GrátisPlayboy Maria KanellisXnxx Hindi HardWww KowalskypageBengali Boudi Pron VideoLesbian Anime SexualLesbian Art PornBig Titty WhiteFreepnesVer Videos PoornoFadss 644Tori Black AnalizedRule 34 VideodMissionary GifsReal College Sex VideosBang Sex VideoHot Indian Mallu AuntyCartoo PorHelluva BosspornPornvideos ComMassive CumshotsGina Valentina BlackedSunny Fuck PhotoSatin Fun TabooYouporn.xomFamily Sex SimulatorLesbain Sex4 Play PornAnkha PornBhavi XxNhentquGroup XxPorn SpeculumGaypiss PornGirl Removing BraDeshi Indian PornDredd Porn StarHaving Hard SexPunjabi Sex X VideoNude Women PornographyFilm SexxKipthegamesMikayla Demaiter NueViral Porn Hub