Groene stroom blijkt nachtmerrie: Paniek in Duitsland nu kolencentrales op 100% capaciteit draaien en moeite hebben om het licht aan te houden in Duitsland (guldencourant.nl)


Duitsland bevindt zich nu midden in de winter. Een groot deel van het land heeft met aanzienlijke sneeuwval te maken gehad, wat betekent dat zonnepanelen vaak bedekt zijn met sneeuw en daardoor onbruikbaar worden. Zelfs zonder sneeuwbedekking verhind ...
Lees verder op guldencourant.nl

1 jaar geleden door Dietse Hertog in Buitenland | 3 Reacties | 112


Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Reacties (3)

Wacht maar op 2022, tegen eind 2022 zal de laatste van de zes resterende kerncentrales met een totale capaciteit van 8 GW van het net worden losgekoppeld. In Beieren zijn dat de kerncentrales Gundremmingen C en Isar 2.

Bovendien zal tegen eind 2022 ongeveer dezelfde capaciteit van 8 GW aan kolengestookte elektriciteitscentrales buiten bedrijf worden gesteld. De vraag is: kan dit goed gaan en bestaat er een risico op massale black-outs in de elektriciteitsvoorziening? Verwarming, koeling en verlichting in huizen zouden dan niet meer werken.

0
Doomsdayshaman    
1 jaar geleden door Doomsdayshaman

Doomsdayshaman schreef: "Wacht maar op 2022, tegen eind 2022 zal de laatste van de zes resterende kerncentrales met een totale capaciteit van 8 GW van het net worden losgekoppeld. In Beieren zijn dat de kerncentrales Gundremmingen C en Isar 2.

Bovendien zal tegen eind 2022 ongeveer dezelfde capaciteit van 8 GW aan kolengestookte elektriciteitscentrales buiten bedrijf worden gesteld. De vraag is: kan dit goed gaan en bestaat er een risico op massale black-outs in de elektriciteitsvoorziening? Verwarming, koeling en verlichting in huizen zouden dan niet meer werken. "

Doomsdayshaman De kolencentrales kunnen omgebouwd worden naar gas waar Duitsland op insteekt. Maar ze zullen het moeilijk krijgen of de olie- of bruinkoolgestookte kachels mogen voorlopig nog.

0

Pluten1    
1 jaar geleden door Pluten1

Ben bang dat het een onzin verhaal is gezien de bronnen, van guldencourant naar zerohedge naar klimaatontkennersite notrickszone die per definitie tegen groene energie zijn.

Als je dan vervolgens de real time energiemix bekijkt op https://www.agora-energiewende.de/en/service/recent-electricity-data/chart/power_generation/10.01.2021/10.02.2021/ dan kan ik niet daaruit afleiden dat de kolencentrales allemaal op 100% draaien. Slechts iets van 25 GW gebruikte capaciteit terwijl er volgens mij toch echt iets van 44 GW aan kolencentrales staat.

1
marcmarc    
1 jaar geleden door marcmarc

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Zoeken
Nieuw op Nieuwskoerier?
Registreer nu en krijg je eigen gepersonaliseerde tijdlijn!
Aanmelden bij Google Registreren met een e-mailadres
Trends voor jou
Wie te volgen
Laatste reacties
Truffelaar
De k*t moderatie door een blinde bevooroordeelde mod op NJN.

😂...

25 minuten geleden geplaatst door Truffelaar

Oeps112
Voormalig amateurviroloog nu ook expert in economie en energieprijzen

Hij is leuk :)...

29 minuten geleden geplaatst door Oeps112

zeikenderechter
Trump-aanhangers bedreigen FBI en willen vechten tegen ‘bureaucratische mishandeling’

Weer vanalles erbij slepen? Zegt degene die aankomt met het lijk van Hillary?Eric, Don en Ivanka zijn veroordeeld voor jatten uit het Trump 'g...

39 minuten geleden geplaatst door zeikenderechter

Reconquista
Trump-aanhangers bedreigen FBI en willen vechten tegen ‘bureaucratische mishandeling’

Ik zou niet weten wat Eric, Don Jr. en Ivanka misdaan zouden hebben maar waarom meteen weer van alles erbij slepen. Van Hunter is het duidelijk...

1 uur geleden geplaatst door Reconquista

zeikenderechter
Trump-aanhangers bedreigen FBI en willen vechten tegen ‘bureaucratische mishandeling’

Maar uiteindelijk ga ik er dan gewoon vanuit dat ze (nog) niks hebben gevonden.Trump toch net zo. Verwikkeld in 12 rechtszaken, maar hij loopt...

1 uur geleden geplaatst door zeikenderechter