Provinciale Staten Noord-Brabant overwegen zich van Nederland af te splitsen

image.png

Nederland is een media-dictatuur geworden. Dat zegt Olaf Janssen, voorzitter van de PS in Den Bosch.

"Niks mag meer," zegt Janssen. "Door al dat corona-gedoe is alles verboden. Carnaval is verboden, Kerst is verboden, Zwarte Piet is verboden, vuurwerk is verboden. Pasen en Pinksteren zullen dit jaar niet door mogen gaan. Op welk moment zeg je als katholieke provincie: we stappen uit Nederland, we beginnen ons eigen land?"

De heer Janssen kijkt naar de stijd van de Catalanen die zich van Spanje wilden afsplitsen. De leider van die beweging werd op de lijst van Interpol gezet en tot een levenslange celstraf veroordeeld. Maar het idee lonkt--kunnen Brabanders zich van Holland afsnijden zoals de Rijn beide werelddelen al afsnijdt?

"Kijk, weet je waarom Amsterdammers gemiddeld zo'n hoog IQ hebben? Omdat de slimste Brabanders naar Amsterdam verhuizen. De meest vakkundige Brabanders forenzen doordeweeks over de Brienenoordbrug naar Noord-Holland voor werk. Enig idee waarom er maar één zo'n Brienenoordbrug gebouwd is? De protestantse Hollanders zijn altijd doodsbang geweest voor de katholieke invasie."

Janssen denkt dat Brabant, Limburg en Vlaanderen samen beter kunnen optrekken, door zich van zowel Den Haag als Brussel af te splitsen en een eigen "bourgondische" kolonie te stichten midden in het hart van de Europese macht.

"Wij lossen dat corona-probleempje zó op. We noemen het gewoon weer de gewone griep, en de dag erna kan iedereen weer aan het werk. We laten ons niet meer voorliegen door de linkse media."

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversation now
Ecency