Opinie

Ken je die mop van die ‘generatie jongeren’ die massaal aan de burn out zijn?

07-02-2021 17:01

Komt écht goed onder de rand.

Dus, er waren heel veel ‘kwaliteitsmedia’ die allemaal het WC Eend-onderzoek van de firma WC Eend overnamen, zonder zich af te vragen of de firma WC Eend misschien wel gewoon een foponderzoekje heeft uitgevoerd om de firma WC Eend eens lekker te kunnen promoten. Al die ‘kwaliteitsmedia’ pompten het WC Eend-onderzoek van de firma WC Eend over WC Eend (‘komt écht goed onder de rand!’) kritiekloos door en gaven zo gratis reclame aan de firma WC Eend die erg graag nog meer WC Eend wil verkopen, maar niet veel zin heeft om daarvoor te adverteren want adverteren kost geld terwijl de meeste redacties van ‘kwaliteitskranten’ gratis reclame voor je maken als je maar doet alsof je een ‘echt’ onderzoek hebt gedaan. Hahaha, die WC Eend toch! Die komt inderdaad écht onder het randje! Nice work boys!

De enige die het wél doorheeft is Luuk Ikink (vroeger groot als baas van Radio Hilversum West-Wijk Oost (zeker 16 luisteraars), nu bekend gezicht door RTL Late Night enzovoorts). Terwijl, Luuk Ikink is verder geen journalist bij een kwaliteitsmedium maar gewoon ook een eenvoudige twitteraar, alleen iemand moet het doen dus dan de nieuwsconsument zelf, kennelijk.

En dan straks weer huiliehuilie klagen dat social media en ‘pestblogs’ enzo allemaal desinformatie en nepnieuws verspreiden en dat er keurmerken moeten komen en regels en hekken en dat soort D66-gedram terwijl de ‘kwaliteitsmedia’ zich elke dag een beetje meer, meer, meer verkopen aan gelikte marketing en overige niet ter zaken doende poep (of met speciale bijlages komt want oooooooh wat is het toch tijd om ein-de-lijk eens aandacht te besteden aan ‘racisme in Nederland’ want daar wordt nou nooit eens aandacht aan besteed!)

Die media en journalistiek en alles en iedereen op Luuk Ikink na zijn hartstikke ziek en faalt elke keer weer extra aan alle kanten, daar kun je met geen mogelijkheid nog een cynisch stuk over schrijven want daar kom je toch niet meer overheen bovendien zijn de meeste lezers hier domrechts en die herkennen ironie nog geeneens als je het met een brandende pook op hun ballen schrijft.

In elk geval lachen ze bij zo’n laffe ‘coaches’-verkopende slachtoffer-burn-out-toko zich helemaal de ballen uit de broek omdat hun WC Eend lekker gratis onder alle randjes kwam, met dank aan al die kut-‘journalisten’ van die kut-kranten waar ze een ingestoken en gekocht kutreclameartikel nog niet van echt nieuws kunnen onderscheiden, godverdomme, hang jezelf dan op als je zo’n waardeloze kutjournalist bent. Net als die generaties ‘jongeren’. Dus. Ja, nee, kritiek is leuk maar dit is gewoon bashen.

Maareh, hoe laat begint het knikkerbaankijken op tv? En wanneer gaan de Snollebollekes weer optreden? En BN’ers, zijn er weer BN’er op TV te zien? En sneeuw, is er al een liveblog?