DE WERELD NU

Dicht blijven Brabantse scholen is kritiek op RIVM/kabinet

Dicht blijven

Het dicht blijven van 31 Brabantse scholen in de regio Bergen op Zoom is feitelijk harde kritiek kritiek op de informatievoorziening door RIVM/kabinet. En harder dan de Kamer ooit kan leveren.

Gisteren kreeg Hugo de Clown er in de Kamer nog ernstig van langs.

Dicht blijven

Maar de reden van het dicht blijven van de Brabantse scholen is dezelfde als waarom het in de Kamer ging: een onoordeelkundige verstrekking van informatie. Indirect vragen de scholen wat precies de reden was dat ze dicht moesten, en vinden het antwoord daarop vooralsnog onvoldoende Dat is het ook, en dat men daarom dicht blijft is volstrekt rationeel: De eerdere oekaze om dicht te blijven kan heel goed gebaseerd zijn geweest op kennis die de scholen niet hebben. Dat ze daarom weinig trek hebben in een heropening is rationeel geredeneerd. Feitelijk is het bedroevend dat deze reactie niet breder heeft plaatsgevonden. Deze mensen laten zien zelf na te denken. Daar ontbreekt het nogal eens aan in de rest van het land.

Image

Dat deze scholen nog dicht blijven is derhalve ook vernietigende kritiek aan het adres van het RIVM, dat onvoldoende en tegenstrijdige berichten uitzendt, die vooral in de media en bij het kabinet weerklank vinden omdat die elke nieuwe publicatie beschouwen als los staand. Zo hoort het niet te werken natuurlijk, maar dat er zo mee wordt omgegaan hebben we de laatste weken allemaal kunnen constateren.

Berichten vanuit overheid en RIVM geven de mensen in Bergen op Zoom gewoon gelijk.

Van Dissel gaat in zijn technische briefing ook in op verschillende scenario’s voor de komende tijd. Hij heeft doorgerekend wat de effecten van de maatregelen zijn voor de bezetting op de intensive cares.
Daaruit blijkt dat als alle huidige maatregelen worden gehandhaafd, dus inclusief avondklok, één bezoeker per huishouden én de schoolsluiting, er toch een belangrijke toename is van het aantal bezette IC-bedden. “Je ziet donkere wolken aan de horizon waar we rekening mee moeten houden. Het hele maatregelenpakket is belangrijk om Britse variant eronder te houden.”

Dit is direct in tegenspraak met de toestemming de scholen weer te openen. Geen prettige gedachte als je niet precies weet wat er op je af gaat komen als je weer voor de klas gaat staan, en de overheid lijkt het je niet te willen of kunnen vertellen..


Meer feiten en opinies over vaccineren tegen Corona vindt u hier. Het Corona-virus (Covid-19), de wijze van aanpak van Corona en haar sociale en economische gevolgen vindt u hier.

16 reacties

  1. Bert schreef:

    Sorry hoor, maar ik noem dit geen kritiek maar onterechte doodsangst voor kleine kinderen waarvan ze eventueel ziek van kunnen worden.

    En van dat data lek waren ze al in iets van april volledig van op te hoogte.
    Het aantal smoesjes wat ik al voorbij heb zien komen is niet meer bij te houden om de boel maar onder water te houden.
    En met dat down playen zijn ze nog steeds mee bezig.
    Maar als ik hier een site vermeld waar dit zeer uitgebreid is terug te vinden, haalt dit bericht waarschijnlijk niet de eind streep en wordt direct weg gemodereerd.
    Dat is mij al eerder hier overkomen .
    1 tip, het is op een site terug te vinden wat over internet security gaat.

  2. JvdL schreef:

    Als de vele onderzoeken worden meegenomen, waarin wordt aangetoond dat het toch anders zit dan het RIVM predikt, kan maar een oordeel geveld worden:Het RIVM bedrijft geen wetenschap, maar religie.
    Het zijn net protestantse dominees die hel en verdoemenis prediken als niet naar hen wordt geluisterd. Alles om hun macht maat behouden…

  3. Bert schreef:

    En dit bericht is dan wel enige kritiek.
    Het valt mij op dat sites die al jaren beweren en ook uitdragen dat ze voor vrijheid en blijheid staan de laatste tijd cencuseren als een bezettene.

  4. JvdL schreef:

    Alles om hun macht maar te behouden.
    En als het virus weer verdwijnt dankzij het voorjaar toch roepen: “Aanschouw, onze maatregelen hebben gewerkt!”

  5. Kees schreef:

    De combinatie van lockdown/avondklok en scholen open is inderdaad volstrekt tegenstrijdig.
    Er wordt dus “beleid” gemaakt op basis van datgene wat vanuit de maatschappij geroepen wordt. Net als met het verplicht stellen van muikorven, terwijl Hugo de Clown en Jaap van Dissel al hadden aangegeven dat die niets toevoegen, maar “men wil het”, dus moet het.
    Maar ook iedereen weet dat zowel een lockdown als een avondklok nutteloos zijn. Alleen helpt het roepen daartegen nog steeds niet.
    Hoe worden we verlost van deze idioterie? En dat voor een virus waar nauwelijks meer mensen door overlijden dan een flinke griepgolf.

  6. Ernie van de Wal schreef:

    Het AD meldt dat de avondklok mogelijk verlengd wordt (wie had dat nou kunnen denken?) in verband met de Britse coronavariant. RIVM houdt ernstig rekening met een derde golf. Maar nou komt het.

    RIVM stelt, dat nu al 2/3 van de besmettingen te wijten is aan die Britse variant. Terwijl -wederom hun gegevens- het promillage besmettingen min of meer gelijk blijft en over de hele tijdsduur daalt.
    Een kritisch lezer kan niet anders vaststellen dat als het aandeel besmettingen van die zeer besmettelijke Britse variant 66% van het geheel is, dan had nu al de vlam in de pan moeten slaan.
    Nu dat niet gebeurt is de inschatting zoals RIVM deze maakt van dat variant niet anders dan een hoax.

    Nepnieuws in het AD dus, waar blijkbaar geen journalisten meer werken, maar enkel nog doorgeefluikjes van Rutte en zijn trawanten.
    Dat schoolbestuur in Brabant kan zich dat ook realiseren, maar ook die lui zijn duidelijk te dom om zelf na te denken.
    En het domme volk laat zich wederom opzwepen in angst.

  7. nora schreef:

    Van nabij maak ik mee hoe een jong, gezond en gezond levend persoon al maanden worstelt met de gevolgen van corona. Was dit niet zo geweest, dan had ik heel misschien ook wel wat luchtiger gedaan over corona-besmettingen, al hoor ik zelf bij de risico-groep wat betreft leeftijd.
    Het lijkt me uitermate onverstandig de scholen weer te openen. Jammer dan voor de ouders die hun kinderen liever onderbrengen bij opvang en scholen. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor hun kinderen, niet de overheid. En de veelgehoorde opmerking dat je niet je kinderen kunt thuishouden omdat je wel met zijn tweeën móet werken, anders kun je geen huis kopen is bullshit. Ooit gehoord van dingen inleveren om een ander doel te bereiken? Ik heb de indruk dat je, naast dat huis, ook nog je tig maal op vakantie en alle moderne gadgets die maar mogelijk zijn per se wilt behouden. Mensen zijn door en door verwend.
    Kinderen zijn een grote bron van besmetting, zoals iedereen weet die kinderen van lagereschoolleeftijd heeft gehad. Ook al worden zijzelf er minder ziek van wanneer zij besmet raken, zij steken wel hun familie en hun onderwijzers aan. Dat ze geestelijke schade oplopen door een aantal weken geen schoolgang (het onderwijs is zodanig dat ze dat gemakkelijk kunnen inhalen) is van de zotte. Iemand iets gemerkt van psychische problemen door 6 weken zomervakantie of na een wereldreis met de ouders of door homeschooling zoals die in andere landen is toegestaan? Wees verstandig en houd de scholen nog meven dicht tot de temperaturen omhoog gaan en de besmettingen afnemen. Zo, dat moest ik even kwijt.

  8. Johan P schreef:

    @Nora.
    Ik heb toch wel wat problemen met uw reactie.
    1 – Ik ken persoonlijk ook mensen die zijn overleden met corona. Ik zeg met, want zij hadden al diverse andere medische problemen. Dat het persoonlijk is betekent niet dat daarom de statistieken niet geldig zijn.
    2 – Met zijn tweeen moeten werken is in heel veel gevallen wel degelijk het geval. Hier in de VS nog meer dan in Nederland, maar zelfs voordat ik vertrok had ik als alleenstaande met anderhalve baan toch moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Aan het eind geen auto, al 4 jaar geen vakantie, geen TV in huis, geen krantenabonnementen meer, geen tijdschriften, verzekeringen naar minimale niveaus gebracht en ga zo maar door, terwijl ik in een flatje woonde. Het verhaal van ‘inleveren’ houdt een keer op.
    3 – Kinderen zijn geen grote bron van besmetting in het geval van Corona en als ze worden besmet zijn de symptomen meestal minimaal.
    4 – Scholen dicht tot de besmettingen afnemen? En wanneer gaat dat zijn dan? Van het voorjaar? Van de zomer? Of misschien pas in 2022?
    De hele hype van besmettingen dient slechts om een staat van angst te scheppen waardoor de meest belachelijke maatregelen kunnen worden opgelegd en tegelijkertijd alle rechten die in de afgelopen eeuwen zijn opgebouwd in een razend tempo worden afgebroken terwijl mensen erbij staan te juichen. Als ze morgen stellen dat Corona verspreid kan worden door het laten van scheten staat binnen een week de halve bevolking op instagram met foto’s van een buttplug in hun achterste om te laten zien hoe graag ze meewerken aan deze onzin.
    Dat wilde ik even kwijt

  9. Pieter schreef:

    Goed bezig! De inmiddels bijna jaar oude angstcampagne asl bewuste strategie blijkt goed aangeslagen en de massapsychotische geest is uit de fles. Wie wil of durft er straks überhaupt nog voor de klas te staan? Het doet er kennelijk allemaal weinig toe, in de Strijd Tegen het Virus is alle nevenschade toegestaan, noodzakelijk, zelf sociaal.

    Klein vraagje: hoe komt dat ooit nog goed? Nee , het door de overheid, medisch grootbedrijf en pers bejubelde vrijkaartje Het Vaccin gaat het niet doen. Dat is een beetje het ‘één druppeltje is genoeg voor de hele afwas’ verhaal, leuke marketing. Allemaal een jaartje binnenblijven? Of toch maar Gerda Verburgh vragen Hugo bij de staan in het organiseren van een preventief ruimingstraject.

  10. Bert schreef:

    @nora, mijn neefje en nichtje komen bijna dagelijks bij mijn ouders die inmiddels de 80 gepasseerd zijn.
    En raad eens, er gebeurt helemaal niks. Niemand wordt ziek.
    Trouwens iedereen komt bij mijn ouders langs, vaak tegelijk.
    Ze doen trouwens ook nog boodschappen met een open poppenkast keukenmasker.
    En ze zijn nog steeds niet ziek geworden.
    En beide hebben ze nodige kwaaltjes waardoor ze dus juist, volgens de deskundige op de IC terecht komen.
    Ik ben dan ook blij dat ze normaal met iedereen blijven omgaan, anders waren ze allang verpieterd en overleden aan eenzaamheid.

  11. Pieter schreef:

    Ja Bert, dat is een mooie.

  12. Cool Pete schreef:

    Dit komt zeer ongeloofwaardig over,
    Het lijkt er meer op, dat een stichting gezocht is om “kritiek” te leveren,
    zodat dit kabinet altijd weer kan roepen dat de scholen toch dicht moeten.

    Never waste a good crisis / hoax .
    Voor “the great reset” moet er nog heel wat gebeuren ……………….

  13. Baytep schreef:

    De scholen zijn nu voor de tweede keer binnen een jaar in lockdown. Met deze gegevens moet de overheid toch heel duidelijk kunnen zien of onderwijzend personeel een hoger risico loopt?
    Simpelweg kijken naar infectiegraad bij leraren tijdens en buiten we een lockdown.

  14. Kaatje schreef:

    Wanneer deze moordregering deze hoax na deze gedwongen onterechte lockdown iets moeten loslaten wegens het aankomende warmere weer, zullen zij een nieuwe reden verzinnen de mensen op te sluiten naar het volgende griep seizoen.
    Ik voorspel een klimaat lockdown!
    De volgende leugens worden nu al bedacht om de bevolking ‘terecht’ wederom op te sluiten, ‘om de schadelijke uitstoot van de co2 tegen te gaan’
    Ik verwacht dat dit in mei in zal gaan.

  15. Bert schreef:

    Een verplicht masker met een ingebouwd CO2 filter om de uitstoot te verminderen misschien?