Politiek

RIVM doodsbang voor versoepeling lockdown, ‘code zwart op IC én op gewone ziekenhuisafdeling’

03-02-2021 14:03

Jaap van D.

Zo. Dus u dacht gisteren even een routekaart naar de vrijheid te krijgen want ‘liberaal’ Rutte als commander in chief en geen Jaap van Dissel, want dat is ook maar gewoon een ongekozen babyboomer met te weinig tegenspraak? Fout gedacht! Rutte en zijn juntavrind Hugo hebben zelf nauwelijks mening, of visie, of expertise, dus laten zij zich influisteren door Jaap van Dissel.

En wat fluisterde Jaap van Dissel in het oor van Rutte? Ongeveer het volgende: ‘Niks versoepelen Mark! Want zelfs bij de kleinste versoepeling lopen de IC’s bomvol en gaan ook meteen de reguliere ziekenhuisafdelingen kapot aan Code Black! HORRORGOLF DES DOODS MARK! DOE! HET! NIET! WE GAAN ER ANDERS ALLEMAAL AAN!’

Kijkt en leest u maar even mee (met De Gelderlander):

“De rijksdienst rekende een scenario door waarbij naast de basisscholen ook scholen voor voortgezet onderwijs en winkels open zouden gaan, en waarbij ook andere lockdownregels verlicht zouden worden. De sombere voorspellingen hebben alles te maken met de door het RIVM gevreesde opkomst van de Britse variant, die volgens dezelfde presentatie eind februari al meer dan 90 procent van de Nederlandse besmettingen zal veroorzaken.”

Moraal van het verhaal: op dit moment denkt het RIVM dat verdere versoepeling van maatregelen ‘code zwart’ in de ziekenhuizen wel eens snel realiteit kan laten worden. Wanneer de vaccins geen perfecte bescherming bieden, leidt het loslaten van de strenge bezoekregels in de berekeningen van het instituut tot meer dan 2000 bezette ic-bedden in maart. Openen van middelbare scholen en winkels doet dat zelfs ook bij perfect werkende vaccins, stelt het RIVM.”

Nouja, toch leuk geprobeerd van die paar IC-artsen die juist meer vrijheid en versoepeling eisen. Maar je kunt niet alles hebben. Het is hier geen democratie met gekozen bestuurders enzo hè?