More

    RECENTE POSTS

    Hoge Raad: U mag weer met uw leasebak naar de bouwmarkt

    Ja, je leest het goed. Van de Hoge Raad mag je weer met je leasebak naar de bouwmarkt, zonder bijtelling te betalen. De Hoge Raad heeft namelijk zojuist de fiscus teruggefloten als het gaat om het massaal flitsen van automobilisten. De fiscus gebruikt deze camera’s om zo te onderzoeken of deze automobilisten wel of niet terecht in hun bijtellingsloze Peugeot 308 station rondrijden.

    De Hoge Raad stelt namelijk dat het vastleggen van kentekens met ANPR-camera’s en deze voor langere tijd bewaren een onevenredig grote schending van de privacy van de bestuurder in kwestie is:

    De Hoge Raad oordeelt dat het privéleven van de betrokkenen wordt geraakt door de manier van het verzamelen en gebruiken van de met ANPR-camera’s verkregen gegevens. Het gaat hier namelijk niet om één of enkele waarnemingen in de openbare ruimte, maar om het systematisch verzamelen, vastleggen, bewerken en jarenlang bewaren van gegevens over de bewegingen van voertuigen op diverse plaatsen in Nederland

    En daarmee zet de Hoge Raad dus een hele dikke streep door de favoriete werkwijze van de fiscus. Voorlopig zie je ze dus niet meer staan bij grote woonmalls, bouwmarkten en pretparken. Mocht je eerder gepakt zijn, dan heb je nu een leuke zaak. Mits je bezwaar hebt gemaakt uiteraard, want geen bezwaar is ook niet mekkeren.

    Deze uitspraak geldt overigens niet alleen voor beelden die de fiscus zelf bij elkaar heeft gesnurkt in een onopvallende auto met ANPR-camera’s. Ook ANPR-beeld en -informatie die ze via de politie heeft gekregen (of op wat voor manier dan ook) mag niet meer gebruikt worden. Uw privacy is volgens de Hoge Raad gelukkig nog steeds een groot goed.

    0 0 stemmen
    REET DEZE POTS!

    2 REACTIES

    Abonneer
    Laat het weten als er
    guest
    2 Reacties
    Oudste
    Nieuwste Meest gestemd
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties
    sacamano
    sacamano
    24/02/2017 - 20:31 20:31

    Hoei! Tijd om mijn account weer eens af te stoffen en luidkeels HOEZEE te plempen!

    Roel Zwaar
    Roel Zwaar
    Gast
    Antwoord aan  sacamano
    25/02/2017 - 10:42 10:42

    Ik heb al tijden geen account meer bij de fiscus.
    Oh, wacht….

    Latest Posts

    Account

    U ZEI:

    OOK NIET TE MISSEN