Poolse migrant gooide in december vorig jaar brandbommen naar deurwaarder en politie, toen zij hem uit zijn gekraakte woning in Rheden kwamen zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Poolse migrant gooide in december vorig jaar brandbommen naar deurwaarder en politie, toen zij hem uit zijn gekraakte woning in Rheden kwamen zetten. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Poolse brandbommengooier: ‘Racisme zette mij aan tot gewelddadige winkeldiefstallen’

ARNHEM - Een Poolse arbeidsmigrant, die vorig jaar december bij een uithuiszetting in Rheden brandbommen naar de politie gooide, claimt dat institutioneel racisme hem aanspoorde tot de zes gewelddadige winkeldiefstallen die hij pleegde in 2018.

3 reacties

  • Hugo Gelderlander

    3 jaar geleden
    Een paar jaar gevangenisstraf lijkt me passend en daarna het land uitzetten als ongewenst vreemdeling. Tevens een hoge schadevergoeding laten betalen aan zijn slachtoffers.
  • Nico Tukker

    3 jaar geleden
    Waarom is er bij artikelen over rechtszaken altijd de mogelijkheid om te reageren? Dat verleidt veel mensen die nauwelijks kennis hebben van de zaak ertoe om ongenuanceerd te reageren, en anderen dan weer om een extra duit in het zakje te doen, enz. Een mooi voorbeeld van hoe social media vooral niet gebruikt moet worden.
  • Frans van Raaij

    3 jaar geleden
    In hoger beroep, hogere straf! Ik zou wel eens willen weten wat zijn straf in Polen was geweest.
  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM
    1

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.