Een groep toeristen is aan het wachten op het vliegveld in Tenerife. De personen op deze foto zijn niet de Nederlandse toeristen die in het bericht worden genoemd.
Volledig scherm
Een groep toeristen is aan het wachten op het vliegveld in Tenerife. De personen op deze foto zijn niet de Nederlandse toeristen die in het bericht worden genoemd. © EPA

Groep Nederlanders vast op Canarische Eilanden: ‘Passagiers in de kou laten staan’

Een groep van ongeveer 25 Nederlanders zit vast op de Canarische Eilanden, nadat ze vandaag geweigerd werden op vlucht HV 6456 van Transavia naar Amsterdam. De reizigers zouden niet voldoen aan de nieuwe corona-eisen die Nederland stelt bij binnenkomst op Schiphol.

  1. TERUGLEZEN | Eerste proef met publiek bij evenementen op 15 februari, Apeldoorn begint met vaccineren 90-plussers
    Play
    CORONAVIRUS

    TERUGLEZEN | Eerste proef met publiek bij evenemen­ten op 15 februari, Apeldoorn begint met vaccineren 90-plus­sers

    Er zijn in ons land tot nu toe 163.932 mensen ingeënt tegen het coronavirus, meldt het RIVM. ,,De enige cijfers waarvan we willen dat ze oplopen’’, aldus minister De Jonge voor Volksgezondheid. In Apeldoorn is vandaag begonnen met de vaccinatie van op zichzelf wonende 90-plussers. De GGD verwacht bijna de helft van alle Nederlanders ouder dan 90 jaar in te zullen enten. Dat zijn er zo'n 45.000. Hieronder lees je de ontwikkelingen rond het virus in de afgelopen dagen terug. Het nieuwe liveblog vind je hier.