De Proud Boys zijn een soort van extreemrechtse knokploeg. Ze zijn boos omdat Trump enkele groepsleden geen gratie heeft verleend.
Volledig scherm
De Proud Boys zijn een soort van extreemrechtse knokploeg. Ze zijn boos omdat Trump enkele groepsleden geen gratie heeft verleend. © AP/Photo News

Proud Boys laten Trump vallen en omschrijven hem als “extreem zwak”

De extreemrechtse groep Proud Boys neemt volgens de Amerikaanse krant The New York Times afstand van voormalig Amerikaans president Donald Trump. Zijn bereidwilligheid om uiteindelijk toch het Witte Huis te verlaten wordt als verraad aanzien, schrijft de krant die berichten op berichtendienst Telegram en socialemediaplatform Gab kon inkijken. Ze zijn ook boos omdat hij hen geen gratie verleende voor de bestorming van het Capitool. 

25 reacties

  • Hilde Janssens

    3 jaar geleden
    Antifa is geen organisatie of groepering. Antifa is een netwerk zonder groepering, van mensen die extreemrechts en onrecht in het algemeen aan de kaak willen stellen. De meesten van hen (antifascisten) zijn actief in sociale bewegingen, zoals migrantenwerk, antiracisme, vakbonden, vrouwen- en LHBTQ-emancipatie en het ecologisch activisme. Diegenen die Trump zo graag citeren doen er beter aan om zich grondig te informeren alvorens mensen op de brandstapel te smijten.
  • Martin Maebe

    3 jaar geleden
    Inderdaad Rik Capelle, die Proud Boys zijn zo fier op zichzelf en moedig (sic), dat ze hun gezichten verbergen, in combatuitrusting de aandacht opeisen en pronken met zware wapens. Een bende losgeslagen allegaartje en een belediging voor Seals en echte infanteristen!
  • Peter Johan

    3 jaar geleden
    Dat zijn zowat de zwakste mensen die je kan vinden Mr Vandervekens. Zwaaien met wapens (en daarbij, zoals enkele maanden terug, te lomp om zo'n wapen op een deftige manier te hanteren en zichzelf letterlijk in de voet schieten), doodsbang voor alles wat anders is, en zichzelf superieur achten... Zulke mensen vinden zichzelf zeer stoer, maar in realiteit zijn ze de allerzwakste soort dat je kan tegenkomen.
  • Annie Vancauteren

    3 jaar geleden
    4 jaar tegengewerkt. En toch recht blijven. Strijd tegen globalisering. Sterke man. Onze ministers zijn allemaal slappelingen , de marionetten van Europa en de globalisering
  • DIRK RASSCHAERT

    3 jaar geleden
    Zij hebben zich toch ook teruggetrokken toen ze tegenstand begonnen te voelen ? Guantanamo bestaat toch nog ?