Tv-persoonlijkheid Patricia Paay heeft al ruim 200.000 euro voor Blijdorp ingezameld. Haar actie loopt het hele jaar nog door.
Volledig scherm
Tv-persoonlijkheid Patricia Paay heeft al ruim 200.000 euro voor Blijdorp ingezameld. Haar actie loopt het hele jaar nog door. © Brunopress

Patricia Paay gaat als een speer: al twee ton voor noodlijdende Diergaarde Blijdorp

UpdateDe vele inzamelingsacties leggen de noodlijdende Diergaarde Blijdorp geen windeieren. Koploper is tv-celebrity Patricia Paay. Zij wist na een oproep al twee ton binnen te harken voor de zoo, die het financieel zwaar heeft doordat het publiek vanwege de coronacrisis niet naar binnen mag.

  1. Geheim achter elf seizoenen amateurtop: nuchterheid en talentenfabriek Excelsior Maassluis onderzocht
    PREMIUM

    Geheim achter elf seizoenen amateurtop: nuchter­heid en talentenfa­briek Excelsior Maassluis onderzocht

    Met een haast unieke filosofie handhaaft Excelsior Maassluis zich al jaren in de top van het amateurvoetbal: zonder groot budget en met de blik op de jeugdopleiding bewerkstelligt de Dijkpolderclub al elf seizoenen een soort David tegen Goliath. Hoofdrolspelers van de afgelopen tien jaar spreken over hét geheim. Ook leggen ze uit waarom die formule dit seizoen minder werkt.
    Rotterdam
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    28

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?