RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Politiek

Woede over sturen enorme hoeveelheid informatie toeslagenaffaire kort voor debat

SP-leider Marijnissen is boos over de hoeveelheid informatie die kort voor het debat naar de Kamer werd gestuurd. Beeld © ANP

De Kamer is verontwaardigd over de berg aan informatie die het kabinet slechts enkele uren voor het debat over de toeslagenaffaire naar de Kamer heeft gestuurd. Kamerleden konden die onmogelijk lezen in die korte tijd. Zij schamperden over de door het kabinet beloofde 'nieuwe informatievoorziening' na de toeslagenaffaire.

Reden is een vuistdik pakket nieuwe informatie die de Kamer slechts enkele uren kreeg voor het debat vandaag over de toeslagenaffaire. Die informatie konden de Kamerleden onmogelijk lezen voorafgaand aan het debat, betoogden verschillende fractievoorzitters. "Dat gaat natuurlijk nooit lukken", zei SP-leider Lilian Marijnissen.

Ook PVV-leider Geert Wilders zei de informatie niet te hebben kunnen lezen voorafgaand aan het debat.

Bekijk hieronder de reactie van de Kamerleden:

Kabinet stuurt vuistdik toeslagendossier avond voor debat

00:39
Kamerleden zijn bij aanvang van het debat over de toeslagenaffaire nogal verbolgen over de enorme hoeveelheid informatie die ze plotseling hebben gekregen. Lilian Marijnissen (SP) toont een dik dossier en vraagt zich af waarom het zo laat moest.
Kijk
Lees ook:
Kijk mee: Kamerdebat met Rutte over aftreden kabinet om toeslagenaffaire