WHO-hoofd Tedros Adhanom Ghebreyesus
Volledig scherm
WHO-hoofd Tedros Adhanom Ghebreyesus © AP

Onafhankelijke experts: "China en WHO hadden sneller moeten handelen bij begin epidemie”

Bij het begin van de epidemie van Covid-19 hadden China en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sneller kunnen handelen. Dat stellen de onafhankelijke experts die door de WHO zijn aangesteld om de aanpak van de crisis te evalueren. Het expertenpanel stelt dinsdag zijn tweede rapport voor.

6 reacties

  • Guy Van Becelaere

    3 jaar geleden
    Daar is in dat gebied in Italie een grote gemeenschap van Chinezen die nieuwjaar vierden met hun overgekomen familie en zo het virus hebben binnengebracht in Europa !! Wat kenmerkend is dat communistische regimes altijd liegen en zelfs hun klokkenluiders uit de weg ruimen waarom ? Dus WHO en China best niet te veel geloven
  • Paul Sempels

    3 jaar geleden
    Dit is ook van toepassing op Europa
  • Gert Veer

    3 jaar geleden
    Er bestaan bewijzen dat al in september 2019 afweerstoffen tegen, wat later covid-19 zou genoemd worden, gevonden zijn in bloedstalen in Italië. Misschien was ook dàt niet patiënt nul maar de vanzelfsprekendheid waarmee de oorzaak in China gelegd wordt, is wetenschappelijk niet 100% onderbouwd.
  • Filiep Lapeire

    3 jaar geleden
    Sorrry kleine correctie; China was wel genoeg alert maar dat werd gewoon in de wind geslagen en er was niets aan de hand of in het slechtste geval een griepje dat wel ging overwaaien. De Chineezen zijn waarschijnlijk al een (groot) beetje slimmer en alerter dan die fameuze EU.
  • Regina Van Akker

    3 jaar geleden
    Dat geldt voor elk land, ook het onze!