Buitenlandse investeerders gaan er vandoor met miljoenensubsidies én winst van zonneparken

VIDEOBuitenlandse bedrijven kopen op grote schaal Nederlandse zonneparken op. De winsten en miljarden euro’s subsidies verdwijnen naar het buitenland en dat zet kwaad bloed. Experts willen dat het kabinet ingrijpt.

  1. Verbazing om plan ‘1 euro extra’ op alle elektronica en kleren: ‘Dit is géén goed idee’
    eigen bijdrage
    270

    Verbazing om plan ‘1 euro extra’ op alle elektroni­ca en kleren: ‘Dit is géén goed idee’

    Het plan om in de toekomst een belasting van 1 euro te rekenen op alle elektronica en kleren schiet bij veel ondernemers in het verkeerde keelgat. Volgens Fiar, kenniscentrum en brancheorganisatie voor producenten en importeurs van elektronica, is zo’n circulaire bijdrage nodig om de doelstelling voor een duurzame economie te halen. Maar ondernemersvereniging Techniek Nederland vindt niet dat de consument hiervoor moet opdraaien.
  2. Milieudefensie ‘teleurgesteld’ over antwoord ING, laat organisatie ‘geen keus’ in stap naar rechter

    Milieude­fen­sie ‘teleurge­steld’ over antwoord ING, laat organisa­tie ‘geen keus’ in stap naar rechter

    ING laat Milieudefensie ‘geen keus’ in de klimaatrechtszaak tegen de bank. Dat zei Winnie Oussoren van Milieudefensie tijdens de aandeelhoudersvergadering van ING in Amsterdam. Milieudefensie eist dat ING tegen 2040 de CO2-uitstoot in de gehele keten met minimaal 48 procent laat afnemen vergeleken met 2019 en wilde daarbij een ‘duidelijk ja’ van ING-topman Steven van Rijswijk horen, maar daar ging hij niet in mee.
    Amsterdam