Een bedelaarster bij het Vlaams Arsenaal in de Nijmeegse binnenstad krijgt geld van een voorbijganger. Archieffoto
Volledig scherm
PREMIUM
Een bedelaarster bij het Vlaams Arsenaal in de Nijmeegse binnenstad krijgt geld van een voorbijganger. Archieffoto © Paul Rapp

Bruls voelt steeds meer voor bedelverbod: ‘Ik heb me laten overtuigen’

NIJMEGEN - Een bedelverbod in Nijmegen is geen taboe meer voor burgemeester Hubert Bruls. ,,Ik ben er niet voor geweest in de afgelopen jaren, maar ik heb me vorig jaar wat meer laten overtuigen.” Het zal ondernemers in de binnenstad als muziek in de oren klinken, maar een groot deel van de gemeenteraad wil er niets van horen.

8 reacties

  • Titus

    3 jaar geleden
    Deze mensen worden dagelijks daar heen gereden, om te bedelen. Drugs en drank kopen? En wist u dat: ze het geld dat ze vangen in veel gevallen weer moeten afgeven aan de "ploegbazen" die ze brengen en halen? Zo werkt het, verdienste is blijkbaar de moeite waard, anders deden ze dat niet! Ben er ook niet blij mee, moet niet mogen, echt uitroeien deze praktijken, maar geef niet de schuld aan wie er op straat zitten, in hebberige opdracht! Overheden, heb de moed om dit aan te pakken!!
  • Max

    3 jaar geleden
    Ik snap niet dat mensen bij de supermarkt geld geven aan die bedelaars. Men weet toch dat daar meteen drugs en drank voor gekocht wordt? Je doet er niets goeds mee. Geef het dan aan het leger des heils of de voedselbank.
  • Marijke Stoffelen

    3 jaar geleden
    En als de winkels sluiten worden de bedelaars op gehaald in een dikke Mercedes
  • rebecca langendoen

    3 jaar geleden
    Voor mij mag het een bedelverbod, als je geen woning hebt en op straat leeft krijg je een daklozen uitkering maar dat maken ze op aan drugs enzo ik ervaar het als overlast ook bij de Albert heyn aan de daalseweg zie je het steeds meer ben blij dat ik daar niet meer in de buurt woon gaat hard achteruit daar ook
  • Evil Admin

    3 jaar geleden
    @Pieter Zeeuw: Je zal het nooit helemaal kunnen uitbannen, want het is een te makkelijke manier van geld verdienen. Net als prostitutie. @Willem Dijkman: Yup, de hardste schreeuwers worden het eerst geholpen. En de gewone burger die jaren op een woning moet wachten mag nog langer wachten. Maar wel betalen. Altijd betalen. Dan weten de overheid ons wel te vinden. En kent dan geen genade en medeleven. Vraag maar aan de toeslag gezinnen.