Een lid van een mobiel Tsjechisch vaccinatieteam maakt zich klaar om iemand te vaccineren in een rusthuis. Ter illustratie.
Volledig scherm
Een lid van een mobiel Tsjechisch vaccinatieteam maakt zich klaar om iemand te vaccineren in een rusthuis. Ter illustratie. © REUTERS

Ook Tsjechië heeft vaccinschandaal: 1.000 doses toegediend aan medewerkers en familie van de nationale gezondheidsautoriteit

Het hoofd van de Tsjechische gezondheidsautoriteit is opgestapt, nadat verschillende rapporten zijn onthuld over onregelmatigheden bij de vaccinatiecampagne in het land. Zo zouden 1.000 doses toegediend zijn aan medewerkers en familie van de nationale gezondheidsautoriteit SZU, terwijl ze officieel nog niet aan de beurt waren.

2 reacties

  • Kristof Degros

    3 jaar geleden
    Hier zullen er ook wel een paar komen. Wees gerust. Ben eens benieuwd welke nieuwe beroepen we in een essentiële lijst gaan zien staan, olympiës, sporter en voetballer zal er zeker tussenstaan.
  • Marlene De Smedt

    3 jaar geleden
    In moeilijke omstandigheden, zo leert ons de geschiedenis, tonen mensen hun ware aard. Dat zal nu niet anders zijn. Voorkruipen is voor sommigen een sport (in winkelrijen, voor promoties noem maar op) hier speelt men echter met mensenlevens als men dat doet. De mens toont zich nog eens van zijn beste kant.