Vladimir Poetin, president van Rusland
Volledig scherm
Vladimir Poetin, president van Rusland © EPA

Hypocriet Rusland komt wat stoken: verwijdering Trump op sociale media is "nucleaire explosie in cyberspace"

Amerikaans president Donald Trump bannen van sociale media na de bestorming van het Capitool is "een nucleaire explosie in cyberspace". Dat zei Maria Zakharova, een woordvoerster van het Russisch ministerie van Buitenlandse Zaken, vandaag.

14 reacties

  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    Bij de schorsing van social media is hier geen sprake van democratische waarden of vrijheid belemmering. Integendeel is het een hoogstnodige bescherming van diezelfde waarden. De maandenlange ophitsing via social media en de gevolgen – Capitool aanval- tonen duidelijk aan dat het hier om het scheppen van mogelijkheden tot staatsgreep, burgeroorlog.. revolutionaire toestanden gaat die enkel de US schaden.
  • Christiaan GOETHALS

    3 jaar geleden
    Voor 4 jaar is het Poetin gelukt, nog 4 jaar er bij met Trump had Poetin een groot succes behaalt, USA in de afgrond.
  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    Rusland en ook China waren maar al te blij met Trump die het westen verdeelde, de VS destabiliseerde en zich terugtrok uit alle internationale organisaties. Biden zal de banden met het westen en internationale organisaties terug versterken zodat Trump alleen nog de VS kan destabiliseren. Daarvoor moet hij natuurlijk toegang hebben tot sociale media.
  • Veronica Voorhelst

    3 jaar geleden
    Logisch dat al de Poetins, Erdogans, Kim Yong uns van deze wereld leedvermaak hebben. Trump is te ver gegaan, een staatsgreep willen plegen omdat hij niet tegen zijn verlies kan.
  • John Ulmer

    3 jaar geleden
    Rusland zegt in deze gewoon waar het op staat en dat zint de media natuurlijk niet.
  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. NAVO-baas: “Kiev heeft dringend nood aan luchtafweer”, Zelensky bedankt Scholz alvast voor sturen Patriot-systeem

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. NA­VO-baas: “Kiev heeft dringend nood aan luchtaf­weer”, Zelensky bedankt Scholz alvast voor sturen Patriot-sys­teem

    De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft via een videoboodschap op de EU-top in Brussel de Duitse bondskanselier Olaf Scholz bedankt voor het sturen van een Patriot-luchtafweersysteem naar Oekraïne. De EU-leiders zijn het grotendeels met elkaar eens dat ze Oekraïne extra moeten steunen met zijn luchtafweer, maar hebben daar volgens de Nederlandse premier Rutten tijdens de EU-top in Brussel nog geen concrete afspraken over gemaakt. Eerder op de dag riep NAVO-chef Stoltenberg lidstaten nog op om wapens uit eigen voorraad aan Oekraïne te leveren, zelfs als hiermee de eigen voorraad niet meer voldoet aan de NAVO-afspraken. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. KIJK. Families overleden gevangenen krijgen lichaam geliefden terug zonder organen: “Ze hebben in onze plaats een beslissing genomen”

    KIJK. Families overleden gevangenen krijgen lichaam geliefden terug zonder organen: “Ze hebben in onze plaats een beslissing genomen”

    In de Amerikaanse staat Alabama hebben familieleden van overleden gevangenen verschillende rechtszaken aangespannen. Ze kregen de lichamen van hun geliefden terug zonder organen. “Ze hebben de beslissing voor ons genomen”, vertelt Marvin Kennedy, die zijn overleden broer moest begraven. Twistpunt is een overeenkomst tussen de gevangenissen en de universiteit in Alabama, die zou toelaten om de organen te gebruiken, maar volgens de families is die onwettig.