• 0
De rek moet er toch een keertje uit zijn, zou je zeggen. Maar in het laatste kwartaal van het coronajaar 2020 stegen de huizenprijzen opnieuw naar recordhoogten. Dat woningen met een te koop-bord in de tuin gemiddeld bijna een half miljoen euro kosten, zegt genoeg. ...14 dagen geleden door AD

Reageer met een Emoji
Reacties (8)

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Met dank aan 10 jaar VVD. We komen 100.000 woningen tekort.

samcash    
14 dagen geleden door samcash
0

@samcash schreef: "Met dank aan 10 jaar VVD. We komen 100.000 woningen tekort."

Lul niet. Sinds jaren komen we in Nederland al huizen tekort en niet alleen de laatste 10 jaar en dat zal nog jaren zo blijven totdat de babyboomers zijn gaan hemelen en de migranten zijn teruggegaan.

Pluten1    
14 dagen geleden door Pluten1
2

@Pluten1 schreef: "Lul niet. Sinds jaren komen we in Nederland al huizen tekort en niet alleen de laatste 10 jaar en dat zal nog jaren zo blijven totdat de babyboomers zijn gaan hemelen en de migranten zijn teruggegaan."

Flikker toch op man. Er worden door het rechtse beleid al vele jaren te weinig woningen gebouwd. Gastarbeiders zijn door rechts beleid naar dit land gekomen en door rechtse nalatigheid hier blijven hangen. Als je ze hier wil hebben moet je ze ook onderdak bieden en niet met gewone Nederlanders laten concurreren op een veel te krappe woningmarkt. Dat is slecht bestuur.

samcash    
14 dagen geleden door samcash
1

@samcash schreef: "Flikker toch op man. Er worden door het rechtse beleid al vele jaren te weinig woningen gebouwd. Gastarbeiders zijn door rechts beleid naar dit land gekomen en door rechtse nalatigheid hier blijven hangen. Als je ze hier wil hebben moet je ze ook onderdak bieden en niet met gewone Nederlanders laten concurreren op een veel te krappe woningmarkt. Dat is slecht bestuur."

Dat gastarbeiders hier zijn gebleven komt door de hedendaagse CDA. (KVP,CHU en de AR)
Elke regering van links t/m rechts hebben te weinig huizen laten bouwen. En nu heeft de VVD tezamen met de PvdA in Rutte II zich vast gezet met het verdrag van Parijs waardoor ze nu milieutechnisch vastzitten. (CO2 en stikstof door gerechtelijke uitspraak)

Pluten1    
14 dagen geleden door Pluten1
0

@Pluten1 schreef: "Dat gastarbeiders hier zijn gebleven komt door de hedendaagse CDA. (KVP,CHU en de AR)
Elke regering van links t/m rechts hebben te weinig huizen laten bouwen. En nu heeft de VVD tezamen met de PvdA in Rutte II zich vast gezet met het verdrag van Parijs waardoor ze nu milieutechnisch vastzitten. (CO2 en stikstof door gerechtelijke uitspraak)"

Nee, dat komt door VVD-ers die niet iedere keer nieuwe gastarbeiders wilden inwerken. De wet schreef voor dat ze na een jaar terug moesten naar hun land van herkomst.

samcash    
13 dagen geleden door samcash
0

@samcash schreef: "Nee, dat komt door VVD-ers die niet iedere keer nieuwe gastarbeiders wilden inwerken. De wet schreef voor dat ze na een jaar terug moesten naar hun land van herkomst."

Onzin, maar u uw zin.

Pluten1    
13 dagen geleden door Pluten1
0

@Pluten1 schreef: "Onzin, maar u uw zin."


https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4906746/gastarbeiders-werk-migratie-spanje-marokka-turkije-rotterdam
Contractverlenging
Yildirim: "Vooral de Turkse, Marokkaanse en Spaanse werknemers bleken heel hard te werken. Tot tevredenheid van die bedrijven." Voor werkgevers was het ook helemaal niet aantrekkelijk om telkens weer nieuwe mensen aan te nemen. Zij verlengden keer op keer de contracten. Het doel dat al die arbeidskrachten na een paar jaar weer terug naar huis zouden keren, bleek in de praktijk dus anders te gaan.
https://isgeschiedenis.nl/nieuws/gastarbeiders-in-nederland-sinds-de-jaren-zestig
Het idee dat deze gastarbeiders tijdelijke migranten waren, bleek een misvatting. De meeste Turken en Marokkanen schoten hier wortel en vestigden zich in de lagere rangen van de arbeidsmarkt. In de contracten die gesloten waren met de Nederlandse overheid, stond namelijk dat de gastarbeiders het recht hadden te blijven en dat ze na twee jaar hun familie konden laten overkomen. De Turkse en Marokkaanse arbeiders maakten hier massaal gebruik van, terwijl de Zuid-Europeanen terugkeerden naar hun land. Aan de werving van gastarbeiders werd onder het bewind van kabinet Den Uyl in 1973 een einde gemaakt. De regering voorzag lange termijn problemen: "noch de belangen van de vreemdelingen zelf noch die van de Nederlandse samenleving zijn met hun komst gediend”.

samcash    
13 dagen geleden door samcash
0

Ik heb in de jaren 70/80 ook 10 jaar op een woning moeten wachten.

sockknitter    
14 dagen geleden door sockknitter
0
Laatste reacties
RobP
Homogenezingstherapie wordt strafbaar

Zo moeilijk is dat niet: Da's gewoon een...

1 minuut geleden door RobP

Olivina
Homogenezingstherapie wordt strafbaar

Ik ken er geen...

1 minuut geleden door Olivina

CoolMemories
Homogenezingstherapie wordt strafbaar

Zeg dat ff tegen de imam als je durft!...

1 minuut geleden door CoolMemories

Xmod
Minderjarige verdachte opgepakt voor brand in Rotterdams pretpark

Arme khalid, moet weer een paar uur scho...

2 minuten geleden door Xmod

Yizzle
Omstreden Poolse abortusregels ingevoerd

Tjah, de Paus is dan ook een randdebiel....

2 minuten geleden door Yizzle

Olivina
Homogenezingstherapie wordt strafbaar

de linkse kerk???? WTF?...

3 minuten geleden door Olivina

CoolMemories
Homogenezingstherapie wordt strafbaar

Hallo! De 'genezingstherapie' is vooral ...

3 minuten geleden door CoolMemories

MARCUSAURELIUS
Omstreden Poolse abortusregels ingevoerd

Ze zijn in de greep van de Kerk....

4 minuten geleden door MARCUSAURELIUS


ADVERTENTIE