REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Kregen bestormers van Capitool hulp van binnenuit? Veel aanwijzingen, (voorlopig) weinig bewijzen

Een week na de bestorming van het Capitool zijn er nog altijd meer vragen dan antwoorden over de vraag of de opstandelingen mogelijk werden geholpen door de aanwezige politie of zelfs politici en andere bondgenoten binnen het Capitool. Minstens één demonstrant heeft gezegd dat hij samen met drie Republikeinen uit het Huis van Afgevaardigden de rally voor de aanval coördineerde. Dat meldt CNN.

8 reacties

  • karel dillen

    3 jaar geleden
    was mijn gedachte al vanaf dag 1, trump heeft dit allemaal goed voorbereid
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Om nog maar te zwijgen van het feit dat verscheidene noodknoppen verwijderd waren voor de stormloop ... dit duidt op een inside job gezien je moet weten waar die zich bevinden.
  • Hilde

    3 jaar geleden
    Waarom altijd over de VS , over de betoging in Brussel waar vijf agenten gewond werden kan men zelfs geen reactie geven, is dat niet erg genoeg?
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    En ondertussen Trump maar de schuld geven, VS staat bekend om hun ondergrondse groeperingen zoals black-water
  • Hans Cleyman

    3 jaar geleden
    Lijkt wel op een georkestreerd schouwspel om de VS wereldlijk te ridiculiseren.
  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev gebruikt voor het eerst langeafstandsraket met bereik van 300 kilometer

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev gebruikt voor het eerst langeaf­stands­ra­ket met bereik van 300 kilometer

    Lees hier al het nieuws van woensdag 24 april terug over de oorlog in Oekraïne. De Verenigde Staten hebben eerder deze maand heimelijk langeafstandsraketten naar Oekraïne gestuurd, nog voor het Amerikaanse Congres dinsdag een nieuw hulppakket voor Kiev goedkeurde. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag bekendgemaakt. Het gaat om langeafstandsraketten van het type ATACMS, die deze maand meteen twee keer door Oekraïne zijn ingezet. President Joe Biden ondertekende woensdag het nieuwe steunpakket voor Oekraïne. De eerste zendingen van Amerikaanse militair materieel zullen in de komende uren al plaatsvinden, liet hij verstaan.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Hamas publiceert video van Israëlische gijzelaar

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Hamas publiceert video van Israëli­sche gijzelaar

    Lees hier al het nieuws van woensdag 24 april terug over de crisis in het Midden-Oosten. Hamas heeft een video gedeeld van een gijzelaar met de Amerikaanse en Israëlische nationaliteit. Het zou gaan om Hersh Goldberg-Polin, die op 7 oktober werd ontvoerd op het Nova-muziekfestival. Het is het eerste bewijs dat de man nog leeft. “Ik wilde tijd met mijn vrienden doorbrengen, maar moet nu vechten voor mijn leven met ernstige verwondingen”, zegt de gijzelaar in de video. Die verscheen op het officiële Telegram-account van Hamas.