• 18
Lodewijk Asscher legt het lijsttrekkersschap voor de PvdA naast zich neer vanwege zijn rol in de toeslagenaffaire. Dat heeft hij bekendgemaakt in een videoboodschap. ...6 dagen geleden door Telegraaf

Reageer met een Emoji
28
3
3
2
1
2
Reacties (59)

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Weg met die bedrieger

Querulijn Xaverius    
6 dagen geleden door Querulijn Xaverius
0

Voor het herstel van de rechtsstaat is het belangrijk dat ALLE schuldigen gestraft worden. Duizenden mensenlevens zijn vernield. Dat mag niet zo maar passeren.

samcash    
6 dagen geleden door samcash
0

@samcash schreef: "Voor het herstel van de rechtsstaat is het belangrijk dat ALLE schuldigen gestraft worden. Duizenden mensenlevens zijn vernield. Dat mag niet zo maar passeren."Eens,
nu krijgen ze straks een mooie baan aangeboden, terwijl ze in de cel horen.

MARCUSAURELIUS    
6 dagen geleden door MARCUSAURELIUS
4

@samcash schreef: "Voor het herstel van de rechtsstaat is het belangrijk dat ALLE schuldigen gestraft worden. Duizenden mensenlevens zijn vernield. Dat mag niet zo maar passeren."

Als je dat letterlijk zou nemen dat zouden de partijen die voor de keiharde aanpak van fraude, verweven in de participatiewet,gestemd hebben mede schuldig zijn.Immers als ze zoals de SP PvdD en de PvdA tegen hadden gestemd zou dit drama nooit hebben plaatsgevonden.Toch ?

jantje van leiden    
6 dagen geleden door jantje van leiden
6

@jantje van leiden schreef: "Als je dat letterlijk zou nemen dat zouden de partijen die voor de keiharde aanpak van fraude, verweven in de participatiewet,gestemd hebben mede schuldig zijn.Immers als ze zoals de SP PvdD en de PvdA tegen hadden gestemd zou dit drama nooit hebben plaatsgevonden.Toch ?"

Nee, dat is niet helemaal correct. Een wet met de intentie om fraude te bestrijden is op zich goed, maar het gaat hier om de uitvoering van die wet en het feit dat er nooit correcties op hebben plaatsgevonden ondanks vreselijke signalen uit de samenleving.

samcash    
5 dagen geleden door samcash
0

@MARCUSAURELIUS schreef: "

Eens,
nu krijgen ze straks een mooie baan aangeboden, terwijl ze in de cel horen."

Daarom moeten ze strafrechtelijk vervolgd worden. Met een strafblad zullen ze nooit meer een baan bij de overheid kunnen krijgen.

samcash    
5 dagen geleden door samcash
0

Respect, al deel ik zijn politieke visies niet. Daar kan de corrupte partij VVD nog heel wat van leren.

Visionair.nl    
6 dagen geleden door Visionair.nl
1

Nu die anderen nog maar die zullen wel de corona kaart trekken.

NLsandman    
6 dagen geleden door NLsandman
1

In het belang van de partij maar niet omdat hij zich schuldig voelt. Ze moeten allemaal collectief opgehangen worden. Figuurlijk wel te verstaan. šŸ˜

samcash    
6 dagen geleden door samcash
1

Prima en dan nu nog de rest van het kabinet.

Interessant    
6 dagen geleden door Interessant
1

@Interessant schreef: "Prima en dan nu nog de rest van het kabinet."

In welk kabinet zit Asscher?

Moien    
6 dagen geleden door Moien
1

@Moien schreef: "In welk kabinet zit Asscher?"

Zit Asscher dan?

smurf    
6 dagen geleden door smurf
9

@smurf schreef: "Zit Asscher dan?"

Ja

Moien    
6 dagen geleden door Moien
1

@Moien schreef: "Ja"

Bewijs?

smurf    
6 dagen geleden door smurf
2

@Moien schreef: "In welk kabinet zit Asscher?"

Maakt niet uit, het hele kabinet moet weg en zeker wat die affaire betreft wat de toeslagen betreft.

Interessant    
6 dagen geleden door Interessant
5

@Moien schreef: "https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5048861/belastingdienst-toeslagenaffaire-fraudejacht-asscher-wiebes"

Verhipt... Je hebt gelijk. Okay, ik ben nu echt overtuigd. šŸ˜Š šŸ‘ šŸ’–

smurf    
6 dagen geleden door smurf
0

@Interessant schreef: "Maakt niet uit, het hele kabinet moet weg en zeker wat die affaire betreft wat de toeslagen betreft."

En Trump moet ook weg en ook Xi Jinping en de buurvrouw van wat verderop ook want die laat de fietsbanden leeglopen als de fietsen niet volgens de regels staan geparkeerd.

JackKropotkin    
6 dagen geleden door JackKropotkin
3

@Moien schreef: "In welk kabinet zit Asscher?"

Weet Moien veel šŸ˜†

Mac Benac    
6 dagen geleden door Mac Benac
2

Hij ontspringt de dans dus gewoon.
Met andere woorden ,meneer komt er mooi mee weg.

ongelovenloos    
5 dagen geleden door ongelovenloos
0

@ongelovenloos schreef: "Hij ontspringt de dans dus gewoon.
Met andere woorden ,meneer komt er mooi mee weg."

Inderdaad! Deze escape hebben ze mooi gefixed voor hem...

Topperz    
5 dagen geleden door Topperz
1

Mooi zo zijn we eindelijk en hopelijk voorgoed van die figuur verlost. De man was de meest asociale minister ooit op het ministerie van Sociale zaken. Terecht dat hij nu vertrekt en nou niet stiekum terugkomen als 1e kamerlid of Commissaris van de Koning of als Burgemeester. Gewoon NOOOIT meer een politieke of daaraan verwante positie voor deze figuur. Er zijn genoeg andere banen waarin hij de samenleving gedienstig kan zijn: hier een passende vacature voor de man: https://nl.indeed.com/jobs?q=vuilnisman&l=Amsterdam

PFL    
6 dagen geleden door PFL
0

Nou nog dat Rutte en de helle VVD oprotten waar te nederland kapot hebben gemakt met steun van VVD stemmers.

Gunther    
6 dagen geleden door Gunther
0

@Gunther schreef: "Nou nog dat Rutte en de helle VVD oprotten waar te nederland kapot hebben gemakt met steun van VVD stemmers."

Daar is minder animo voor,daarom is de aanpak van Asscher in de pers en op de social media zo hypocriet als maar zijn kan,

jantje van leiden    
6 dagen geleden door jantje van leiden
7

och, hij wordt vast wel ergens burgemeester, zo rolt dat in nl...

t.rap.er.niet.in    
6 dagen geleden door t.rap.er.niet.in
0

@t.rap.er.niet.in schreef: "och, hij wordt vast wel ergens burgemeester, zo rolt dat in nl..."Of iets als hoofd van het CBR zo als Pektold.

MARCUSAURELIUS    
6 dagen geleden door MARCUSAURELIUS
5

Waar blijven die vvd-ers om hun verantwoording te nemen? Wanneer gaat Wiebes wieberen, wanneer rot Rutte op?

Prof. Zuurbekje    
5 dagen geleden door Prof. Zuurbekje
0

Het terugtreden van Asscher is een begin.

Asscher tracht middels de timing van zijn koningsoffer de val van het kabinet te bewerkstelligen.
Want, indien hij de uiterste consequentie trekt, juist in de zin van zijn eigen politieke toekomst, - weg uit de landelijke politieke top ( nu het bestuur in ?) - , rijst de vraag: hoe kan het dat andere verantwoordelijke lijsttrekkers, Rutte, Hoekstra, en zelfs Kaag (het beginsel van de collegialiteit in de regering en de eenheid van kabinetsbeleid) zouden aanblijven?

Ook Wilders moet zich verklaren: was hij ten tijde van Rutte I als gedoogpartner voor een keiharde aanpak, of is hij uit de coalitie gestapt, omdat hij de bezuinigingen en aanpak te hard en te star vond?

Het zoeklicht richt zich tevens op van Ark, die Staatssecretaris van Sociale zaken was onder Asscher, op Koolmees, de huidige Minister van Sociale Zaken, op Wiebes, op Snel, op Vijlbrief en , Van Huffelen. En kan voormalig Minister van Financiƫn Dijsselbloem wel voorzitter blijven van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) ? Ook hij was hoofdverantwoordelijke voor een Belastingdienst die een groot ongeluk aanrichtte.
Daarnaast kan het optreden van de Fiscus niet losgezien worden van de cultuur op Financiƫn en op Sociale Zaken die onder de Ministers van het afgelopen decennium telkens verder is scheefgegroeid en bedorven geraakt.

De schending van de rechtsstaat is dermate groot geweest dat het vertrek uit politiek en bestuur van vele politieke kopstukken noodzakelijk is. Als waarschuwend voorbeeld voor hun opvolgers.
Het boven water krijgen van het schandaal rond de toeslagen is het werk van 2 Tweede Kamerleden: Omtzigt en Leijten. Met name de woordvoerders (ook gewezen woordvoerders) Financiƫn en Sociale Zaken in de Tweede Kamer moeten zich afvragen of zij wel gefunctioneerd hebben en kandidaat kunnen staan bij de komende verkiezingen. Waren zij volksvertegenwoordigers of verlengstuk van de Regering?

Op de Ministeries van Financiƫn, Sociale Zaken en Algemene Zaken is een verandering van mentaliteit en cultuur dringend vereist. En bij de Belastingdienst/Dienst Toeslagen bij uitstek.
Tevens moet in kaart worden gebracht welke topambtenaren verantwoordelijk zijn geweest voor de excessen van de afgelopen 10, 12 jaar. Ook deze mensen kunnen niet door op andere Departementen en bij de Belastingdienst, Dienst Toeslagen.
De burger / kiezer is geen vijand. Die vijandschap is wel het uitgangspunt van veel politici en ambtenaren geweest in de afgelopen jaren. Jammer, dat de burger zich niet gedraagt als een algoritme en evenmin als een unit op de lopende band in een productiehal. Leer opnieuw met burgers om te gaan.
De bittere verwijten van politici en ambtenaren van de afgelopen jaren dat kiezers hun oor laten hangen naar populisten komen vooral voort uit het feit dat de bestuurspartijen de burger niet zien als mens, laat staan dat zij nog oog hebben voor de menselijke maat.


Vervolgens is er de Rechterlijke Macht.
Rechters hebben zich ernstig partijdig getoond ten gunste van de Belastingdienst, de Ministeries van Financiƫn , Sociale Zaken en het Kabinet. Terwijl ook al jaren volstrekt helder is dat ambtenaren van de Belastingdienst informatie en bewijsstukken ten overstaan van de Rechter achterhouden en valse verklaringen afleggen. Mede in opdracht van de leiding van de Dienst en Financien.
Rechters moeten hun arresten natrekken. Om hun geloofwaardigheid te herwinnen zullen ze zich publiekelijk endiepgaand moeten verantwoorden. Niet alleen middels een rapport, maar ook met de baret deemoedig in de hand richting gedupeerden en de burger in het algemeen. Hoe hebben Rechters zich zo partijdig kunnen tonen? Arresten en jurisprudentie van de hoogste Rechters zullen moeten worden herroepen en vernietigd.
Rechtsherstel dient dringend te worden geboden. Initiatief daartoe is ook voor Leden van de Rechterlijke Macht een morele en in een aantal gevallen persoonlijke verplichting. En kan iedereen wel door? Heeft men het wel in zich onpartijdig te kunnen zijn? Hoe staat het met de mentaliteit en cultuur binnen de Rechterlijke Macht en tussen Ministerie van Justitie en de Rechters?

Het OM bracht op 7 januari , toen de media zinderden van emoties over de bestorming van het Capitool, snel een verklaring uit, dat ambtenaren van de Belastingdienst niet vervolgd kunnen worden.
De timing geeft de onwil aan. Men hoopte op weinig aandacht voor de verklaring. Dat zou helpen gedupeerden te isoleren.
De juridische gronden die het OM aanvoert zijn cirkelredeneringen en houden geen stand.
Ook met de mentaliteit en cultuur op het OM zit het fout.
Opnieuw de doofpot. Opnieuw het willen behagen van de politieke en ambtelijke top op de Ministeries. Ook Grapperhaus mag zich verklaren dat het OM meteen in de hardvochtige fouten van alle overheidslichamen vervalt.
Wie gelooft in een onafhankelijk en onpartijdig OM?

duurendaal    
6 dagen geleden door duurendaal
0

@duurendaal schreef: "Het terugtreden van Asscher is een begin.

Asscher tracht middels de timing van zijn koningsoffer de val van het kabinet te bewerkstelligen.
Want, indien hij de uiterste consequentie trekt, juist in de zin van zijn eigen politieke toekomst, - weg uit de landelijke politieke top ( nu het bestuur in ?) - , rijst de vraag: hoe kan het dat andere verantwoordelijke lijsttrekkers, Rutte, Hoekstra, en zelfs Kaag (het beginsel van de collegialiteit in de regering en de eenheid van kabinetsbeleid) zouden aanblijven?

Ook Wilders moet zich verklaren: was hij ten tijde van Rutte I als gedoogpartner voor een keiharde aanpak, of is hij uit de coalitie gestapt, omdat hij de bezuinigingen en aanpak te hard en te star vond?

Het zoeklicht richt zich tevens op van Ark, die Staatssecretaris van Sociale zaken was onder Asscher, op Koolmees, de huidige Minister van Sociale Zaken, op Wiebes, op Snel, op Vijlbrief en , Van Huffelen. En kan voormalig Minister van Financiƫn Dijsselbloem wel voorzitter blijven van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) ? Ook hij was hoofdverantwoordelijke voor een Belastingdienst die een groot ongeluk aanrichtte.
Daarnaast kan het optreden van de Fiscus niet losgezien worden van de cultuur op Financiƫn en op Sociale Zaken die onder de Ministers van het afgelopen decennium telkens verder is scheefgegroeid en bedorven geraakt.

De schending van de rechtsstaat is dermate groot geweest dat het vertrek uit politiek en bestuur van vele politieke kopstukken noodzakelijk is. Als waarschuwend voorbeeld voor hun opvolgers.
Het boven water krijgen van het schandaal rond de toeslagen is het werk van 2 Tweede Kamerleden: Omtzigt en Leijten. Met name de woordvoerders (ook gewezen woordvoerders) Financiƫn en Sociale Zaken in de Tweede Kamer moeten zich afvragen of zij wel gefunctioneerd hebben en kandidaat kunnen staan bij de komende verkiezingen. Waren zij volksvertegenwoordigers of verlengstuk van de Regering?

Op de Ministeries van Financiƫn, Sociale Zaken en Algemene Zaken is een verandering van mentaliteit en cultuur dringend vereist. En bij de Belastingdienst/Dienst Toeslagen bij uitstek.
Tevens moet in kaart worden gebracht welke topambtenaren verantwoordelijk zijn geweest voor de excessen van de afgelopen 10, 12 jaar. Ook deze mensen kunnen niet door op andere Departementen en bij de Belastingdienst, Dienst Toeslagen.
De burger / kiezer is geen vijand. Die vijandschap is wel het uitgangspunt van veel politici en ambtenaren geweest in de afgelopen jaren. Jammer, dat de burger zich niet gedraagt als een algoritme en evenmin als een unit op de lopende band in een productiehal. Leer opnieuw met burgers om te gaan.
De bittere verwijten van politici en ambtenaren van de afgelopen jaren dat kiezers hun oor laten hangen naar populisten komen vooral voort uit het feit dat de bestuurspartijen de burger niet zien als mens, laat staan dat zij nog oog hebben voor de menselijke maat.


Vervolgens is er de Rechterlijke Macht.
Rechters hebben zich ernstig partijdig getoond ten gunste van de Belastingdienst, de Ministeries van Financiƫn , Sociale Zaken en het Kabinet. Terwijl ook al jaren volstrekt helder is dat ambtenaren van de Belastingdienst informatie en bewijsstukken ten overstaan van de Rechter achterhouden en valse verklaringen afleggen. Mede in opdracht van de leiding van de Dienst en Financien.
Rechters moeten hun arresten natrekken. Om hun geloofwaardigheid te herwinnen zullen ze zich publiekelijk endiepgaand moeten verantwoorden. Niet alleen middels een rapport, maar ook met de baret deemoedig in de hand richting gedupeerden en de burger in het algemeen. Hoe hebben Rechters zich zo partijdig kunnen tonen? Arresten en jurisprudentie van de hoogste Rechters zullen moeten worden herroepen en vernietigd.
Rechtsherstel dient dringend te worden geboden. Initiatief daartoe is ook voor Leden van de Rechterlijke Macht een morele en in een aantal gevallen persoonlijke verplichting. En kan iedereen wel door? Heeft men het wel in zich onpartijdig te kunnen zijn? Hoe staat het met de mentaliteit en cultuur binnen de Rechterlijke Macht en tussen Ministerie van Justitie en de Rechters?

Het OM bracht op 7 januari , toen de media zinderden van emoties over de bestorming van het Capitool, snel een verklaring uit, dat ambtenaren van de Belastingdienst niet vervolgd kunnen worden.
De timing geeft de onwil aan. Men hoopte op weinig aandacht voor de verklaring. Dat zou helpen gedupeerden te isoleren.
De juridische gronden die het OM aanvoert zijn cirkelredeneringen en houden geen stand.
Ook met de mentaliteit en cultuur op het OM zit het fout.
Opnieuw de doofpot. Opnieuw het willen behagen van de politieke en ambtelijke top op de Ministeries. Ook Grapperhaus mag zich verklaren dat het OM meteen in de hardvochtige fouten van alle overheidslichamen vervalt.
Wie gelooft in een onafhankelijk en onpartijdig OM?"

Ook Wilders moet zich verklaren,was hij ten tijde van het kabinet Rutte I als gedoogpartner voor een keiharde aanpak of is hij uit de coalitie gestapt omdat hij de bezuinigingen te hard en te star vond? Waarom of ? het kan toch allebei.Een ding is zeker Wilders is niet uit het Kabinet gestapt omdat hij de aanpak van fraude te hard vond.

jantje van leiden    
6 dagen geleden door jantje van leiden
4

@duurendaal schreef: "Het terugtreden van Asscher is een begin.

Asscher tracht middels de timing van zijn koningsoffer de val van het kabinet te bewerkstelligen.
Want, indien hij de uiterste consequentie trekt, juist in de zin van zijn eigen politieke toekomst, - weg uit de landelijke politieke top ( nu het bestuur in ?) - , rijst de vraag: hoe kan het dat andere verantwoordelijke lijsttrekkers, Rutte, Hoekstra, en zelfs Kaag (het beginsel van de collegialiteit in de regering en de eenheid van kabinetsbeleid) zouden aanblijven?

Ook Wilders moet zich verklaren: was hij ten tijde van Rutte I als gedoogpartner voor een keiharde aanpak, of is hij uit de coalitie gestapt, omdat hij de bezuinigingen en aanpak te hard en te star vond?

Het zoeklicht richt zich tevens op van Ark, die Staatssecretaris van Sociale zaken was onder Asscher, op Koolmees, de huidige Minister van Sociale Zaken, op Wiebes, op Snel, op Vijlbrief en , Van Huffelen. En kan voormalig Minister van Financiƫn Dijsselbloem wel voorzitter blijven van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) ? Ook hij was hoofdverantwoordelijke voor een Belastingdienst die een groot ongeluk aanrichtte.
Daarnaast kan het optreden van de Fiscus niet losgezien worden van de cultuur op Financiƫn en op Sociale Zaken die onder de Ministers van het afgelopen decennium telkens verder is scheefgegroeid en bedorven geraakt.

De schending van de rechtsstaat is dermate groot geweest dat het vertrek uit politiek en bestuur van vele politieke kopstukken noodzakelijk is. Als waarschuwend voorbeeld voor hun opvolgers.
Het boven water krijgen van het schandaal rond de toeslagen is het werk van 2 Tweede Kamerleden: Omtzigt en Leijten. Met name de woordvoerders (ook gewezen woordvoerders) Financiƫn en Sociale Zaken in de Tweede Kamer moeten zich afvragen of zij wel gefunctioneerd hebben en kandidaat kunnen staan bij de komende verkiezingen. Waren zij volksvertegenwoordigers of verlengstuk van de Regering?

Op de Ministeries van Financiƫn, Sociale Zaken en Algemene Zaken is een verandering van mentaliteit en cultuur dringend vereist. En bij de Belastingdienst/Dienst Toeslagen bij uitstek.
Tevens moet in kaart worden gebracht welke topambtenaren verantwoordelijk zijn geweest voor de excessen van de afgelopen 10, 12 jaar. Ook deze mensen kunnen niet door op andere Departementen en bij de Belastingdienst, Dienst Toeslagen.
De burger / kiezer is geen vijand. Die vijandschap is wel het uitgangspunt van veel politici en ambtenaren geweest in de afgelopen jaren. Jammer, dat de burger zich niet gedraagt als een algoritme en evenmin als een unit op de lopende band in een productiehal. Leer opnieuw met burgers om te gaan.
De bittere verwijten van politici en ambtenaren van de afgelopen jaren dat kiezers hun oor laten hangen naar populisten komen vooral voort uit het feit dat de bestuurspartijen de burger niet zien als mens, laat staan dat zij nog oog hebben voor de menselijke maat.


Vervolgens is er de Rechterlijke Macht.
Rechters hebben zich ernstig partijdig getoond ten gunste van de Belastingdienst, de Ministeries van Financiƫn , Sociale Zaken en het Kabinet. Terwijl ook al jaren volstrekt helder is dat ambtenaren van de Belastingdienst informatie en bewijsstukken ten overstaan van de Rechter achterhouden en valse verklaringen afleggen. Mede in opdracht van de leiding van de Dienst en Financien.
Rechters moeten hun arresten natrekken. Om hun geloofwaardigheid te herwinnen zullen ze zich publiekelijk endiepgaand moeten verantwoorden. Niet alleen middels een rapport, maar ook met de baret deemoedig in de hand richting gedupeerden en de burger in het algemeen. Hoe hebben Rechters zich zo partijdig kunnen tonen? Arresten en jurisprudentie van de hoogste Rechters zullen moeten worden herroepen en vernietigd.
Rechtsherstel dient dringend te worden geboden. Initiatief daartoe is ook voor Leden van de Rechterlijke Macht een morele en in een aantal gevallen persoonlijke verplichting. En kan iedereen wel door? Heeft men het wel in zich onpartijdig te kunnen zijn? Hoe staat het met de mentaliteit en cultuur binnen de Rechterlijke Macht en tussen Ministerie van Justitie en de Rechters?

Het OM bracht op 7 januari , toen de media zinderden van emoties over de bestorming van het Capitool, snel een verklaring uit, dat ambtenaren van de Belastingdienst niet vervolgd kunnen worden.
De timing geeft de onwil aan. Men hoopte op weinig aandacht voor de verklaring. Dat zou helpen gedupeerden te isoleren.
De juridische gronden die het OM aanvoert zijn cirkelredeneringen en houden geen stand.
Ook met de mentaliteit en cultuur op het OM zit het fout.
Opnieuw de doofpot. Opnieuw het willen behagen van de politieke en ambtelijke top op de Ministeries. Ook Grapperhaus mag zich verklaren dat het OM meteen in de hardvochtige fouten van alle overheidslichamen vervalt.
Wie gelooft in een onafhankelijk en onpartijdig OM?"

Hoe staat het met de mentaliteit en cultuur binnen de Rechterlijke Macht en tussen Ministerie van Justitie en de Rechters?

Ik kan u nu al melden dat daar nog niets merkbaar is veranderd. Mijn grootste angst is dat er, na enkele woorden van spijt en een ruime finaciele vergoeding aan de slachtoffers, helemaal niets verandert. Ambtenaren zullen zich gesterkt voelen in hun onschendbaarheid en een herhaling ligt op de loer.

samcash    
6 dagen geleden door samcash
1

@jantje van leiden schreef: "Ook Wilders moet zich verklaren,was hij ten tijde van het kabinet Rutte I als gedoogpartner voor een keiharde aanpak of is hij uit de coalitie gestapt omdat hij de bezuinigingen te hard en te star vond? Waarom of ? het kan toch allebei.Een ding is zeker Wilders is niet uit het Kabinet gestapt omdat hij de aanpak van fraude te hard vond."

Hoe weet u dat?

samcash    
6 dagen geleden door samcash
2

@samcash schreef: "Hoe weet u dat?"

Omdat je nooit als gedoogpartner afhaakt omdat de wet waar je voor gestemd hebt uitgevoerd wordt.

jantje van leiden    
6 dagen geleden door jantje van leiden
1

@duurendaal schreef: "Het terugtreden van Asscher is een begin.

Asscher tracht middels de timing van zijn koningsoffer de val van het kabinet te bewerkstelligen.
Want, indien hij de uiterste consequentie trekt, juist in de zin van zijn eigen politieke toekomst, - weg uit de landelijke politieke top ( nu het bestuur in ?) - , rijst de vraag: hoe kan het dat andere verantwoordelijke lijsttrekkers, Rutte, Hoekstra, en zelfs Kaag (het beginsel van de collegialiteit in de regering en de eenheid van kabinetsbeleid) zouden aanblijven?

Ook Wilders moet zich verklaren: was hij ten tijde van Rutte I als gedoogpartner voor een keiharde aanpak, of is hij uit de coalitie gestapt, omdat hij de bezuinigingen en aanpak te hard en te star vond?

Het zoeklicht richt zich tevens op van Ark, die Staatssecretaris van Sociale zaken was onder Asscher, op Koolmees, de huidige Minister van Sociale Zaken, op Wiebes, op Snel, op Vijlbrief en , Van Huffelen. En kan voormalig Minister van Financiƫn Dijsselbloem wel voorzitter blijven van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) ? Ook hij was hoofdverantwoordelijke voor een Belastingdienst die een groot ongeluk aanrichtte.
Daarnaast kan het optreden van de Fiscus niet losgezien worden van de cultuur op Financiƫn en op Sociale Zaken die onder de Ministers van het afgelopen decennium telkens verder is scheefgegroeid en bedorven geraakt.

De schending van de rechtsstaat is dermate groot geweest dat het vertrek uit politiek en bestuur van vele politieke kopstukken noodzakelijk is. Als waarschuwend voorbeeld voor hun opvolgers.
Het boven water krijgen van het schandaal rond de toeslagen is het werk van 2 Tweede Kamerleden: Omtzigt en Leijten. Met name de woordvoerders (ook gewezen woordvoerders) Financiƫn en Sociale Zaken in de Tweede Kamer moeten zich afvragen of zij wel gefunctioneerd hebben en kandidaat kunnen staan bij de komende verkiezingen. Waren zij volksvertegenwoordigers of verlengstuk van de Regering?

Op de Ministeries van Financiƫn, Sociale Zaken en Algemene Zaken is een verandering van mentaliteit en cultuur dringend vereist. En bij de Belastingdienst/Dienst Toeslagen bij uitstek.
Tevens moet in kaart worden gebracht welke topambtenaren verantwoordelijk zijn geweest voor de excessen van de afgelopen 10, 12 jaar. Ook deze mensen kunnen niet door op andere Departementen en bij de Belastingdienst, Dienst Toeslagen.
De burger / kiezer is geen vijand. Die vijandschap is wel het uitgangspunt van veel politici en ambtenaren geweest in de afgelopen jaren. Jammer, dat de burger zich niet gedraagt als een algoritme en evenmin als een unit op de lopende band in een productiehal. Leer opnieuw met burgers om te gaan.
De bittere verwijten van politici en ambtenaren van de afgelopen jaren dat kiezers hun oor laten hangen naar populisten komen vooral voort uit het feit dat de bestuurspartijen de burger niet zien als mens, laat staan dat zij nog oog hebben voor de menselijke maat.


Vervolgens is er de Rechterlijke Macht.
Rechters hebben zich ernstig partijdig getoond ten gunste van de Belastingdienst, de Ministeries van Financiƫn , Sociale Zaken en het Kabinet. Terwijl ook al jaren volstrekt helder is dat ambtenaren van de Belastingdienst informatie en bewijsstukken ten overstaan van de Rechter achterhouden en valse verklaringen afleggen. Mede in opdracht van de leiding van de Dienst en Financien.
Rechters moeten hun arresten natrekken. Om hun geloofwaardigheid te herwinnen zullen ze zich publiekelijk endiepgaand moeten verantwoorden. Niet alleen middels een rapport, maar ook met de baret deemoedig in de hand richting gedupeerden en de burger in het algemeen. Hoe hebben Rechters zich zo partijdig kunnen tonen? Arresten en jurisprudentie van de hoogste Rechters zullen moeten worden herroepen en vernietigd.
Rechtsherstel dient dringend te worden geboden. Initiatief daartoe is ook voor Leden van de Rechterlijke Macht een morele en in een aantal gevallen persoonlijke verplichting. En kan iedereen wel door? Heeft men het wel in zich onpartijdig te kunnen zijn? Hoe staat het met de mentaliteit en cultuur binnen de Rechterlijke Macht en tussen Ministerie van Justitie en de Rechters?

Het OM bracht op 7 januari , toen de media zinderden van emoties over de bestorming van het Capitool, snel een verklaring uit, dat ambtenaren van de Belastingdienst niet vervolgd kunnen worden.
De timing geeft de onwil aan. Men hoopte op weinig aandacht voor de verklaring. Dat zou helpen gedupeerden te isoleren.
De juridische gronden die het OM aanvoert zijn cirkelredeneringen en houden geen stand.
Ook met de mentaliteit en cultuur op het OM zit het fout.
Opnieuw de doofpot. Opnieuw het willen behagen van de politieke en ambtelijke top op de Ministeries. Ook Grapperhaus mag zich verklaren dat het OM meteen in de hardvochtige fouten van alle overheidslichamen vervalt.
Wie gelooft in een onafhankelijk en onpartijdig OM?"

"Ook Wilders moet zich verklaren: was hij ten tijde van Rutte I als gedoogpartner voor een keiharde aanpak, of is hij uit de coalitie gestapt, omdat hij de bezuinigingen en aanpak te hard en te star vond?"


Maxime Verhagen probeerde Geert Wilders toen in een positie te manoeuvreren dat Wilders zijn verkiezings beloftes moest breken . Maar dat wou Wilders natuurlijk niet .
Daarom trok Wilders de stekker eruit . Hij dacht belooft is belooft .
Kijk op zo iemand kan je bouwen .
Maar smerig politiek spelletje was dat van Verhagen .

Tungsten    
6 dagen geleden door Tungsten
2

@jantje van leiden schreef: "Omdat je nooit als gedoogpartner afhaakt omdat de wet waar je voor gestemd hebt uitgevoerd wordt."

Wel als je zoveel negatieve signalen uit de samenleving krijgen. Dat heet voortschrijdend inzicht. šŸ˜€

samcash    
5 dagen geleden door samcash
1

@jantje van leiden schreef: "Ook Wilders moet zich verklaren,was hij ten tijde van het kabinet Rutte I als gedoogpartner voor een keiharde aanpak of is hij uit de coalitie gestapt omdat hij de bezuinigingen te hard en te star vond? Waarom of ? het kan toch allebei.Een ding is zeker Wilders is niet uit het Kabinet gestapt omdat hij de aanpak van fraude te hard vond."

En ja hoor de anti_Wilders kliek probeert hem er ook nog even bij te trekken om hem pootje te lichten. Wat een bullshit en dat vanwege het feit dat hij voor een harde aanpak van FRAUDE is.
NOu ik ben ook voor eenharde aanpak van Fraude, van figuren die hier hun hand opbouden maar in Turkije of Marokko voldoende assets hebben. Maar het gaat hier niet over Fraudeurs. het gaat hier over ambtsmisbruik. over mensen onterecht van Fraude beschuldigen en ze dan kapot maken. het gaat hier over het hebben van kennis van deze misstanden en er vervolgens niets tegen doen. En dat heeft niets te maken met een terechte harde aanpak van Fraudeurs.

PFL    
5 dagen geleden door PFL
0

Mooi zo die man is ook niet te vertrouwen en deed ook rare dingen toen hij Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid was en geloof mij maar hij is gewoon onder druk gezet door de PVDA.

qubix    
5 dagen geleden door qubix
1

Nou de rest nog van de fraudeurs en bedriegers

magikeven    
6 dagen geleden door magikeven
1

Te laat Lodewijk. Geen eer meer mee te behalen als je het alleen maar doet omdat je geen andere uitweg meer ziet. Typisch BĆŗhne politiek, en aangezien de top van de partij er tegen was zegt me genoeg over het bestaansrecht van de PvdA.

niet-alles-geloven    
5 dagen geleden door niet-alles-geloven
1

De huichelaar blijft de vermoorde onschuld spelen.

Ben benieuwd welke banen hem al zijn aangeboden.

MARCUSAURELIUS    
6 dagen geleden door MARCUSAURELIUS
1

@MARCUSAURELIUS schreef: "De huichelaar blijft de vermoorde onschuld spelen.

Ben benieuwd welke banen hem al zijn aangeboden."

Zal ook wel een burgermeester worden van een of ander stadje met salaris van 20000 Euro per maand ...

Tungsten    
6 dagen geleden door Tungsten
5

Wat is moedig en wat is reƫel, nadat je toegaf fout te hebben gehandeld.
Nu geen krokodillentranen laten.
Je moet goed nadenken wie je vertegenwoordig, dan had je die fout nooit gemaakt.
De P.vd.A word niet vertegenwoordigd door lieden die in hun aderen een arbeiders mentaliteit te bezitten.

Ciater    
6 dagen geleden door Ciater
0

@Ciater schreef: "Wat is moedig en wat is reƫel, nadat je toegaf fout te hebben gehandeld.
Nu geen krokodillentranen laten.
Je moet goed nadenken wie je vertegenwoordig, dan had je die fout nooit gemaakt.
De P.vd.A word niet vertegenwoordigd door lieden die in hun aderen een arbeiders mentaliteit te bezitten."
Lees goed:

Hij geeft niets toe, maar beweert er in te zijn geluisd.

MARCUSAURELIUS    
6 dagen geleden door MARCUSAURELIUS
2

@MARCUSAURELIUS schreef: "


Lees goed:

Hij geeft niets toe, maar beweert er in te zijn geluisd."

Wanneer heeft Asscher dat gezegd en in welke krant of tv programma ?

jantje van leiden    
5 dagen geleden door jantje van leiden
2

Sportief.
Hij heeft het eindelijk begrepen.
Nu de rest nog...

Dieke    
6 dagen geleden door Dieke
2

@Dieke schreef: "Sportief.
Hij heeft het eindelijk begrepen.
Nu de rest nog... "

Helemaal niet sportief.
Hij was helemaal niet van plan om te vertrekken.
Maar onder grote druk ( waarschijnlijk ook uit eigen partij , anders zou de schade niet meer te overzien zijn ) heeft hij toch zijn koffer moeten pakken.
Nu nog de rest van dat gajes maar dat zal wel niet, er is al een slachtoffer en dat is voor de meeste voldoende.

pica pao    
6 dagen geleden door pica pao
3

Jammer maar onvermijdelijk.

Hendrianus    
5 dagen geleden door Hendrianus
14

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Laatste reacties
Wendel
Aardgasvrije wijken zijn faliekante mislukking

Ze zijn hartstikke succesvol als je kijk...

1 minuut geleden door Wendel

greenmango
Duizenden vlaggen en lichtstralen de lucht in, waar kennen we dat van.

Wat zullen ze met die enorme Amerikaanse...

2 minuten geleden door greenmango

greenmango
Duizenden vlaggen en lichtstralen de lucht in, waar kennen we dat van.

Valt tegen dan. Ik had eigenlijk verwach...

4 minuten geleden door greenmango

smurf
YouTube-account van Lange Frans weer verwijderd

Nou ja... hij heeft nu toch zijn eigen w...

10 minuten geleden door smurf

smurf
Duizenden vlaggen en lichtstralen de lucht in, waar kennen we dat van.

Mja... ik ga me er niet mee bemoeien en ...

20 minuten geleden door smurf

Wendel
Bij invoering avondklok willen burgemeesters zo min mogelijk uitzonderingen

Degene die gillend over de grond rolt en...

21 minuten geleden door Wendel

smurf
'Stop reclame voor vreemdgaan' (video)

Ook stom om reclame te maken voor vreemd...

22 minuten geleden door smurf

Wendel
Bij invoering avondklok willen burgemeesters zo min mogelijk uitzonderingen

Dus de Vereniging van Burgemeesters, of ...

22 minuten geleden door Wendel

smurf
Trump neemt afscheid van Witte Huis: 'Trots dat ik geen oorlog ben begonnen'

Mja... klopt. Hij heeft geen oorlog gest...

23 minuten geleden door smurf


ADVERTENTIE