AFP
Volledig scherm
© AFP

Trump roept aanhangers op tot vreedzame betogingen

Het Witte Huis heeft een mededeling verspreid waarin president Trump zijn aanhangers oproept om bij eventuele betogingen niet over te gaan tot geweld. De reactie volgt op berichten van de FBI, die waarschuwt voor nieuwe protesten tegen de inauguratie van Biden. Ook Facebook maakt melding van een toename van gewelddadige retoriek op het platform, sinds de bestorming van het Capitool in Washington, DC vorige week. 

3 reacties

  • St V riel

    3 jaar geleden
    oproepen tot vreedzaam protest, dat moeten wij geloven, hij weet goed genoeg dat het allemaal crapuul is die zich nergens aan houden, net als hier in brussel, maar zo kan hij zich weer wat uit de wind zetten en goed over komen.
  • Liesbeth Cuppens

    3 jaar geleden
    Verandert niets aan feit dat Trump zijn aanhangers oproept tot betogingen. Gesteld dat de president die zijn verlies erkende, zou zich neer bij de uitslag neerleggen en niet (langer) oproepen tot verzet. Biden heeft de verkiezingen gewonnen en het wordt tijd Trump beseft dat verliezen bij het leven hoort.
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Geen verklaring voor de camera's of persconferentie. Een documentje zonder onderschrift, stempel of initialen. Zegt niet zo veel hoor ... kan door eender wie opgemaakt zijn.