Jaap van Delden en Jaap van Dissel van het RIVM tijdens een technische briefing over de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap van Delden en Jaap van Dissel van het RIVM tijdens een technische briefing over de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de Tweede Kamer. © ANP

Britse variant zet alles op zijn kop: alarmstemming heerst in Den Haag

De oversteek van de Britse variant tilt de coronacrisis in Nederland naar een geheel nieuw niveau. Extra maatregelen lijken onvermijdelijk, experts stellen dat de situatie alarmerend is. ,,We moeten echt terug naar de manier waarop we ons tijdens de eerste golf gedroegen.”

  1. Richard K. was vaker ‘overprikkeld’ door herseninfarct en tia: ‘Dit kan een escape voor hem zijn’
    podcast weiteveen

    Richard K. was vaker ‘overprik­keld’ door hersenin­farct en tia: ‘Dit kan een escape voor hem zijn’

    Sportschutter en jager Richard K. was vaker ‘overprikkeld’ omdat hij eerder een herseninfarct en meerdere tia’s heeft gehad. Daardoor greep hij op de dag van de Weiteveense moorden mogelijk sneller naar zijn vuurwapen, stelt zijn advocaat Justus Reisinger. Over die verklaring is veel verbazing bij de nabestaanden, zegt Sébas Diekstra, de advocaat van de familie van Ineke, in een nieuwe aflevering van de AD-podcast Weiteveen. ,,Voor hen is dit een duidelijk teken dat K. nu alles op alles probeert te zetten om onder levenslang uit te komen.”