Binnenland

Belgisch onderzoek: in Brussel heeft 80% buitenlandse achtergrond – een derde Belgen buitenlands

13-01-2021 11:20

Asielzoekers voor de kust van Griekenland. (Screenshot YouTube)

Niet alleen Nederland wordt steeds buitenlandser en asielzoekeriger, dat geldt eveneens voor België. Ook onze zuiderburen zijn gezegend met mensen die eigenlijk een betere superduper inclusieve diversiteitscultuur hebben én bovendien veel verrijken en bijdragen. Voor het eerst is daar ‘officieel’ onderzoek naar gedaan.

Via de Belgische staatsomroep:

Ongeveer een derde van iedereen die in België woont, is van buitenlandse herkomst of heeft de buitenlandse nationaliteit. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het statistische agentschap van de federale overheid, die voor het eerst de herkomst van de Belgische bevolking in kaart bracht. De voorbije tien jaar steeg dat cijfer aanzienlijk, en het is de verwachting dat het blijft stijgen.

Uit Het Nieuwsblad:

Dat de bevolking van België diverser wordt, is voor het eerst officieel in cijfers gegoten. 32,1 procent van de inwoners heeft een buitenlandse achtergrond, tegenover 25,7 procent tien jaar geleden. In Brussel-stad heeft meer dan 80 procent een buitenlandse achtergrond, in de meest homogene gemeente nog geen 4.

Wat een ontzettend mooie ontwikkeling! Gelukkig blijft Nederland niet achter en zal in 2050 de helft van de Nederlanders een migratieachtergrond hebben.