Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vuurwapenverslaafde Republikein woedend over extra beveiliging Capitool

  •  
13-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
boebert
Congreslid Lauren Boebert uit Colorado, die bekend staat om haar ongezonde voorliefde voor vuurwapens, heeft stennis geschopt over de aangescherpte beveiliging in het Capitool. Boebert weigerde haar tas te laten doorzoeken nadat de metaaldetector afging. Afgelopen weekend sprak zij in een video het voornemen uit om een wapen te dragen in het Huis van Afgevaardigden. Boebert is eigenaar van Shooters Grill, een restaurant waar het personeel wordt aangemoedigd om vuurwapens te dragen.
De extra metaaldetectors zijn geïnstalleerd bij de deuren van het Huis na de bestorming van het Capitool door gewelddadige neonazi’s, complotdenkers en andere Trump-aanhangers. Iedereen die de zaal binnen wil, moet door de controle.
Ook diverse andere Republikeinse leden van het Huis van Afgevaardigden zijn woedend over de nieuwe maatregelen. Sommige Congresleden omzeilden de beveiligingspoortjes. Volgens afgevaardigde Steve Stivers is de beveiliging ‘ ongrondwettelijk ’. Zijn collega Debbie Lesko klaagt dat Congresleden nu worden behandeld als criminelen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.