Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sigrid Kaag

13-01-2021 09:31

Beste mevrouw Kaag,

Goed opletten!

Want ik ga u een compliment geven.

Ja, echt!

Ik schrok er zelf ook van.

Ik las namelijk in NRC Handelsblad dat u vrijdag, toen het in het kabinet volgens VVD-lijsttrekker Mark Rutte níet ging over de politieke consequenties van het Toeslagaffaire-rapport ‘Ongekend Onrecht’, in het kabinet de knuppel in het hoenderhok heeft gegooid.

Toen het volgens VVD-lijsttrekker Mark Rutte níet over de politieke consequenties ging (de man is niet in zijn duizendste leugen gestikt), ging het over de politieke consequenties.

Gezondheid

 

Volgens NRC stak u een stokje voor het vuige VVD-plannetje om “in het belang van een land dat door een pandemie is getroffen” even de koppen te tellen in de Tweede Kamer, het debat in de Tweede Kamer even te doorstaan (“Sorry, sorry, sorry”, “Lessen voor de toekomst” en “Nie wieder”), een glas en een plas te doen en vol gas koers te zetten naar Rutte 4.

D66 is tot nu toe de enige partij die een keer politieke consequenties trok uit het misdadige gedrag van de overheid jegens tienduizenden ouders (veelal van kleur): door het vertrek van staatssecretaris Menno Snel op 18 december 2019.

D66 is ook de enige (coalitie)partij die een einde wil maken aan de huidige politieke cultuur. De cultuur waar het DNA van VVD-lijsttrekker Mark Rutte in zit, de handtekening van VVD-lijsttrekker Mark Rutte op staat en het bloed van aan VVD-lijsttrekker Mark Ruttes handen kleeft.

U stelde in dat kabinetsberaad waarin volgens VVD-lijsttrekker Mark Rutte níet over de politieke consequenties is gesproken dus dat u niets voelde voor dat VVD-plannetje en dat het nu de beurt is aan individuele ministers om net als uw partijgenoot Snel eerder deed op te stappen.

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

En toen is, aldus een goed ingevoerde bron (lees: een D66’er), “alles gaan schuiven” en ziet het er steeds sterker naar uit dat dat hele kútkabinet van Mark Rutte op heel korte termijn al demissionair is.

En dat heeft ú dus bewerkstelligd.

En daarvoor wil ik u complimenteren.

Eigenlijk zelfs bedanken.

Of heeft u deze strategie niet zelf bedacht?

Zat de man die u afgelopen jaar met 96 procent van de stemmen de lijsttrekkersverkiezingen bij D66 liet winnen, die Frans, er weer achter?

Of zoals ze bij ‘De Slimste Mens’ altijd zeggen: wat weet ú inmiddels van de #MeToo-affaire bij D66?

Groet,

JanD

PS. Een meer dan verdiend cadeau!

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren, dan kan dat via Backme.

(Advertenties)