Michel van Zitteren uit Nispen op de plek langs de Molenbeek waar hij zaterdag een 8-jarig meisje uit het drijfzand redde.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel van Zitteren uit Nispen op de plek langs de Molenbeek waar hij zaterdag een 8-jarig meisje uit het drijfzand redde. © Henk den Ridder

Michel hoorde 8-jarig meisje in drijfzand gillen: ‘Ik wil nog niet dood!’

Het leek zaterdag een normale wandeling te worden. Nog even een frisse neus halen voor de visite komt. Michel van Zitteren (54) uit Nispen had op dat moment niet kunnen denken dat hij die middag een 8-jarig meisje uit drijfzand zou redden.

  1. Kersverse ouders moeten soms fulltime blijven werken: ‘Als je niet werkt, komt er ook niks binnen’
    PREMIUM
    ouderschapsverlof
    95

    Kersverse ouders moeten soms fulltime blijven werken: ‘Als je niet werkt, komt er ook niks binnen’

    De één gaat er twee maanden betaald tussenuit, de ander moet een paar dagen na de geboorte weer aan het werk. Ouderschapsverlof in Nederland is ongelijk verdeeld tussen verschillende beroepsgroepen. Ambtenaren krijgen hun volledige loon uitbetaald, terwijl veel anderen het met 70 procent moeten doen. Kapper Nigel zou daar allang blij mee zijn: de kersverse vader krijgt helemaal niets.
  2. Arnhem wil schulden van gezinnen in armste wijk van Nederland kwijtschelden: ‘Geldzorgen houden alles tegen’

    Arnhem wil schulden van gezinnen in armste wijk van Nederland kwijtschel­den: ‘Geldzorgen houden alles tegen’

    Geen deurwaarder meer en geen stapels rekeningen. Arnhem wil de schulden kwijtschelden van veertig tot zestig gezinnen in Immerloo II, de armste wijk van Nederland. Als experiment. Nooit eerder koos een gemeente hiervoor. ,,,We kunnen kinderen wel een Gelrepas geven om te sporten, maar we kunnen pas echt het verschil maken door de geldzorgen van hun ouders weg te nemen”, zegt wethouder Mark Lauriks.
    Arnhem