Podcast

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Haagse Zaken: Geert Wilders

Tom-Jan Meeus en Enzo van Steenbergen over de politieke loopbaan en denkbeelden van PVV-leider Geert Wilders.

Politici in de krant. Politici op televisie. Op de radio. Op billboards. Op sociale media. Politici buitelen over elkaar heen om hun standpunten te verdedigen en aan te prijzen en de standpunten van andere partijen juist neer te sabelen. Het is campagnetijd.

Haagse Zaken is de nieuwe politieke podcastserie van NRC, waarin we je laten kennismaken met zes van de meest spraakmakende lijsttrekkers van het Binnenhof. Wat is hun visie op Nederland? Hoe geven ze leiding aan hun partij? Zijn ze benaderbaar voor journalisten? En hoe gaan ze met kiezers om als ze op campagne zijn op de markt?

Luister ook naar de eerste aflevering van Haagse Zaken, over 50Plus-lijsttrekker Henk Krol.

In de tweede aflevering van Haagse Zaken praten politiek columnist Tom-Jan Meeus en verslaggever Enzo van Steenbergen over PVV-leider Geert Wilders, die momenteel de peilingen aanvoert en om wie zoveel te doen is deze campagne. Tom-Jan schreef in het verleden als politiek redacteur over Wilders en de PVV, Enzo volgt de partij sinds een paar maanden. De presentatie van Haagse Zaken is in handen van onze columniste Lamyae Aharouay.

Luister via deze player naar de tweede aflevering over Wilders: