Een doosje ampullen met het coronavaccin van Moderna.
Volledig scherm
Een doosje ampullen met het coronavaccin van Moderna. © ANP

“Moderna-vaccin biedt minimaal een jaar bescherming tegen corona”: derde dosis zou bescherming kunnen verlengen

De Amerikaanse fabrikant is van mening dat zijn vaccin mensen minstens een jaar moet beschermen tegen Covid-19, zo vertelde een topfunctionaris maandag aan investeerders. “Onze verwachting is dat de vaccinatie minstens een jaar meegaat”, verklaarde Tal Zaks, chief medical officer van Moderna, tijdens de jaarlijkse conferentie van JP Morgan.

19 reacties

  • ludo sprangers

    3 jaar geleden
    Janssens farmacie sprak van 1 vaccin? Nu heeft men het al over drie! Wat gebruiken de Chinezen?
  • johan thyssen

    3 jaar geleden
    Ik neem het vaccin zoiezo als burgerplicht. Iedereen zaagt en klaagt steen en been over de lockdown. Als er een oplossing werk dan ook mee of stop met zagen, want als iedereen zou reageren van ik neem het niet blijven jullie allemaal nog jaren en jaren in jullie kot.
  • Ricky Caramel

    3 jaar geleden
    @Philippe De Naeyer: Neen, ik heb ook al de hele tijd dat Big Pharma zijn "verliezen" van de Mexicaanse griep wil recupereren.
  • Eddy Maes

    3 jaar geleden
    @dominique rau: het griepvaccin moet je ook elk jaar herhalen. Misschien kan het covid-19 vaccin en het griepvaccin in één spuit gecombineerd worden.
  • John Rogers

    3 jaar geleden
    Doe zelf eens een grondige studie over hoe de verschillende vaccins precies werken en je zal noch Moderna, Pfizer of Astra Zeneca kiezen..