Petitie : Nederland wil een referendum om de EU te verlaten (nexitreferendum.petities.nl)


Sinds de komst van de Euro en de Europese Unie waarbij onze nationale soevereiniteit is weg gegeven en onze grenzen zijn verdwenen is alles er alleen maar slechter op geworden. We zijn niet langer bezig met opbouwen maar met AFBREKEN en UITDELEN. Daarom willen wij een REFERENDUM OM DE EU TE VERLATEN. ...

door whoops in Politiek  ·  147 Reacties

  • 76
  • 1637x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@75 "de meerderheid staat nog steeds achter de EU, hoor."

Persoonlijk geloof ik dat niet, maar weten is een ander verhaal.
Alleen daarom al zou ik een referendum hierover willen.
Gewoon om duidelijkheid te krijgen.

14
101 Mappie

Wat een gezeur over een referendum. Mensen die perse uit de EU willen kunnen toch wanneer ze maar willen de koffers pakken? Doei!

24
102 Chuck S.

@10 . Waar baseert u dat op? U verkondigt klinklare onzin.

Uit onderstaand onderzoek van EenVandaag blijkt dat 48% voor een NEXIT is tegen 45% tegen een NEXIT.

http://politiek.tpo.nl/2016/06/20/meerderheid-nederlanders-wil-referendum-eu-lidmaatschap-nederland/

9
103 VVDwegermee

de nederlandse grondwet kent geen bindend referendum. dat is meer iets voor een democratie

5
104 semperpenis

@102 Oh, ben jij er zo eentje. Veel mensen, ook mensen die tegen de EU zijn, betalen een grote schep belastingen en premies. Als je ziet dat je land naar de klote gaat ter glorie van een overkoepelende dictatuur die er merkwaardige 'idealen' op nahoudt, dan mag je daar wat van vinden. En je mag er volgens de regels van een democratie ook over stemmen. Mensen die tegen de EU zijn willen niet hun land verlaten, maar dat land beschermen tegen grijpgrage handen in Brussel. Als jij vindt dat iedereen die tegen de EU is maar moet oprotten, dan ben je een anti-democratische hork.

6
105 Akiron

democratie, democratie ... raar woord eigenlijk

3
106 semperpenis

Een petitie schrijven met allemaal leuke CAPSLOCK door de tekst heen. Dat is dan het niveau van de meeste die een NEXIT willen. Als je @66 ziet is lezen ook niet de sterkste kant van de TS. Daarnaast is Whoops levenswerk het zoeken van negatief nieuws over de EU en moslims. Van wie zou hij dat toch hebben overgenomen?
Niet voor niets zijn de mensen die hier dag in dag uit om een NEXIT schreeuwen ook de personen die amper vestand van zaken hebben. Als ze een teen stoten is het nog wel de schuld van de EU of moslims. Misschien is het tijd voor deze personen om zich iets meer volwassen gaan gedragen. We zijn economisch en politiek afhankelijk van elkaar in Europa daar heb je regels en een bestuurslaag voor nodig, zodat we niet weer tegen elkaars belangen in gaan werken.

12
107 VaY

Ik sta volledig achter dit initiatief, maar ik zie toch echt staan:
Einddatum: 26-05-2016
Antwoord verwacht: 01-06-2016
Maar:
Status: Ondertekenbaar
Weet iemand hoe dat zit?

3
108 Reactie

De EU zal steeds meer macht willen en ook krijgen. Dat is een niet te stoppen proces. Iedere organisatie probeert dat in wezen te doen. De enige soort van organisaties die nog macht van de EU af kunnen knabbelen zijn de multi-nationals en banken. En dan met name de grote financiële instellingen. Zij leggen de koers en doelen van de EU vast. Alles wat in de USA gebeurt, gebeurt tien jaar, of zo, hier. Alles moet vol gepompt worden met schulden. Organische gemeenschappen worden de prooi van multi-nationals, die zelf weer de prooi worden van de financiële instellingen.
.
Wil je dat ja of nee? Als je voor de EU bent, dan geef je aan dat te willen.
.
Het is een illusie om te denken dat er zoiets als minder EU bestaat. Dat kan echt niet. De enige die minder EU kunnen realiseren zijn de heel erg grote financiële instellingen. En je hoeft je geen zorgen te maken dat zij de macht van de EU zullen beperken. Stap voor stap zullen ze proberen de EU te ontmantelen. Om uiteindelijk de totale macht naar zich toe te trekken.

8
109 lieveschat

Ideologisch zeggen de politici dat alleen de vrije markt ons kan redden. Politici zeggen ook geen antwoorden te hebben. Daarom dat er de afgelopen decennia zo'n sterke nadruk lag op de vrije markt.
.
De zeer grote financiële instellingen bepalen in de USA ook het buitenland beleid. Hun resultaten zijn het ontstaan van de EU en de val van de USSR. Het zou raar zijn om te zeggen dat de burger ook maar enige inspraak heeft op het beleid.

5
110 lieveschat

@63 Dat die tegenstander Amerikaans-Joods sponsorgeld aanneemt in ondemocratische achterbakse achterkamertjes is uiteraard geen enkel probleem...

1
111 Hoofd bijzaken

Ik wil uit de EU, Nederland heeft recht op zijn eigen dictator!

3
112 ben22

Nou mooi van niet. Ruim 100 bedrijven gevestigd in Engeland hebben aangegeven Engeland na de Brexit te willen verlaten en zich mogelijk in Nederland te willen vestigen, goed voor misschien wel 10.000 banen Dus wij willen helemaal niet uit de EU

5
113 Piet Pijlenboog

@112 Wat wilt u , een geblondeerde of één met een klein snorretje ?

1
114 Piet Pijlenboog

Pinokkio weet wel raad met referendums en de democratie.

6
115 Dissident

@108 Misschien dat dit soort petitiesites niet ingesteld zijn op een al te kritische toeloop?

2
116 W. Anstalt

Nou... het is jammer dat de moslims discussie door de EU discussie heen loopt. Maar er zijn genoeg mensen met veel gezag in de maatschappij die het helemaal niet eens zijn met de beleidslijnen van de EU.
.
De bevolking kritiek op de manager cultuur. Maar eh, die manager cultuur en sturen op spreadsheets is onderdeel van de EU beleidslijn. Wat heb je daar dan nog aan te willen.
.
De zorg kan nu misschien wel gedeprivatiseerd worden, maar straks wordt de zorg alsnog geprivatiseerd. Men heeft de tijd om het zo maar te zeggen.

6
117 lieveschat

Zo werkt een referendum niet.. Maar goed ook, anders geef je die have-nots te veel ruimte.

3
118 God is dood

De eu een dictatuur hahaha..de onzin en de quatsch..Waar halen de mensjes het toch vandaan.

5
119 God is dood

In 2005 hadden we ook een referendum... De uitslag was duidelijk... De uitslag werd genegeerd door de corrupte elite, de meelopers van het vierde rijk! Het vierde rijk zal spoedig geschiedenis zijn, zoals het derde rijk!

5
120 vandaagffniet

Misschien dat nu Trump de baas is in de USA we ook steun voor een referendum vanuit de USA kunnen verwachten. Misschien doet het Pentagon wel een waarschuwing uitgaan tijdens het referendum dat er EU-spionnen actief zijn in Nederland. Dat zou mooi zijn.

6
121 lieveschat

Een referendum is een goed begin van een heroriëntatie van de (ook financiële) knellende banden met de EU. Een nieuwe begin van samenwerking met de ons omringende landen lijkt meer als nodig.

5
122 Wil je niet weten

Wel bindend, en een harde NEXIT.
Geen gezeur achteraf.

7
123 Positivo

@123
Gaat beide niet gebeuren.
En het gezeur vindt voornamelijk nu plaats.

5
124 Aufklärung

@122 En waarom zouden die omringende landen dat willen?

2
125 oeioeioei

Bespaar ons de stomme streek, die Engelsen hebben uitgehaald. We moeten juist iets anders gaan doen en dat is een pan-Europese hervormings en democratiseringsbeweging opzetten en kijken wat er mogelijk is aan een duaal geldstelsel. - Overigens ben ik zelf een regionalist en geen staats-nationalist. Het neoliberalisme is het probleem waar alle Europese burgers mee kampen en alleen samen kunnen we er wat aan doen.

3
126 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@126 Voordat je iets nieuws kunt bouwen, moet eerst het oude gesloopt worden.
De huidige fundamenten zijn onbruikbaar.

7
127 knuter

Je zult zien dat de meeste Nederlanders verstandig zijn en tegen een Nexit zullen stemmen. Laten al die rechtsgekkies die voor een Nexit zijn zich geen illusies maken.

4
128 Conclusius

@128 : Let op : "VVD streeft PVV voorbij in peiling "

https://www.nieuwskoerier.nl/news/79231-vvd-streeft-pvv-voorbij-in-peiling

6
129 Wheely

@126 De Engelsen hebben de bovenste verdieping al van het gebouw afgesloopt. En als je echt een realist bent dan is dat de richting die je op zou moeten willen. De EU is het toppunt van centralisering. De staat is pas de tweede verdieping.

4
130 Phiteceen

* Verwijderd door de redactie *

131 Captain Hero

Het klopt dat het grifweg sinds de invoering van de EU en Euro steeds slechter us gegaan. Maar....

1) We hebben in die periode ook geen strenge winter meer gehad.
2) Feyenoord is geen kampioen meer geworden.
3) De noord -zuid in Amsterdam is aangelegd.
4) Er zijn vele dopingschandalen in het wielrennen geweest.

Wat heeft dit er mee te maken? Inderdaad al deze dingen hebben niets met de economische neergang te maken.

We hebben een bankencrisis gehad en China heeft zich als een economische wereldmacht ontwikkeld. Deze beide elementen hebben ons veel welvaart gekost. De EU heeft de gevolgen juist wat kunnen voorkomen!

4
132 Realisme graag!

* Verwijderd door de redactie *

133 Captain Hero

* Verwijderd door de redactie *

134 Captain Hero

@133 Een interventiemacht?
U bedoelt te zeggen dat de EU-legers Nederland grondgebied zullen binnenvallen en bezetten?
Zoals de legers van Hitler dat ook deden in 1940? Zo zal de EU zich ook gedragen?

Beter argument voor een Nexit kunt u niet geven. Nie wieder.

3
135 knuter

@133
Nu overschat je de positie van die kleine delta aan de Noordzee toch echt schromelijk!

3
136 Realisme graag!

@132 Het is gemakkelijker om de EU de schuld te geven van die zaken dan je te verdiepen in hoe de wereld aan het veranderen is. Dat bepaalde zaken geen verband hebben met elkaar als het om de EU gaat willen ze ook niet zien. Het is een raar dat er mensen zijn die denken dat als de EU uit elkaar valt dat we het beter gaan krijgen. De politieke en economische instabiliteit die volgt lijkt me eerder de economische neergang te zullen versnellen.

Achjah mensen die hier elke dag weer aan het stampvoeten zijn over "NEXIT" "NEXIT" zal ik niet vragen om advies over iets.

1
137 VaY

@137 Die economische neergang komt er sowieso aangezien de schuldeneconomie op z'n eindje loopt. Fiatgeld zal terugkeren naar haar intrinsieke waarde, nul. Olie en gas zijn over hun piek heen.
De enige manier waarop de top haar positie kan behouden is door zichzelf alle resources toe te eigenen en de mensheid uit te dunnen en te knechten met voedsel, water, en digitale bewaking.
De EU is een middel om tot dat doel te komen. Daarom moet de EU verdwijnen.

2
138 knuter

@138 Wat hebben ze aan die resources als heel het systeem valt? Juist, helemaal niets.

0
139 VaY

@137 praat van een ultieme conformist, je zegt het zelf...de wereld is aan het veranderen..de economische en politieke instabiliteit is pure noodzaak om een werkelijke verandering te weeg te brengen.
De EU volgt het stoffige pad van economische groei en stabiliteit ten dienste van die groei...de wereld gaat die verheerlijking van economie niet trekken..deze leidt namelijk tot een groteske consumtie die de planeet niet trekt en steeds groter wordende verschillen tussen rijk en arm....het is tijd voor een nieuwe stap...het economisch liberale model heeft zn beste tijd gehad en de EU is in de kern kansloos omdat de onderliggende overtuigingen niet deugen...alle mooie morele, paternalistische praat ten spijt...oude politiek, oude economie, gebrek aan visie, dictatuur van de uniformiteit....de wereld veranderd...en de EU bedenkt alleen maar maniertjes om zichzelf kost wat het kost in stand te houden....dat zegt genoeg...

4
140 MarkUg

@140
Jouw oplossing, de revolutie heeft nog nooit gewerkt. Als de EU in staat is tot een constante evolutie kan het de huidige wereldorde nog heel lang in stand houden. Die stabiliteit is goed voor de burgers.

2
141 Realisme graag!

Je zegt het! ALS de EU in staat zou zijn tot evolutie...met andere woorden, zich zou aanpassen aan de veranderende omstandigheden...en dat is precies wat de EU niet doet en niet schijnt te willen.
En zoals dat gaat in de evolutie...als men zich niet weet aan te passen...sterft men uit...kwestie van tijd...vraag is alleen hoe snel.
Daarnaast blijken meer en meer burgers de instabiliteit te verkiezen boven de stabiliteit van een ongewenst instituut...dus blijkbaar is die "stabiliteit" niet zo goed voor burgers.

3
142 MarkUg
143 silversurfer

@123

Dat mag jij altijd willen, ware het niet dat wij GEEN correctief referendum hebben, punt!

0
144 silversurfer

@132

Oei oei, sla ze nu niet om de oren met feiten, daar houden ze niet van, dat weet je toch. Hè, hoe vaak moet we het nog uitleggen aan je question

0
145 silversurfer

"Daarnaast blijken meer en meer burgers de instabiliteit te verkiezen boven de stabiliteit van een ongewenst instituut...dus blijkbaar is die "stabiliteit" niet zo goed voor burgers."

Dat komt door een stel populisten die de EU de schuld geven van de economische problemen dus zijn mensen er negatief over.

1
146 VaY

@146 oh...want dus die mensen hebben het eigenlijk niet begrepen en zijn blijkbaar niet in staat een mening te hebben die echt serieus genomen hoeft te worden want dat hebben de populistjes in hun hoofden gestopt?
Gelukkig dat jij dan het superieure inzicht hebt dat al die mensen het eigenlijk compleet mis hebben.
Dat is dus elitair gezwets...

1
147 MarkUg

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
Nederlander had 613 dagen op rij corona en ontwikkelde in die tijd zijn eigen, sterk gemuteerde coronavariant

Dat is best veel 50 mutaties van het coronavirus in een mens.Dan weten de onderzoekers nu ook al wat de toekomstige mutanten kunnen zijn als e...

zojuist geplaatst door Marrie1

Bop
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@39 Dat klinkt me bekend in de oren. Sommige mensen proberen hun eigen vreemdelingenhaat goed te praten door de mensen die hen daarop aanspreke...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@52 Ik bedoel maar ......

8 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@37 Het "minder, minder, minder" incident alweer vergeten?...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Reconquista
Burgemeester Halsema: Hoofddoek is 'vergelijkbaar met mannen die een baard dragen'

Ja dat is heel erg vergelijkbaar want onder sociale druk van hun familie en hun vrouwen dragen mannen verplicht een baard. Die mannen beweren ui...

10 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@32 Vandaar de ijskast van Wilders. Maar "gelukkig" laat hij zijn ware aard nog steeds zien op X....

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@38 @36 "Jij daarentegen, verdedigt constant dat beleid" Dat vuige truukje werd op mij ook weer eens toegepast: omdat ik mij nie...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Sarcoff
Nederlander had 613 dagen op rij corona en ontwikkelde in die tijd zijn eigen, sterk gemuteerde coronavariant

De man was tijdens de coronacrisis wel gevaccineerd, maar dat mocht niet baten.Eerste klas vaccin. 🤗...

17 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Bop
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@36 Ik verdedig geen enkel beleid. Ik erger me alleen groen en geel aan jullie stompzinnige opmerkingen. Alles uit de onderbuik maar geen idee h...

18 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Kan je als christen op de PVV stemmen?

groetmoeders >> grootmoeders...

20 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Dane Jones SexDesi Sex HubAdult ManagaLady Innocent HentaiGranny MasterbatingPrincess Lodge DenaliSaeko MatsushitaNathalie Emmanuel PornSexmoviehdAnzee StarrHottest Elizabeth OlsenGlory Hole SexNaked StripingBf Sex Blue FilmMilf TattoosWww Xxx Video OdiaManisha Koirala Naked PhotoCristina Ricci BoobsBig Tit Milf HandjobStreamer DeepfakeHand Job ViedosJenna Ortiga PornKendra Lust HusbandKumari Dulhan Sex Video6annôceJoan Blondell NudeKiki OnlyfansRule34videlLisa Ray NudeRoberta Franco PornSmuff PornGuided MasterbationPetiteeroticSpas PornCartoonpornvidPorn 1920'sBazooxamBondage Video SFolla A Su MujerYanet Garcia SexyDark XGolden Shower VideoAlien Quest:eveAshley Laurence NudeAmateur Ebony Lesbian PornHimeno Rule 34Big Boobs Video ComJapanese Homemade SexThat Time I Got Reincarnated As A SlimepornFliz Sex MoviesNaked Blue Film VideoKareena Kapoor Sexy XxxMia Kahlifa BoobsDaddy Licked MeXvideo JapãoImagenes EroticasAnna Nicole Smith NudesCartoon Gay SexWww Tamil Sax ComArsle KhadXbideowKitty Party XxxRilwy Reid PornEthioppian PornBig Hero 6hentaiKelly Ripa NudeMarina Sirtis NudeXxx Fuking VideoSkyrim HentSerena Ali PornNsfw Memes RedditGay Anal PornPornmate ComIndian Porn Videos OnlineYou Sex VideoMilfed XAvbebeBest Porn Telegram ChannelSex Videos Of ShakilaHubiteDisney Primcess PornDeepfake SexualOld Desi XxxAntonio Mallorca PornXnhxxBlue Film Sex KannadaPrincess CumIlha Do PraserGeraldine Viswanathan NudeJangal Me Mangal VideoXxxsexyxxxTeens Nude SelfieUncensored ComicsDva NudeMyers PornCelebraty XxxAshemaltubeAustin Theory NudesNom And Son XxxXxxx2020Lisa DerganNaked Hot Anime ChicksItseunchae LeakDesi Webseries XxxCute PusssyNangi Chut ChudaiInfluencerpornYouporne SexyOpen Sex VidioUrbabydollxo OnlyfansAva Addams BdsmSophia Loen NudeMom Caught Son JerkingRubias19 ComBaddie PicturesSister Brother SuckingZthotsSexting ChatsBig Pussy PornCunnilingus VideoLesbian XxxxCar Sex ComXxx Sex IndinAlex Black XxxMother Exchange 5Sheisatang PornDisney Princess NackedHelena Price PovGirl Pooping PornYoutubers Nudes LeakedCartoon Network PronFree Vrporn SitesMyvidstwrSpider Gwen AssSex Korar VideoBoyfriendsexNude Prank VideosLauren Cohan PornAnal VirganAdult Games WorldAna De Armas ToplessKristen Bell Sex SceneBhabhi Ji Ki ChudaiIndigo Dances PornArmy PornX Videos Malayalam MovieDerpixon HentaiNewest Backroom CastingPorn Games DownloadFree Full Porn Movirs