• 14
De woedeuitbarsting van Akwasi tijdens een EO-interview toont aan dat journalisten hoognodig een cursus zwarte mensen interviewen moeten volgen, stelt opiniemaker Nan van Houte in de Volkskrant. ...5 dagen geleden door Moskowfiets

Reageer met een Emoji
1
14
38
7
Reacties (92)

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.


Die Zwarte mensen dienen zich aan te passen of te vertrekken!!

Moskowfiets    
5 dagen geleden door Moskowfiets
0

@Moskowfiets schreef: "
Die Zwarte mensen dienen zich aan te passen of te vertrekken!!"

Journalisten hebben onvoldoende opleiding gehad om met deze zeer kwetsbare om te gaan.

smurf    
5 dagen geleden door smurf
25

@smurf schreef: "Journalisten hebben onvoldoende opleiding gehad om met deze zeer kwetsbare om te gaan."

Kwetsbare groep

smurf    
5 dagen geleden door smurf
18

Nog even en een blank slachtoffer van zwartgeweld moet eerst op cursus gaan om te begrijpen dat je gewoon slachtoffer kan zijn van zwartgeweld zodat je enige empathie kan opbrengen voor de dader.

ThWil    
5 dagen geleden door ThWil
3

De cursus zal beginnen met het oefenen van diep buigen..dan excuses aanbieden voor zaken uit een heel ver verleden waar je nog part nog deel aan had en dan kan het gesprek beginnen.

Voorzittershamer    
5 dagen geleden door Voorzittershamer
3

@Voorzittershamer schreef: "De cursus zal beginnen met het oefenen van diep buigen..dan excuses aanbieden voor zaken uit een heel ver verleden waar je nog part nog deel aan had en dan kan het gesprek beginnen."

Nee, nog niet, eerst de lijst met vragen die je mag stellen vragen.

RobP    
5 dagen geleden door RobP
2

question dit is een grap of niet?

Reconquista    
5 dagen geleden door Reconquista
0

En word er door die groepen geroepen dat er niet gediscrimineerd moet worden !!!

Maar ze moeten dus wel speciaal behandelt en aangesproken worden!!

Zo in de trend van : Hoogheid raar kwassie zouden wij een vraag mogen stellen of wilt u eerst onze opname apparatuur hebben!!!

Zie Hier    
5 dagen geleden door Zie Hier
0

Volgens een of andere Han van Houten moeten zwarte mensen dus met fluwelen handschoentjes aangepakt worden - door witte journalisten dan - omdat ze collectief zielig en achtergesteld zijn.

En als eeen zwarte gekkie flipt, dan is dat niet zijn schuld, maar van de witte journalist.

Hoe kan iemand nu in hemelsnaam zo denken?

Yizzle    
5 dagen geleden door Yizzle
0

@Yizzle schreef: "Volgens een of andere Han van Houten moeten zwarte mensen dus met fluwelen handschoentjes aangepakt worden - door witte journalisten dan - omdat ze collectief zielig en achtergesteld zijn.

En als eeen zwarte gekkie flipt, dan is dat niet zijn schuld, maar van de witte journalist.

Hoe kan iemand nu in hemelsnaam zo denken?"

iemand die van een flinke stoep gevallen is en waar nog maar 1 hersenhelft van werkt.

ongelovenloos    
4 dagen geleden door ongelovenloos
0

@Yizzle schreef: "Volgens een of andere Han van Houten moeten zwarte mensen dus met fluwelen handschoentjes aangepakt worden - door witte journalisten dan - omdat ze collectief zielig en achtergesteld zijn.

En als eeen zwarte gekkie flipt, dan is dat niet zijn schuld, maar van de witte journalist.

Hoe kan iemand nu in hemelsnaam zo denken?"

Ach die dwaas is even beroemd vandaag en morgen is hij weer opgegaan in de grijze massa.

pica pao    
4 dagen geleden door pica pao
1

Krijg steeds meer een hekel aan die zwarten!

netcat    
5 dagen geleden door netcat
1

@netcat schreef: "Krijg steeds meer een hekel aan die zwarten!"

Dat is helaas een logische reactie.

samcash    
4 dagen geleden door samcash
0

Dus één of andere opiniemaker vindt dat mensen met een kleurtje anders behandeld/benaderd dienen te worden, dit is m.i. discriminatie en dat mag niet, staat in de Grondwet. Cursus zwarte mensen interviewen, hóe bedenkt iemand zoiets absurds.

Sneeuwbal    
5 dagen geleden door Sneeuwbal
1

Nan van Houte is de secretaris-generaal bij IETM, het internationale netwerk voor hedendaagse podiumkunsten in Brussel. 42 jaar werkzaam in de culturele sector als dramaturg, algemeen en artistiek directeur, programma-ontwikkelaar, producent en journalist. Werkte als leidinggevende bij het Theater Instituut Nederland. Ook was ze directeur van Theater Frascati en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in de Amsterdamse Nes. Ze schreef vaker stukjes over slavernij en diversiteit. En, niet verassend, een adept van de Amsterdamse universiteit.

The Usual Suspect

Reconquista    
5 dagen geleden door Reconquista
1

Haha is dit een grap?

Yizzle    
5 dagen geleden door Yizzle
1

Yep, onze deugvrienden zijn er weer eens in geslaagd de boel 180 graden om te draaien. Akwasi is kortom slachtoffer en de racistische EO verslaggever de dader. Maar dergelijke ongein zijn we van deze linksgekkies inmiddels wel gewend.

greenmango    
4 dagen geleden door greenmango
3

Voortaan maar met "Hoogheid" aanspreken wanneer ze en zwarte intervieuwen ?

Wat een ontzettende debiel zeg !

Journalisten doen dit hetzelfde bij blanken. Kijk maar eens hoe iemand als Baudet bejegent wordt door hun. Dit heeft helemaal niets met zwart of wit te maken. Ik ben het echt helemaal zat met die overheidstrollen om het steeds over huidskleur te hebben terwijl het daar helemaal niet om gaat.


"Akwasi werd boos omdat de interviewer herhaaldelijk vroeg naar zijn geweldsoproep op de Dam. "

En wat heeft dit nou met huidskleur en raciale verhoudingen te maken ? Dat zo'n opiniemaker podium krijgt in de Volkskrant zegt weer genoeg wat voor propagandakrant dit is.

dwarsbalk    
5 dagen geleden door dwarsbalk
3

Ik denk dat het handiger is om die 'gasten van kleur' naar een cursus omgaan met agressie te sturen en ze ook even te leren hoe we hier in het westen met elkaar omgaan. We zitten niet Afrika waar ze elkaar om elk wissewasje de kop in slaan en hun zin doordrijven dmv intimidatie en geweld.

Reconquista    
5 dagen geleden door Reconquista
3

Wordt leuk met de opkomst van omroep Zwart:
"Zwarte journalisten moeten zich bewust worden van raciale verhoudingen als ze iemand van blanke "kleur" interviewen."

Nan van Houte heeft werkelijk de knuppel in het hoenderhok gegooid. Getuige het omdraaien (bovenstaand) van haar uitspraak.
Natuurlijk moeten journalisten vanaf heden ook rekening gaan houden met alle, werkelijk alle, culturele en diverse achtergronden van zij welke geintervieuwd worden.
(Dit sluit op voorhand enige kritisches vraagstelling uit.)

Bezorgde Europeaan    
5 dagen geleden door Bezorgde Europeaan
3

Akwasi zal binnenkort wel hoogleraar racisme in Nederland worden. Als Femke Halsema hoogleraar kan worden, dan kan Akwasi dat zeker.

smurf    
5 dagen geleden door smurf
3

@smurf schreef: "Akwasi zal binnenkort wel hoogleraar racisme in Nederland worden. Als Femke Halsema hoogleraar kan worden, dan kan Akwasi dat zeker."

Dat vermoed ik ook 🤨 de wokken zijn er gek genoeg voor.
En Angela Groothuizen zijn witte assisente. 🤣

Marrie    
5 dagen geleden door Marrie
3

@Marrie schreef: "Dat vermoed ik ook 🤨 de wokken zijn er gek genoeg voor.
En Angela Groothuizen zijn witte assisente. 🤣"

Een ere doctoraal voor Akwasi voor zijn moedige optreden bij de npo lijkt me wel op zijn plaats.

smurf    
5 dagen geleden door smurf
2

@Marrie schreef: "Dat vermoed ik ook 🤨 de wokken zijn er gek genoeg voor.
En Angela Groothuizen zijn witte assisente. 🤣"

Hé Marrie nou wil ik niet zeiken en dan zul je wel gaan zeggen "dan moet je dat ook vooral niet doen rebo" máár het lijkt me toch vooral een vrouwen dingetje. Neem nu ook zo een Halsema met haar 1873 button. Daar zag ik ook een foto van een tijdje geleden dat ze samen met vier van die negers stond bij een of andere bijeenkomst. En als je dan dat gezicht van Halsema zag op dat moment dan stond ze op dat moment gewoon een complete nataanval te krijgen. Om het feit dat ze ook op de foto mocht samen met die vier negers.

rebo    
5 dagen geleden door rebo
2

@rebo schreef: "Hé Marrie nou wil ik niet zeiken en dan zul je wel gaan zeggen "dan moet je dat ook vooral niet doen rebo" máár het lijkt me toch vooral een vrouwen dingetje. Neem nu ook zo een Halsema met haar 1873 button. Daar zag ik ook een foto van een tijdje geleden dat ze samen met vier van die negers stond bij een of andere bijeenkomst. En als je dan dat gezicht van Halsema zag op dat moment dan stond ze op dat moment gewoon een complete nataanval te krijgen. Om het feit dat ze ook op de foto mocht samen met die vier negers. "

😁 ja precies, zeiken is echt een vrouwen ding, bloed irritant, want ze verliezen zich in kleine details, en grote details zien ze over het hoofd. Wokke gedoe.

Marrie    
5 dagen geleden door Marrie
1

@Marrie schreef: " 😁 ja precies, zeiken is echt een vrouwen ding, bloed irritant, want ze verliezen zich in kleine details, en grote details zien ze over het hoofd. Wokke gedoe.
"

Ja het is inderdaad ergerlijk. Volgens mij begrijpen ze zelf niet dat zo een Akwasi de zaak meer slecht dan goed doet. En dat steeds meer mensen bij wie dat eerst niet het geval was nu ook de pest aan die hele BLM beweging beginnen te krijgen.

rebo    
5 dagen geleden door rebo
0

@rebo schreef: "Ja het is inderdaad ergerlijk. Volgens mij begrijpen ze zelf niet dat zo een Akwasi de zaak meer slecht dan goed doet. En dat steeds meer mensen bij wie dat eerst niet het geval was nu ook de pest aan die hele BLM beweging beginnen te krijgen."

Vroeger voor KOZP en de BLM hysterie interesseerde me het niet wat voor kleur iemand had, met sommige mensen kan je goed, en met anderen minder.
Maar nu wordt je verplicht om constant op iemand zijn kleur te letten, en als de kleur zwart/bruin is, dan is het goed, en als de kleur wit is, is het fout, en maakt het niet uit wat ze doen of zeggen.
Nou ze kunnen wat mij betreft de pot op, ik probeer altijd naar de mens te zien.

Marrie    
5 dagen geleden door Marrie
1

@Marrie schreef: "Vroeger voor KOZP en de BLM hysterie interesseerde me het niet wat voor kleur iemand had, met sommige mensen kan je goed, en met anderen minder.
Maar nu wordt je verplicht om constant op iemand zijn kleur te letten, en als de kleur zwart/bruin is, dan is het goed, en als de kleur wit is, is het fout, en maakt het niet uit wat ze doen of zeggen.
Nou ze kunnen wat mij betreft de pot op, ik probeer altijd naar de mens te zien.
"

Ja inderdaad want het is wel zo dat je nu steeds meer op kleur gaat letten waar je dat vroeger niet deed. Tegenwoordig denk je als je een neger ziet "zou dat ook zo een notoire zeikerd zijn of is dat er een die nog gewoon doet?"

rebo    
5 dagen geleden door rebo
1

@rebo schreef: "Ja inderdaad want het is wel zo dat je nu steeds meer op kleur gaat letten waar je dat vroeger niet deed. Tegenwoordig denk je als je een neger ziet "zou dat ook zo een notoire zeikerd zijn of is dat er een die nog gewoon doet?""

Ik vind het soms moeilijker en worden om nog onbevangen met moslims en getinte mensen om te gaan.

Marrie    
5 dagen geleden door Marrie
1

@smurf schreef: "Akwasi zal binnenkort wel hoogleraar racisme in Nederland worden. Als Femke Halsema hoogleraar kan worden, dan kan Akwasi dat zeker."

Is Femke Halsema hoogleraar?
Dat zal toch zeker een grapje zijn...

Graaier1000    
4 dagen geleden door Graaier1000
0

@Graaier1000 schreef: "Is Femke Halsema hoogleraar?
Dat zal toch zeker een grapje zijn..."

https://www.parlement.com/id/vg09lljy43zi/f_femke_halsema

smurf    
4 dagen geleden door smurf
0

@smurf schreef: "https://www.parlement.com/id/vg09lljy43zi/f_femke_halsema"

Oh jee en ook nog Drs en afgestudeerd in de criminologie.
Is inmiddels gevreesde crime fighter in Amsterdam en expert op het gebied van verboden wapenbezit...
/sarcasm off

Graaier1000    
3 dagen geleden door Graaier1000
0

@Graaier1000 schreef: "Oh jee en ook nog Drs en afgestudeerd in de criminologie.
Is inmiddels gevreesde crime fighter in Amsterdam en expert op het gebied van verboden wapenbezit...
/sarcasm off"

Schuld van de kiezer. Als mensen nooit op haar hadden gestemd, dan was het niet zover gekomen. Daarom zijn fora als nieuwskoerier ook zo nuttig. Hier kan je elkaar aanspreken op van hela jij hebt op die en die gestemd en nu zitten we met de gebakken peren. Etc...

smurf    
3 dagen geleden door smurf
0

Misschien beter eens een cursus hoe ga ik met blanken om en stel mijzelf niet op een voetstuk .
waarom moeten wij ons altijd aanpassen op de nukken en grillen van andere culturen . Reken er maar niet op dat het andersom gaat gebeuren natuurlijk mag je rekening en elkaar houden respecteren maar dan wel in evenwicht. Helaas is dat bij veel ver te zoeken.

magikeven    
4 dagen geleden door magikeven
0

Blijkbaar is die Nan van Houte vrij serieus, maar goed, uit haar opiniestuk:
"Akwasi Ansah liet zich in zijn eigen val van opgekropte frustratie lokken. Dat is jammer. Maar er was wel een journalist voor nodig die heel erg zijn best deed hem te laten zeggen dat hij gerepeteerd heeft op die zin over een trap tegen het gezicht van een Zwarte Piet."
Dat lijkt me toch duidelijk en dan nog verdedigen....

RobP    
5 dagen geleden door RobP
0

Tamelijk racistisch veronderstelling trouwens om te verkondigen dat zwarte mensen op een andere manier benaderd dienen te worden dan mensen van een ander ras. Wat probeert Volkskrant verslaggever Nan van Houte ons hier duidelijk te maken, dat zwarte mensen een beetje achterlijk en primitief zijn soms?

Wellicht tijd dat Nan van Houte zelf eens op anti-racisme cursus gaat.

greenmango    
4 dagen geleden door greenmango
0

GADVERDAMME !!! m.a.w. links slaafs gedrag ..dus maar ja knikken en lief zijn ...donder toch op .
Dus degene met de grote muilen en die dreigen... die winnen dus ..want daar moeten de journalisten zich aan aanpassen ...linkse op je rug liggen slaafse gedrag ..wat laten die linkse mensen zich toch makkelijk ondersneeuwen ..Zo onderdanig...Ongelofelijk...

Tungsten    
4 dagen geleden door Tungsten
0

@Tungsten schreef: "GADVERDAMME !!! m.a.w. links slaafs gedrag ..dus maar ja knikken en lief zijn ...donder toch op .
Dus degene met de grote muilen en die dreigen... die winnen dus ..want daar moeten de journalisten zich aan aanpassen ...linkse op je rug liggen slaafse gedrag ..wat laten die linkse mensen zich toch makkelijk ondersneeuwen ..Zo onderdanig...Ongelofelijk... "

Behalve als het over Wilders gaat natuurlijk ...dan veranderen ze in labiele krijsende blinde wezens ...

Tungsten    
4 dagen geleden door Tungsten
0

Die journalisten leren dan in ieder geval één ding, hun laptop aan een ketting leggen.

Slavink    
5 dagen geleden door Slavink
9

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Laatste reacties
ThWil
Meisje (13) maakt eind aan haar leven na online verspreiding expliciete beelden

Het wordt dan wel de hoogste tijd dat ou...

zojuist door ThWil

BlackNinja
Alexei Navalny keert terug naar Rusland

Vladimir is al weer bezig een nieuw KGB ...

zojuist door BlackNinja

GreyB
President Biden... hoelang nog voordat ie aan de slag kan?

In de VS heb je geen papieren nodig om e...

1 minuut geleden door GreyB

Marrie
In een Utrecht zonder moslims wil ik nooit wonen

Waarom zou ik een Wilderiaanse zijn ? ...

1 minuut geleden door Marrie

Dr. Claw
In een Utrecht zonder moslims wil ik nooit wonen

Wat een aanname weer van een Wilderiaan....

2 minuten geleden door Dr. Claw

Tismewat
Extreemrechts in de VS groeit: ‘We moeten voorbereid zijn op de ergste scenario’s’

Dan moet ie ongeschonden door het afzett...

2 minuten geleden door Tismewat

BlackNinja
Irak schenkt 20 miljard dollar aan projecten Chinese bedrijven

Nederland handelt niet met China? 😂...

3 minuten geleden door BlackNinja

Lievense
President Biden... hoelang nog voordat ie aan de slag kan?

Wahahahahahaha,Jezus man ... "Ik lieg ...

3 minuten geleden door Lievense

xtremy
Coronavaccin? De Biblebelt vertrouwt liever op de bescherming van God

Maar gelukkig heb je nu wel in de gaten ...

3 minuten geleden door xtremy


ADVERTENTIE